Kokemuksia Onni avustajapalveluista

"Tutut avustajat ja huolettomuus tuovat tasaisuutta ja turvaa. Luottamus ONNIin ja avustajiin on myös tärkeää", kertoo Jaana. 

 

Apu löytyy täältä - ota yhteyttä ›

Henkilökohtaisen avun saajilla on kaikilla yksilölliset tarpeet ja ONNIn hoiva pyrkiikin etsimään jokaiselle juuri sopivan avustajan. Lue lisää henkilökohtaisen avunsaajien kokemuksia ONNIn avustajista.

 

“Hyvissä avustajissa näkee hyvän kotikasvatuksen”, Antti S.

Avustajan on hyvä ymmärtää minun rajani: mitä kykenen tekemään ja mitä en, kertoo Antti.

"Nykyisin liikumme henkilökohtaisen avustajan kanssa paljon ulkona ja käymme kaupassa. Olemme käyneet myös seuraamassa katsomossa jääkiekkoa ja pesäpalloa. Olemme yhdessä suunnitelleet, että kävisimme joskus uimassa. Asun omakotitalossa ja henkilökohtainen avustaja auttaa minua kodin ylläpitämisessä ja siivouksessa."

Henkilökohtaisessa avussa parasta on, että saan itse päättää henkilökohtaisen avustajan kanssa siitä, mitä teemme. Tärkeätä on, että olen saanut sen verran apua kuin sitä tarvitsen ja arki pyörii hyvin. Mielestäni hyvä henkilökohtainen avustaja on joustava ja antaa minun tehdä asiat mahdollisimman pitkälle. Hän auttaa minua vain sen verran kuin tarvitsen. Hän antaa minulle tilaa, kertoo Antti.

 

 

Katso Alexin kokemuksia avustajapalvelusta 

 

“Parasta on riippumattomuus. Voin toteuttaa harrastuksiani ja arki sujuu mukavasti”, Rauli L.

Rauli L:lle parasta henkilökohtaisessa avussa on riippumattomuus.

Hyvä henkilökohtainen avustaja on sellainen, joka tulee ymmärretyksi ja kysyy rohkeasti, jos on epäselvää. Näkövamman takia tavaroiden pitää olla oikeilla paikoilla ja on tärkeää saadaan hyvä vuorovaikutus henkilökohtaisen avustajan kanssa. Kaikista valitettavasti ei ole henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Suosittelen ONNI henkilökohtaista avustapalvelua! Olen tykännyt heidän avustajistaan ja he ovat hoitaneet työnsä mallikkaasti. Henkilökohtaiset avustajat olleet ystävällisiä ja ahkeria, kehuu Rauli.

 

 

Katso Anjan kokemuksia avustajapalvelusta

 

"Olen saanut hyvän palvelun ja olen tyytyväinen omaan avustajaani”, Vesa K.

Vesasta parasta ONNIn palvelussa on se, että apu on turvattu. Luotan henkilökohtaiseen avustajaani ja minulla on turvallinen olo hänen kanssaan.

Hyvä henkilökohtainen avustaja on oma-aloitteinen, hoksaavainen ja rehellinen. Hänellä on hyvät sosiaaliset taidot, tilannetaju ja hän tuntee asiakkaitaan. Hänellä on ”hyvä silmä” työssä ja osaa ”passata” miesasiakkaita. Avustajan pitää osata nähdä yleiskokonaisuutta, mutta osaa myös huomioida pieniä asioita, kertoo Vesa.

 

Katso Pertin kokemuksia avustajapalvelusta

 

“Nyt henkilökohtaisen avun saaminen on huoletonta”, Jaana A, rehtori

Jaana A. (55) on ollut ONNI hoivan asiakkaana vuodesta 2013 lähtien. 

"Nyt henkilökohtaisen avun palvelun saaminen on huoletonta, kun kaikki hoidetaan puolestani ONNIn toimesta: avustajien etsiminen, palkkaaminen ja kaikki työnantajan velvollisuudet. Osallistun omien avustajieni;perehdyttämiseen. Saan päättää itse kaikesta henkilökohtaiseen avustamiseen liittyvistä asioista."

"Tarvitsen runsaasti henkilökohtaista apua, joten minulle on myönnetty avustamista varsin runsaasti. Avustaminen pitää sisällään kaikenlaista. Pääsen myös osallistumaan harrastuksiin, kuten konsertteihin sekä kaupungilla asioimiseen. "

"Stressitön arki on minulle tärkeää. Tutut avustajat ja huolettomuus tuovat tasaisuutta ja turvaa. Luottamus ONNIin ja avustajiin on myös tärkeää. Hyvä henkilökohtainen avustaja on mielestäni omatoiminen ja aktiivinen. Hän tarttuu asioihin ja osallistuu.

Yhteistyö Med Groupin kanssa on toiminut erittäin hyvin, minun ei tarvitse itse stressata mistään. Minulla on aina vakituiset henkilökohtaiset avustaja, ja ONNIn palvelukoordinaattorit huolehtivat kaikesta", kertoo Jaana.

Elä täysii! -klubi

Elä täysii! -klubi on syksyllä 2014 perustettu vammaisille, pitkäaikaissairaille ja liikuntarajoitteisille ihmisille suunnattu klubiyhteisö. Järjestämme mukavia tapahtumia ympäri Suomea. Liity mukaan!

Tutustu klubiin ja kurkkaa seuraavat tapahtumat

Seuraa meitä