Olet tässä: ONNI terveys / ONNI blogi / Krista ja Mari kertovat hengityshalvaustiimissä työskentelystä

Krista ja Mari kertovat hengityshalvaustiimissä työskentelystä

Krista TE-livessä

ONNIn hengityshalvaustiimin palvelupäällikkö Krista Rautiainen sekä tiimiesihenkilö Mari Rautiainen vierailivat TE-live-lähetyksessä kertomassa hengityshalvaustiimissä työskentelystä. Katso video ja lue alta heidän kokemuksistaan ONNIlla työskentelystä sekä millaista työ on hengityshalvaustiimissä.

 

Hengityshalvaustiimissä työskentely on vaativaa, mutta hyvin palkitsevaa ja merkityksellistä

Hengityshalvaustiimissä hoidetaan ympärivuorokautisessa tehostetussa kotihoidossa olevaa asiakasta. ONNIn hoitajat mahdollistaa asiakkaan mahdollisuuden elää omannäköistään arkea mahdollisimman täydesti sekä itsenäisesti.

Palvelupäällikkö Krista Rautiainen kertoo hoitajien työnkuvaan kuuluvan asiakkaan auttaminen elämään oman näköistä elämää heidän omassa kodissaan. Hengityshalvaustiimeissä työskentelee lähihoitajia sekä sairaanhoitajia. Krista mainitsee, että hengityshalvaustiimissä työskentelyyn hakeutuvat yleensä henkilöt, jotka haluat tehdä työtä sydämellään ja ovat valmiita ihmisläheiseen työhön, jota tehdään yhdessä asiakkaan omaisten kanssa.

Hengityshalvausasiakkaan hoitamisessa on aina iso vastuu ja kaikki toimenpiteet mitä asiakkaan luona tehdään on hoitajan vastuulla. "Hengen ylläpitäminen on se meidän perustehtävä. Sittenhän siihen tulee vielä lääkehoitoa ja viranomaisyhteistyötä. Työtehtävien skaala on laaja."

Hengityshalvaustiimissä työskennellään 3 vuorossa viikossa ja työtä tehdään myös yövuoroissa. Krista kertoo työn olevan ajoittain kuormittavaa, joten työntekijöiden jaksamista pyritään mahdollistamaan työvuorosuunnittelulla sekä työnohjauksella tarvittaessa. "Työaikaan vaikuttavia asioita pyritään miettimään, jos me vaan jollain asioilla pystytään tukemaan niin kuullaan niitä. Etsitään yhdessä niitä ratkaisuja."

Krista kertoo ONNIn arvojen näkyvän arjessa ja on tärkeää, että työntekijä tulee toimeen asiakkaan omaisten kanssa. "Se on tärkeää tällaisessa kotiin vietävässä palvelussa varsinkin kun me olemme siellä ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä." Hengityshalvaustiimissä työskentelevien hoitajien työtehtäviin kuuluu muutakin kuin potilaan hoidollinen puoli. Hoitajat huolehtivat asiakkaan hygieniasta, ravitsemuksesta, lääkkeiden antamisesta sekä asiakkaan viihdyttämisestä. Työ on siis hyvin kokonaisvaltaista.

Tiimiesihenkilö Mari Rautainnen kertoo, että hengityshalvaustiimissä työskennellessä tulee ottaa huomioon asiakkaan ympäristö. "Sinun täytyy ottaa huomioon myös muut ihmiset, jotka ovat siellä läsnä. Perheen ja omaisten kanssa täytyy tulla toimeen."

Koska hengityshalvauspotilaan hoitaminen on tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta vaativaa työtä täytyy työntekijän hallita hengityskoneet, imulaitteet, hapettimet, happipullon käyttö, satiraation mittaukset, trakeputket sekä erilaiset asennot, jotka vaikuttavat ihmisen hengitykseen.

Jokainen uusi työntekijä perehdytetään hengityshalvaus potilaan hoitamiseen laajasti. Perehdytykseen kuuluu Marin kertoman mukaan ihmisen fysiologiaa, hengitystoiminnan läpikäymistä, hengityskoneiden käyttöä ja jokaisen työntekijän tulee hallita koneiden huoltaminen sekä letkun vaihtaminen. Perehdytys kestää useamman päivän ajan. Mari kertoo, että jokaisesta perehdytyksestä tehdään aina myös kirjallinen versio, joka arkistoidaan. "Meillä on todella tarkkaa, että kaikki on käyty läpi."

Lopuksi Mari kertoo oman tiiminsä olevan ammattitaitoinen ja humoristinen porukka, jossa kaikki tekevät työtään isolla sydämellä. "Parasta työssä on se, että saa aloittaa työt ja asiakas hymyilee kun menee töihin."

 

Haluatko sinä olla mahdollistamassa asiakkaille heidän omannäköistä arkea ja elämää?

Etsimme jatkuvasti lähihoitajia ja sairaanhoitajia hengityshalvaustiimeihin. Työ edellyttää itsenäistä työotetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Hengityshalvaustiimissä hoidetaan asiakasta ympärivuorokautisessa tehostetussa kotihoidossa.

Tarjoamme monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia kehittyä urallasi. Tule meille tekemään merkityksellistä työtä!

 

Lähihoitajien työpaikat ›

Sairaanhoitajien työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon uusista ONNI blogiartikkeleista ja tapahtumista?
Täytä lomake, niin saat jatkossa artikkelit kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi.