Onni on onnilaiset – yhdessä olemme Onni!

Täältä löydät onnilaisena hyödyllisiä ohjeita ja linkkejä. Voit aina myös kysyä esihenkilöltäsi apua. Onnilaisena saat myös säännöllisesti sähköpostilla ONNI kirjeen, jossa kerrottu ajankohtaisia tärkeitä asioita. Luethan sen huolellisesti läpi!

Käytännön vinkkejä ja ohjeita

Kun sairastut, ota aina heti yhteyttä esihenkilöösi puhelimitse.

 

 

Kotiin vietävät palvelut: Toimistoaikojen ulkopuolella voit ottaa yhteyttä työntekijälinjaan annettujen ohjeiden mukaisesti. 

 

ONNI avustajapalveluiden työntekijät: Ota yhteyttä työntekijäpalveluun: 

 • Etelä-Suomi: puh. 09 8564 6546 (Uusimaa, Kymenlaakso, Kanta- ja Päijät-Häme) 
 • Keski- ja Länsi-Suomi: puh. 09 8564 6548 (Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa) 
 • Pohjois- ja Itä-Suomi: puh. 09 8564 6510 (Etelä- ja Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi)

ONNI kotihoidon työntekijät: Ota yhteyttä tiimiesihenkilöön.

ONNI avustajapalveluiden työntekijät: Avoimet työvuorot löydät Haahtela Contactorin kautta. 
Lisätietoja saat myös työntekijäpalvelusta:  

 • Etelä-Suomi: puh. 09 8564 6546 (Uusimaa, Kymenlaakso, Kanta- ja Päijät-Häme)
 • Keski- ja Länsi-Suomi: puh. 09 8564 6548 (Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa)
 • Pohjois- ja Itä-Suomi: puh. 09 8564 6510 (Etelä- ja Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi)

ONNI kotihoidon työntekijät (kotihoito, hengityshalvaustiimit ja lapsiperheiden kotipalvelu): Kysy työvuoroista tiimiesihenkilöltä.

 • ONNI avustajapalveluiden tuntienkirjausjärjestelmänä käytetään Haahtela Contactoria JA DomaCarea. Saat tunnukset ja kirjautumisohjeet järjestelmään yhteyshenkilöltäsi tai esihenkilöltäsi. Puhelimeen on ladattavissa DomaCare tai ONNI työaika -sovellus, jonka kautta pääset helposti kirjaamaan toteutuneet työtunnit. 
 • ONNI kotihoidossa (kotihoito, hengityshalvaustiimit ja lapsiperheiden kotipalvelu) käytetään muita työaikajärjestelmiä ja niihin saat tarvittavat ohjeet ja käyttöoikeudet esihenkilöltäsi.
 • ONNI avustajapalveluiden ja ONNI kotihoidon (kotihoito, hengityshalvaustiimit ja lapsiperheiden kotipalvelu) työntekijöiden tulee hyväksyä tehdyt työtunnit päivittäin. Palkanmaksu tapahtuu hyväksyttyjen työtuntien perusteella kaksi kertaa kuussa (tuntipalkkaiset). 
 • ONNI terveyden työntekijöiden tulee kirjata tehdyt työtunnit viimeistään jokaisen kuukauden 1. päivä.  Palkanmaksu tapahtuu hyväksyttyjen työtuntien perusteella kuukausittain jälkikäteen.

Palkka maksetaan työsopimuksessa kirjatun mukaisesti jokaisen kuun työnantajan palkanmaksupäivänä. Palkanmaksukausi on kuukauden tai kahden viikon mittainen.

Jos palkka erääntyy maksettavaksi sunnuntaina, arkilauantaina, kirkollisena juhlapäivänä, itsenäisyys- tai vapunpäivänä, joulu- tai juhannusaattona, palkanmaksupäivä on lähin edellinen arkipäivä.

Palkka maksetaan työntekijän osoittamalle pankkitilille. Mikäli pankkitietosi muuttuvat, tee siitä heti itsepalveluna muutos HR-järjestelmä Mepcoon. Näin palkanlaskija saa tiedon muutoksesta.

Verokorttia ei tarvitse toimittaa erikseen esihenkilölle tai palkkahallintoon, sillä verotiedot haetaan sähköisesti verottajalta.

Esihenkilö toimittaa palkkoihin liittyvän materiaalin poikkeamineen sekä hyväksyy palkat. Mikäli sinulla on palkanmaksuun liittyviä kysymyksiä, kysy esihenkilöltäsi, joka voi selvittää asiaa tarvittaessa palkkahallinnon kanssa.

Tilaa työtodistus lähettämällä sähköpostitse pyyntö osoitteeseen:

 • ONNI avustajapalveluiden ja ONNI kotihoidon (kotihoito, hengityshalvaustiimit ja lapsiperheiden kotipalvelu) työntekijät: Työtodistus pyritään toimittamaan aina työsuhteen loputtua. Jos et ole saanut työtodistusta, tilaa työtodistus lähettämällä sähköpostitse pyyntö omalle esihenkilölle.
 • ONNI kotisiivouksen ja ONNI lastenhoidon työntekijät: Työtodistus pyritään toimittamaan aina työsuhteen loputtua. Jos et ole saanut työtodistusta, tilaa työtodistus lähettämällä sähköpostitse pyyntö omalle esihenkilölle.
 • ONNI akuutin työntekijät: Työtodistus pyritään toimittamaan aina työsuhteen loputtua. Jos et ole saanut työtodistusta, tilaa työtodistus lähettämällä sähköpostitse pyyntö omalle esihenkilölle. Mikäli esihenkilö on vaihtunut, voit laittaa viestiä hr@onnion.fi.
 • ONNI kumppanin (henkilöstövuokrauksen työntekijät): Tilaa työtodistus lähettämällä sähköpostitse pyyntö osoitteeseen jth.tuki@onnion.fi

Päätyösuojeluvaltuutettu Yks.Sos.Tes.
Marjo Peltonen
041 731 1102
marjo.peltonen@onnion.fi

JHL:n Pääluottamusmies
Arja-Maarit Olin Keski-Suomesta
044 425 4198
arja-maarit.olin@onnion.fi

Henkilöstöetu_Tacobell

Henkilöstöedut

Koska tavoitteenamme on olla välittävä työyhteisö työntekijöillemme, tarjoamme mittavat henkilöstöedut onnilaisille. Meillä pääset nauttimaan Tradeka -konsernin henkilöstöeduista, joihin kuuluvat esimerkiksi tuntuvat alennukset Restelin ravintoloissa ja sairauskassa.

ONNI_Tradekan_sairauskassa

Sairauskassa

Toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa oleva työntekijä liittyy Tradekan sairauskassan jäseneksi koeajan jälkeen, jos työaika on työsopimuksen mukaan vähintään 10h/vko ja työsuhteen kesto on vähintään 6 kk. Sairauskassan jäsenenä sinulle korvataan osa käyttämiesi terveyden ja hyvinvoinnin palvelujen maksuista (esim. hammashoito, lääkärikäynnit)

ONNIakatemia_perehdytys

ONNI akatemia

ONNI akatemiasta löydät kootusti kattavat ja laadukkaat perehdytysmateriaalit. Akatemian tavoitteena on, että ensimmäiset työpäiväsi sujuvat mahdollisimman mukavasti ja voit nauttia työstäsi heti alusta alkaen. Myös pidemmän linjan onnilaiset löytävät alustalta tärkeitä kursseja työhön ja työsuhteeseen liittyen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

ONNIn arvot ovat luotettavuus, ystävällisyys ja joustavuus. Arvomme näkyvät päivittäisessä työssämme. Meidät tunnistaa ystävällisestä ja luotettavasta tavasta tehdä töitä.

Ystävällisyys näkyy kaikessa mitä teemme; niin asiakkaille kuin työkavereillekin. Kunnioitamme toisiamme, erilaisuutta ja otamme huomioon niin asiakkaiden kuin työkavereidenkin tarpeet ja näkemykset. Välittäminen, huolenpito ja toisen kunnioitus välittyy kaikissa kohtaamisissamme.

Työmme perustuu luottamukselle. Luottamus pitää arjen sujuvana, asiakkaamme tyytyväisenä ja työyhteisömme tiiviinä. Rakennamme luottamusta joka päivä omalla toiminnallamme. Se, että meihin voi luottaa luo toimintamme pohjan, joka näkyy asiakkaillemme joustavampana arkena ja parempana palveluna. Teemme parhaamme. Pidämme huolta. Vuoden jokaisena päivänä.

Autamme toisiamme ja myös työkavereina joustamme. Otamme asiakkaiden tarpeet ja tilanteet huomioon ja pyrimme joustamaan laadusta tinkimättä.

ONNI on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys. ONNI on Med Group Oy:n markkinointinimi. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy.

Meillä työskentelee yli 6700 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista eli onnilaista  ja liikevaihtomme ollessa lähes 100 miljoonaa euroa.

Onnilaiset työskentelevät monissa eri tehtävissä eri puolilla Suomea. Moni onnilainen on tehnyt Onnissa erilaisia tehtäviä eli he ovat Onni urapolulla. Voit tutustua erilaisiin tehtäviin esim Onnin avoimissa työpaikoissa. 

ONNIssa noudatettavat työehtosopimukset ovat  

 • Ensihoitopalvelualan työehtosopimus
 • Terveyspalvelualan työehtosopimus
 • Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
 • Kiinteistöpalvelualan työehtosopimus

ONNI toimii valtakunnallisesti eri puolilla Suomea. Palveluvalikoimamme toki hieman vaihtelee eri paikkakunnilla, mutta Onni löytyy jossain muodossa kaikista manner-Suomen hyvinvointialueista. 

Jos joku paikkakunta erityisesti kiinnostaa, niin voit tarkistaa yhteystiedot yhteistietojen sivustolta.

 

Onni Akuutti, Onni avustajan ja Onni kotihoidon intranetin löydät tuttuun tapaan kirjautumalla Onni akatemiaan. Onni kuluttajapalveluiden intran löydät Intusta. 

Haluaisitko työskennellä Onnilla?

Työllistämme keskimäärin 6700 työntekijää ensihoidon, kotisiivouksen, kotihoidon, henkilökohtaisen avun, lääkäripalveluiden sekä hallinnon tehtävissä. Tarjoamme sinulle merkityksellistä työtä joustavasti toiveidesi mukaisesti. Tervetuloa onnilaisten joukkoon!
 
Yhdessä olemme Onni! 
Katso kaikki avoimet työpaikat ›

Tutustu muihin onnilaisiin

Sailan kokemuksia lastenhoitajan työstä
Rekrytointi / Lastenhoito / 29.11.2023

Sailan kokemuksia lastenhoitajan työstä

ONNIlla lastenhoitajana työskentelevä Saila kertoo työstään ja kokemuksistaan ONNIlla. Lue ja katso Sailan haastattelu.
Lue lisää ›
Avustajapalveluiden tiimiesihenkilöt kertovat työstään ONNIlla
Henkilökohtainen apu / Rekrytointi / 20.11.2023

Avustajapalveluiden tiimiesihenkilöt kertovat työstään ONNIlla

Juulia, Ella ja Viivi työskentelevät ONNIn avustajapalveluiden tiimiesihenkilöinä Pirkanmaalla. Katso ja lue tiimiesihen...
Lue lisää ›
Jaani kertoo millaista on työskennellä avustajana ONNIlla
Henkilökohtainen apu / Rekrytointi / 20.11.2023

Jaani kertoo millaista on työskennellä avustajana ONNIlla

Jaani työskentelee ONNI avustajapalveluilla henkilökohtaisena avustajana. Katso ja lue Jaanin haastattelu avustajan työs...
Lue lisää ›

Haluaisitko jakaa tarinasi muille?

Jokaisen onnilaisen tarina on mielenkiintoinen ja mielellämme kuulemme juuri sinun tarinasi onnilaisena. Ota yhteyttä sähköpostilla ja sovitaan yhteinen hetki!
 
Jaa tarinasi meidän kanssa ›