Luotettava ja turvallinen kaveri ikäihmiselle

ONNI tarjoaa kotihoidon tukipalveluita myös itsemaksaville asiakkaille. ONNI arkikaveri on ikäihmisen kaveri arjen askareisiin, kuten asioille, ulkoiluun tai ruoanlaittoon

Katso yhteystiedot ›

Jätä yhteydenottopyyntö

Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä pian.

Apua ja seuraa ikäihmiselle kotiin

ONNIn mutkaton kotipalvelu ONNI arkikaveri mahdollistaa yksilöllisen palvelun, sujuvan arjen ja turvallisen verkoston ikäihmisille. Kotihoidon tukipalvelu tukee ja auttaa, kun asiakas tarvitsee sairauden tai alentuneen toimintakyvyn vuoksi apua kotiin selviytyäkseen arkipäivän askareista tai apua esim. henkilökohtaisen hygienian hoitoon.
 

Apuna arjessa

ONNI arkikaveri on ikäihmisen apuna arjen erilaisissa askareissa, kuten ulkoilussa, kauppareissuilla, ruuanlaitossa, lakanoiden vaihdossa ja muissa arjen puuhissa. 

Yksinäisyyttä vastaan

ONNI arkikaveri on seurana ja parantaa elämänlaatua olemalla kaveri arjessa. Arkikaverin kanssa voi esimerkiksi käydä puistokävelyllä, kirjastossa tai vaikka ihan vain jutella kahvikupin äärellä.

Toimintakyvyn ylläpitoa

ONNI arkikaveri toimii ikäihmisen apuna ja tarjoaa mielekästä aktiivista tekemistä, joka parantaa elämänlaatua ja ylläpitää toimintakykyä.

Joustava

ONNI arkikaverin käyntien sisältöjä ei ole etukäteen lyöty lukkoon, vaan saat itse päättää joustavasti mitä milloinkin tehdään. Käyntien määrä ja pituus sovitaan tarpeesi mukaan.

Kiireetöntä seuraa

ONNI arkikaveri tulee käymään aina vähintään kahdeksi tunniksi kerrallaan, jotta ehdimme rauhassa vaihtamaan kuulumiset ennen yhteisiä puuhia, kuten esimerkiksi puistokävelyä tai kauppareissua.

Tukea läheisille

Läheisen ikäihmisen arjen sujuvuuden järjestäminen ei ole aina helppoa. ONNIlla tuemme läheisiä asioiden selvittelyssä ja järjestelyssä. ONNI arkikaverin käynnit tuovat turvaa niin ikäihmiselle kuin läheisillekin.

Maksuton tutustumiskäynti

Maksuttomalla kartoituskäynnillä tapaamme ikäihmisen ja yleensä myös hänen läheisensä sekä kartoitamme ikäihmisen tarpeet ja toiveet.

Muut palvelut

ONNIn palveluvalikoimasta löytyy tarvittaessa myös muita tukipalveluita, kuten esimerkiksi kotisiivousta ja hoidollista kotihoitoa. Ota yhteyttä ja sovitaan kuinka voisimme olla avuksi.

Tiesithän, että voit vähentää jopa 60 % kotipalvelun hinnasta kotitalousvähennyksen avulla?

ONNIn hoiva-, hoito-, koti- ja siivouspalvelut ovat 60 % kotitalousvähennyskelpoisia ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille tai isovanhemmille ostetuista palveluista.

ONNI arkikaveri -palvelua saat myös arvonlisäverottomasti mikäli toimintakykysi on laskenut korkean iän tai sairauden, vamman tai liikuntaesteen vuoksi. Toimintakykyarvio tehdään maksuttomassa palvelukartoituksessamme.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

Tradekan jäsenetu

Tradekan jäsenenä saat säännöllisesti toistuvasta ONNI arkikaveri -palvelusta 15% alennuksen Oulussa ja Tampereella. Kerro yhteydenotossasi olevasi Tradekan jäsen.

Varaa maksuton tutustumiskäynti

Maksuttomalla tutustumiskäynnillä tapaamme ikäihmisen ja yleensä myös hänen läheisensä sekä kartoitamme ikäihmiset tarpeet ja toiveet. Tutustumiskäynnin jälkeen etsimme sinulle sopivan arkikaverin ja säännölliset käynnit voivat alkaa.

Katso yhteystiedot ›

Jätä meille yhteydenottopyyntö

Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä pian.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Yleensä ONNI arkikaveri halutaan käymään kerran viikossa tai kahden viikon välein, mutta käyntien määrä ja pituus sovitaan aina tarpeen mukaan.

ONNI arkikaverin sisältöä ei ole lyöty lukkoon etukäteen, vaan ikäihminen voi itse päättää joustavasti mitä milloinkin tehdään. Yleensä vaihdamme aluksi kuulumiset rauhassa ja sen jälkeen ryhdymme yhdessä arjen askareisiin. Välillä vaihdamme lakanat ja teemme ruokaa, toisinaan käymme kaupassa ja joskus vain nautimme kiireettömästä puistokävelystä hyvässä säässä.

Ikäihmisten yksinäisyys, arjen jatkuvat haasteet ja mielekkään tekemisen puute johtavat fyysisen ja psyykkisen terveydentilan heikkenemiseen. ONNI arkikaveri on ei-sairaanhoidollinen kotipalvelu. Arkikaveri toimii ikäihmisen apuna ja tarjoaa mielekästä tekemistä, joka parantaa elämänlaatua ja ylläpitää toimintakykyä. Lisäksi ONNIn palveluvalikoimasta löytyy myös kotisiivousta ja hoidollista kotihoitoa tukemaan arjessa.

ONNI arkikaveri -palvelu on 60% kotitalousvähennyskelpoista. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille tai isovanhemmille ostetuista palveluista.

Ehdottomasti sopii. Autamme muistisairasta asumaan kotona turvallisesti mahdollisimman pitkään sekä pysymään aktiivisena esimerkiksi ulkoilun ja harrastusten parissa.

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota yhteyttä, me autamme!

Katso yhteystiedot ›

Valitse kotimainen ja vastuullinen ONNI

Kotimaisuus

Olemme täysin kotimainen yritys ja maksamme kaikki veromme ja veroluontoiset kustannuksemme Suomeen. Työllistämme noin 5000 suomalaista.

Laadukas palvelu

Laatu tarkoittaa oikean palvelun toteuttamista oikea-aikaisesti, turvallisesti ja vastuullisesti. Meillä on ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Olemme tukenasi arjessa ja elämän käänteissä.

Vastuullisuus

Tavoitteena on olla alamme vastuullisin yritys ja työnantaja. Haluamme yhdessä kehittää työpaikkaamme ja toimintaamme yhä paremmiksi. Edistämme yhdessä suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia.

Tutustu myös muihin ONNIn palveluihin

siivoustilet 800x600px_4

Kotisiivous

ONNI on puhdas koti, jossa mieli lepää ja arki rullaa. Joskus omat voimat eivät riitä ja toisinaan haluat vain käyttää aikasi johonkin tärkeämpään. Siivous hoituu ONNIn ammattilaisilta käden käänteessä!

ikäihmisten palvelut tilet_set 2_2

Kotihoito

Yksilöllisen ja laadukkaan kotihoidon avulla kotona asuminen on lähes kaikille mahdollista. Aamusta iltaan tavoitettavissa oleva tuttu henkilökunta ja päivittäinen apu tekevät kotona asumisesta turvallista ja mukavaa.

ikäihmisten palvelut tilet_3

Kotisairaanhoito

Kotisairaanhoito on vaivatonta, turvallista ja tukee mukavaa elämää oman kodin rauhassa. Tarjoamme kotisairaanhoitoa ikäihmisille, sairaille, vammaisille henkilöille ja leikkauksesta toipuville kertaluontoisesta käynnistä ympärivuorokautiseen hoitoon.

Lue lisää

Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024
Henkilökohtainen apu / Kotihoito / Siivouspalvelu / Lapsiperheen kotipalvelu / Kotiin vietävät palvelut / Lastenhoito / 25.10.2023

Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024

Kahden vuoden kotitalousvähennys kokeilu saa jatkoa. Siivous-, hoito- ja hoivatyön kotitalousvähennys pysyy 60 prosentis...
Lue lisää ›
Onni kotihoidon asiakaskokemus vuonna 2023
Kotihoito / Kokemuksia / 18.10.2023

Onni kotihoidon asiakaskokemus vuonna 2023

ONNI kotihoito vastaa asiakkaiden odotuksia! Kotihoidon osalta suositteluindeksi, kokonaistyytyväisyys sekä asiointikoke...
Lue lisää ›
Millaista on työskennellä ONNI kotihoidossa Helsingissä?
Kotihoito / Rekrytointi / Kokemuksia / ONNI / 14.3.2023

Millaista on työskennellä ONNI kotihoidossa Helsingissä?

ONNI kotihoidon Helsingin alueen palvelupäällikkö Sari Kantonen sekä tiimiesihenkilö Jenni Halonen vierailivat TE-live-l...
Lue lisää ›