Arvonlisäverottomat palvelut

ONNIlta voit ostaa koti- ja siivouspalveluita arvonlisäverottomasti, jos oma tai läheisesi toimintakyky on heikennyt.

Katso yhteystiedot ›

Mikä on arvonlisäveroton palvelu?

Voit ostaa siivous- ja kotipalvelujamme arvonlisäverottomana, jos sinun tai läheisiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Olemme sosiaalipalveluiden tuottajarekisterissä, joka antaa meille oikeuden tehdä asiakkaillemme sosiaalihuollon kirjallisen palvelusuunnitelman ja myöntää alvittoman hinnan.

Teemme toimintakykyarvion yhdessä kanssasi maksuttomassa palvelukartoituksessamme. Toimintakykyarvioon ei tarvita lääkärintodistusta. Voit saada ostamastasi alvittomasta siivouksesta ja kotipalvelusta myös kotitalousvähennyksen.

Näin tilaat arvonlisäverottomasti palveluita

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1

1. Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla tai jättämällä yhteydenottolomake. Varataan yhdessä sinulle aika ilmaiseen palvelukartoitukseemme.

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 2

2. Toimintakykyarvio

Palvelukartoituksessa autamme sinua arvioimaan toimintakykyäsi. Tähän et tarvitse lääkärintodistusta. Käymme yhdessä läpi toiveitasi ja tarpeitasi palvelun suhteen.

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 3

3. Sopimus ja aloitus

Kirjaamme palvelun sisällön sopimukseen ja tämän jälkeen palvelu voi alkaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Katso yhteystiedot ›

Usein kysyttyjä kysymyksiä arvonlisäverottomista palveluista

Kun asiakkaan toimintakyky on heikentynyt, on hän oikeutettu arvonlisäverottomaan kotisiivoukseen. Tällöin siivouksen arvonlisävero on 24 prosentin sijaan 0. Tyypillisiä perusteita alvittomalle siivoukselle voivat olla esimerkiksi fyysisen toimintakyvyn heikkeneminen iän, vamman tai sairauden myötä. Tarve siivoukselle voi olla pysyvää tai väliaikaista. Esimerkiksi sairastuessa väliaikaisen avun tarve voi tulla yllättäenkin riippumatta iästä tai muusta elämäntilanteesta.

Arvonlisäverotonta palvelua voi saada sellaiset asiakkaat, joiden toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Palvelun tarve voi olla pysyvää tai väliaikaista. Toimintakykyarvioon ei tarvita lääkärintodistusta. Teemme toimintakykyarvion yhdessä asiakkaan kanssa.

Voit ostaa alvitonta siivouspalvelua myös läheisellesi, jos hänen toimintakykynsä on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden vuoksi. Arvonlisäverottoman palvelun saamiseen ei tarvita lääkärintodistusta tai muitakaan virallisia todistuksia. Voit ottaa meihin yhteyttä läheisesi puolesta soittamalla tai jättämällä yhteydenottolomakkeen.

Alvittomaan siivoukseen sisältyy kaikki samat palvelut, kuin verolliseenkin palveluun. Käymme asiakkaan kanssa yhdessä läpi hänen toiveensa sekä tarpeensa siivouksen suhteen ja räätälöimme palvelusta jokaiselle sopivan. Pääset tutustumaan siivouspalveluihimme kotisiivouksen verkkosivuilla.

Kyllä. Myös arvonlisäverottomista palveluista voi tehdä kotitalousvähennyksen. ONNIn siivous-, hoiva- ja hoitotyö on 60 % kotitalousvähennyskelpoista. Kotitalousvähennyksen voi tehdä omien palvelujen lisäksi myös esimerkiksi omille vanhemmille sekä isovanhemmille ostetuista palveluista.

Voit ottaa yhteyttä ONNIin ja varata maksuttoman palvelukartoituksen soittamalla tai jättämällä yhteydenottolomakkeen. Kartoituksessa käymme läpi tarpeesi ja teemme yhdessä toimintakykyarvion.

siivoustilet 800x600px_2

Kotisiivous

Kotisiivouuksen kotitalousvähennyksen verohyödyn saa omille lapsille, vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista. Lisäksi voit saada palvelun arvonlisäverottomaan hintaan esimerkiksi korkean iän perusteella. 

ikäihmisten palvelut tilet_7

Ikäihmisten kotipalvelu

Kotipalvelu tukee ja auttaa, kun asiakas tarvitsee sairauden tai alentuneen toimintakyvyn vuoksi apua kotiin selviytyäkseen arkipäivän askareista tai apua vaikkapa henkilökohtaisen hygienian hoitoon. ONNI on turvallinen ja mukava arki omassa kodissa.

ikaihmisten_palvelut_tilet_5

Ikäihmisten kotihoito

Kotihoidon avulla ikäihminen voi asua turvallisesti omassa kodissaan. Aamusta iltaan tavoitettavissa oleva tuttu hoitohenkilökunta ja päivittäinen apu esimerkiksi lääkkeiden jaossa ja asioinnissa mahdollistavat arjen tutussa kodissa.