Olet tässä: ONNI blogi / Onnin lapsiperhepalvelut laajenevat Satakunnan alueelle

Onnin lapsiperhepalvelut laajenevat Satakunnan alueelle

äiti ja lapset_1200x628

Onnin lapsiperhepalvelut ovat käytettävissä nyt myös Satakunnan alueella. Lapsiperhepalveluihin kuuluu lapsiperheiden kotipalvelu, ammatillinen tukihenkilötoiminta sekä perhetyö.  

Me onnilaiset teemme työtämme suurella sydämellä. Onnin arvot luotettavuus, joustavuus ja ystävällisyys näkyvät arjessamme joka päivä. Me onnilaiset koemme, että palvelu on merkityksellistä, kun apu ja tuki on oikea-aikaista, laadukasta ja yksilöllistä. Teemme, mitä lupaamme. Teemme parhaamme. Pidämme huolta. Vuoden jokaisena päivänä. Onni on omannäköistä, täyttä elämää. 

 

Lapsiperheiden kotipalvelu 

Lapsiperheiden kotipalvelu on kotiin annettavaa sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaista tilapäistä tukea perheiden erilaisissa elämäntilanteissa. Kotipalvelu on perheen avustamista jokapäiväiseen elämään liittyvissä tehtävissä ja toiminnoissa, mitkä voivat liittyä asumiseen, hoitoon ja huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lastenhoitoon ja kasvatukseen tai asiointiin.  

Toiminnan tavoite on perheiden omien voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen yhdessä toimien, asiakas aidosti kohdaten ja asetettuja tavoitteita suunnitelmallisesti noudattaen. Tärkeitä periaatteita työskentelyssä ovat oikeanlaisen avun tuottaminen ja jatkuva toiminnan tarkoituksenmukaisuuden arviointi sekä toiminnan kehittäminen.

 

Perhetyö 

Perhetyön ja tehostetun perhetyön tehtävä on tukea perheitä, heidän hyvinvointia ja voimavaroja erilaisissa elämäntilanteissa. Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti perheen tarpeiden mukaan. Säännöllinen ja tavoitteellinen työskentely yhdessä perheen kanssa toimien on työskentelyn kulmakivi. Tavoitteiden toteutumista ja toiminnan vaikuttavuutta arvioidaan säännöllisesti. 

Työskentelyssä käytetään asiakkaan tarpeista ja perheen tilanteesta riippuen erilaisia menetelmiä. Työskentelyssä tärkeää on vuorovaikutuksellinen keskustelu, asiakkaan osallisuus ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa asioihin. Palvelun aikana tehdään tiivistä yhteistyötä perheen verkostojen kanssa.  

 

Ammatillinen tukihenkilötoiminta 

Ammatillinen tukihenkilötoiminta on tarkoitettu sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakkaina oleville lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat apua ja tukea elämän eri osa-alueilla. Toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeen mukaan. 

Ammatillinen tukihenkilötoiminta on tavoitteellista toimintaa, mikä perustuu tukihenkilön ja tuettavan luottamukselliseen suhteeseen. Työskentelyn tavoitteena on mm. lapsen/nuoren sosiaalisen verkoston rakentaminen ja vahvistaminen, mieluisan harrastuksen etsiminen, itsetunnon ja oman identiteetin vahvistaminen sekä koulunkäynnin ja opiskelun tukeminen. Työskentelyn avulla voidaan tukea ja vahvistaa myös asiakkaan perhesuhteita.  

 

Tutustu Satakunnan lapsiperhepalveluihin ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.