Miten saan henkilökohtaisen avustajan?


Apu löytyy täältä - ota yhteyttä ›

Miten saan henkilökohtaisen avustajan?

 

Kenelle henkilökohtaista apua myönnetään?

Kunta myöntää henkilökohtaista apua pääasiassa vammaisille ja vammautuneille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Henkilökohtaista apua voi hakea vaikeavammainen henkilö, joka vamman tai sairauden takia tarvitsee säännöllisesti toisen henkilön apua suoriutuakseen arjen toiminnoista.

Mihin toimiin henkilökohtaista apua myönnetään?

Henkilökohtaista apua myönnetään niihin toimiin, jotka henkilö toteuttaisi itse, muttei vamman tai sairauden vuoksi niistä selviäisi. Henkilökohtaista apua myönnetään sekä kotiin että kodin ulkopuolelle, esimerkiksi:

  • Päivittäisiin toimiiin
  • Työhön ja opiskeluun
  • Harrastuksiin
  • Yhteiskunnalliseen osallistumiseen
  • Sosiaalisten vuorovaikutusten ylläpitämiseen

Henkilökohtainen apu on tarkoitettu päivittäisiin toimintoihin sekä kotona että kodin ulkopuolella. Avustaja voi auttaa perusasioissa kuten henkilökohtaisen hygienian hoitamisessa, ruoanlaitossa ja liikkumisessa, mutta yhtä hyvin myös harrastus- ja vapaa-ajan toiminnoissa.

Kuka myöntää henkilökohtaisen avun?

Henkilökohtaisen avun myöntää kunnan tai kaupungin sosiaalitoimen sosiaalityöntekijä kirjallisesta hakemuksesta. Henkilökohtaista apua myönnetään, mikäli ehdot avun saamiseksi täyttyvät.
 

Hyvin täytetty hakemus on tärkeä 

Hakemuksesi perusteella sosiaalitoimisto päättää avun tarpeesta ja avustamistunneista. Hakemuksen täyttäminen voi olla hankalaa, mutta me voimme auttaa sinua. Soita meille, jos tarvitset neuvoja hakemuksen täyttämisessä: 

Soita meille:  09 8564 6542

 

Lue lisää:

Elä täysii! -klubi

Elä täysii! -klubi on syksyllä 2014 perustettu vammaisille, pitkäaikaissairaille ja liikuntarajoitteisille ihmisille suunnattu klubiyhteisö. Järjestämme mukavia tapahtumia ympäri Suomea. Liity mukaan!

Tutustu klubiin ja kurkkaa seuraavat tapahtumat

Seuraa meitä