Onni on ihmiset eli onnilaiset

Tälle sivulle on koottu yhteen ohjeita ja linkkejä onnilaisille ympäri Suomen. Sivulta löydät tietoa esimerkiksi sairauslomailmoituksista, työvuorotiedusteluista ja työtodistuksen hankkimisesta. Iloa työpäivääsi!

Ajankohtaista tietoa onnilaisille

Koronaan liittyvissä asioissa ole ensisijaisesti yhteydessä omaan esimieheesi. Koronan vaikutuksesta ONNIn palveluihin, voit lukea lisää tiedotteesta.

Käytännön vinkkejä ja ohjeita

ONNI hoiva: Ota yhteyttä palvelukeskuksen 
työntekijäpalveluun: 

 • Etelä-Suomi: puh. 09 8564 6546 (Uusimaa, Kymenlaakso, Kanta- ja Päijät-Häme) 
 • Keski- ja Länsi-Suomi: puh. 09 8564 6548 (Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa) 
 • Pohjois- ja Itä-Suomi: puh. 09 8564 6510 (Etelä- ja Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi)

ONNI hoiva: Avoimet työvuorot löydät Haahtela Contactorin kautta. 
Lisätietoja saat myös palvelukeskuksen
työntekijäpalvelusta: 
 

 • Etelä-Suomi: puh. 09 8564 6546 (Uusimaa, Kymenlaakso, Kanta- ja Päijät-Häme)
 • Keski- ja Länsi-Suomi: puh. 09 8564 6548 (Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa)
 • Pohjois- ja Itä-Suomi: puh. 09 8564 6510 (Etelä- ja Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi)
 • Tuntienkirjausjärjestelmänä käytetään Haahtela Contactoria. Saat tunnukset ja kirjautumisohjeet järjestelmään yhteyshenkilöltäsi tai esimieheltäsi. Puhelimeen on ladattavissa ONNI työaika -sovellus, jonka kautta pääset helposti kirjaamaan toteutuneet työtunnit. ONNI hoivan kotihoidossa käytetään muita työaikajärjestelmiä ja niihin saat tarvittavat ohjeet ja käyttöoikeudet esimieheltäsi.
 • ONNI terveyden työntekijöiden tulee kirjata tehdyt työtunnit viimeistään jokaisen kuukauden 1. päivä.  Palkanmaksu tapahtuu hyväksyttyjen työtuntien perusteella kuukausittain jälkikäteen.
 • ONNI hoivan työntekijöiden tulee kirjata tehdyt työtunnit kaksi kertaa kuussa. Aina kuun 1. ja 16. päivä tai niitä seuraavana arkipäivänä klo 9.00 mennessä. Palkanmaksu tapahtuu hyväksyttyjen työntuntien perusteella kaksi kertaa kuussa (tuntipalkkaiset). 

Palkka maksetaan työsopimuksessa kirjatun mukaisesti jokaisen kuun työnantajan palkanmaksupäivänä. Palkanmaksukausi on kuukauden tai kahden viikon mittainen. Jos palkka erääntyy maksettavaksi sunnuntaina, arkilauantaina, kirkollisena juhlapäivänä, itsenäisyys- tai vapunpäivänä, joulu- tai juhannusaattona, palkanmaksupäivä on lähin edellinen arkipäivä.

Palkka maksetaan työntekijän osoittamalle pankkitilille. Mikäli pankkitietosi muuttuvat, muutos on välittömästi tehtävä HR-järjestelmä Mepcoon itsepalveluna, jota kautta palkanlaskija saa tiedon muutoksesta. Verokorttia ei tarvitse toimittaa erikseen esihenkilölle tai palkkahallintoon, sillä verotiedot haetaan sähköisesti verottajalta.

Esihenkilö toimittaa palkkoihin liittyvän materiaalin poikkeamineen sekä hyväksyy palkat. Mikäli siis sinulla on palkanmaksuun liittyviä kysymyksiä, osoita ne ensisijaisesti esihenkilöllesi, joka voi selvittää asiaa tarvittaessa palkkahallinnon kanssa.

Tilaa työtodistus lähettämällä sähköpostitse pyyntö osoitteeseen:

 • ONNI hoivan työntekijät: Tilaa työtodistus omalta esimieheltäsi
 • ONNI terveyden työntekijät: jth.tuki@onniterveys.fi 
Henkilöstöetu_Tacobell

Henkilöstöedut

Koska tavoitteenamme on olla välittävä työyhteisö työntekijöillemme, tarjoamme mittavat henkilöstöedut onnilaisille. Meillä pääset nauttimaan Tradeka -konsernin henkilöstöeduista, joihin kuuluvat esimerkiksi tuntuvat alennukset Restelin ravintoloissa, sairauskassa sekä ELIXIA Online Training -palvelu.

ONNI_Tradekan_sairauskassa

Sairauskassa

Toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa oleva työntekijä liittyy Tradekan sairauskassan jäseneksi koeajan jälkeen, jos työaika on työsopimuksen mukaan vähintään 21h/vko ja työsuhteen kesto on vähintään 6 kk. Sairauskassan jäsenenä sinulle korvataan osa käyttämiesi terveyden ja hyvinvoinnin palvelujen maksuista (esim. hammashoito, lääkärikäynnit)

ONNIakatemia_perehdytys

ONNI akatemia

ONNI akatemiasta löydät kootusti kattavat ja laadukkaat perehdytysmateriaalit. Akatemian tavoitteena on, että ensimmäiset työpäiväsi sujuvat mahdollisimman mukavasti ja voit nauttia työstäsi heti alusta alkaen. Myös pidemmän linjan onnilaiset löytävät alustalta tärkeitä kursseja työhön ja työsuhteeseen liittyen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

ONNIn arvot ovat luotettavuus, ystävällisyys ja joustavuus. Arvomme näkyvät päivittäisessä työssämme. Meidät tunnistaa ystävällisestä ja luotettavasta tavasta tehdä töitä.

Ystävällisyys näkyy kaikessa mitä teemme; niin asiakkaille kuin työkavereillekin. Kunnioitamme toisiamme, erilaisuutta ja otamme huomioon niin asiakkaiden kuin työkavereidenkin tarpeet ja näkemykset. Välittäminen, huolenpito ja toisen kunnioitus välittyy kaikissa kohtaamisissamme.

Työmme perustuu luottamukselle. Luottamus pitää arjen sujuvana, asiakkaamme tyytyväisenä ja työyhteisömme tiiviinä. Rakennamme luottamusta joka päivä omalla toiminnallamme. Se, että meihin voi luottaa luo toimintamme pohjan, joka näkyy asiakkaillemme joustavampana arkena ja parempana palveluna. Teemme parhaamme. Pidämme huolta. Vuoden jokaisena päivänä.

Autamme toisiamme ja myös työkavereina joustamme. Otamme asiakkaiden tarpeet ja tilanteet huomioon ja pyrimme joustamaan laadusta tinkimättä.

ONNI on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys. ONNI on Med Group Oy:n markkinointinimi. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy.

Meillä työskentelee noin 5000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista ja liikevaihtomme lähestyessä 90 miljoonaa euroa.

ONNIssa noudatettavat työehtosopimukset ovat  

 • Ensihoitopalvelualan työehtosopimus
 • Terveyspalvelualan työehtosopimus
 • Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
 • Kiinteistöpalvelualan työehtosopimus

Haluaisitko työskennellä Onnilla?

Työllistämme keskimäärin 5 000 työntekijää ensihoidon, kotisiivouksen, kotihoidon, henkilökohtaisen avun, lääkäripalveluiden sekä hallinnon tehtävissä. Tarjoamme sinulle merkityksellistä työtä joustavasti toiveidesi mukaisesti. Tervetuloa onnilaisten joukkoon!
Katso kaikki avoimet työpaikat ›

Tutustu muihin onnilaisiin

ONNIn lähihoitajakyselyn tuloksia
Rekrytointi / Kotiin vietävät palvelut / Vastuullisuus / ONNI / 10.11.2022

ONNIn lähihoitajakyselyn tuloksia

  Kotimainen ONNI teetätti kyselyn ONNIlla työskenteleville lähihoitajille ja lähihoitajaopiskelijoille kesällä 2022. Ky...
Lue lisää ›
ONNIn monipuoliset työmahdollisuudet opiskelijoille
Rekrytointi / ONNI / 07.11.2022

ONNIn monipuoliset työmahdollisuudet opiskelijoille

  Tiesitkö, että ONNIlla on erilaisia työmahdollisuuksia opiskelijoille? Voit kerryttää itsellesi työkokemusta opintojes...
Lue lisää ›
Lähiesimiehen ammattitutkinto Onnilla
Rekrytointi / Kokemuksia / 31.8.2022

Lähiesimiehen ammattitutkinto Onnilla

Tiimiesihenkilö Niina Lahti on työskennellyt ONNIlla avustajapalveluissa vuodesta 2020 lähtien ja suorittanut työn ohell...
Lue lisää ›

Haluaisitko jakaa tarinasi muille?

Jokaisen onnilaisen tarina on mielenkiintoinen ja mielellämme kuulemme juuri sinun tarinasi onnilaisena. Ota yhteyttä sähköpostilla ja sovitaan yhteinen hetki!
 
Jaa tarinasi meidän kanssa ›