Olet tässä: ONNI blogi / Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024

Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024

FB_blogi_kotisiivous_5

Kahden vuoden kotitalousvähennys kokeilu saa jatkoa. Siivous-, hoito- ja hoivatyön kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa ainakin vuoden 2024 ajan. Kotitalousvähennyksen enimmäis vähennysmäärä pysyy samana eli 3 500 euroa per henkilö sekä 100 euron omavastuu pysyy samana. Lisäksi kotitalousvähennys laajenee fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluihin.

Kotitalousvähennyksen korotuksella pyritään laskemaan palveluiden ostamisen kynnystä. Tuntuvan kotitalousvähennyksen avulla kannustetaan hankkimaan palveluja kotiin itse ja parantamaan siten työllisyyttä. Siivous-, hoito- ja hoivapalvelut helpottavat esimerkiksi lapsiperheiden arkea sekä antavat ikäihmisille mahdollisuuden asua omassa kodissa pidempään. 

Voit vähentää oman kotisi, mökkisi tai vapaa-ajan asuntosi lisäksi myös esimerkiksi vanhempiesi tai isovanhempiesi luona teettämäsi vähennyskelpoisen työn. ONNIlta saat tilattua heille esimerkiksi kotisiivousta tai kotihoidon tukipalveluita ja voit vähentää työt omassa verotuksessasi.

 

ONNIn kotitalousvähennyskelpoiset palvelut

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

 

Mahdollisuus ostaa palveluja myös arvonlisäverottomasti

ONNIlta voit ostaa siivous- ja kotipalveluja myös arvonlisäverottomana, jos oma tai läheisiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden vuoksi. Olemme sosiaalipalveluiden tuottajarekisterissä, joka antaa meille oikeuden tehdä asiakkaillemme sosiaalihuollon kirjallisen palvelusuunnitelman ja myöntää alvittoman hinnan. Teemme toimintakykyarvion yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessamme. 

Lue lisää alvittomasta palvelusta ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.