Kotihoidon tukipalvelu

Kattavien ja yhdessä suunniteltujen kotihoidon tukipalveluiden avulla pyrimme mahdollistamaan asiakkaillemme mukavan, turvallisen ja laadukkaan elämän oman kodin rauhassa.

Katso yhteystiedot ›

Jätä meille yhteydenottopyyntö

Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä pian. 

Laadukkaat kotihoidon tukipalvelut sinulle tai läheisellesi

Kotihoidon tukipalvelut auttavat ja tukevat kotona asuvan asiakkaan elämän arkea kotona ja kodin ulkopuolella. Sovimme aina yhdessä palvelua ostaessasi palvelun sisällöstä sekä tavoitteista, jonka mukaan ammattitaitoiset hoiva-avustajamme ja lähihoitajamme tukevat asiakkaitamme erilaisissa arjen askareissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kotihoidon tukipalvelusta

Kotihoidon tukipalvelu voi sisältää esimerkiksi

  • avustamista henkilökohtaisessa hygieniassa suihkussa, saunassa ja kylvyssä. Voimme lähteä asiakkaan kanssa mm. uimaan, uimahalliin tai kylpylään.
  • kaupassa käyntiä asiakkaan puolesta, johon voi sisältää kauppalistan tekemistä, kauppatavaroiden purkamista ja esille laittoa ja ohjaamista valitsemaan terveellisiä ja ravintorikkaita tuotteita
  • avustamista ruokailussa, ruoanlaittoa ja aterioiden valmistusta
  • kodinhoidollisten tehtävien tekemistä, kuten pyykkihuoltoa
  • hyvän terveyden ylläpitoon liittyviä tehtäviä, kuten kotikuntoutusta yhdessä tehden (osallistavaa aktiivista tekemistä mm. pukeutumisessa, liikkumisessa, kotijumpassa, sairaalajakson jälkeisessä toipumisessa kuntoutusohjeiden mukaisesti)
  • asiointiapua ja neuvontaa, kuten saattamista lääkäriin tai pankkiin
  • mielen hyvinvoinnin tukemista, kuten keskustelutukea, yhdessä ulkoilua, saattamista kylään sekä tukea etuuksien hakemiseen tai vaikkapa turvalaitteiden hankintaan
  • turvapuhelinlaitteen säännöllistä testausta asiakkaan kanssa, asiakkaan ohjaamista turvapuhelimen käyttöön ja sen merkitykseen. Joillakin kotihoidon paikkakunnalla kotihoidon ammattilaiset huolehtivat myös asiakkaan turvapuhelin hälytyskäynnit.

 

Lisäksi tarjoamme seuraavia palveluita

Meillä ONNIlla kotihoito lähtee aidosta auttamisen halusta ja halusta tehdä työtä suurella sydämellä. Onnilaisia yhdistävät ystävällinen asenne ja kiireettömyys. Meille on tärkeää, että sinua tai läheistäsi hoitaa tuttu hoitaja, joka tuntee asiakkaan, heidän tarpeensa sekä kodin tavat. ONNI on myös täysin kotimainen, luotettava ja vastuullinen työnantaja, joka maksaa veronsa Suomeen, pitää huolta työntekijöistään ja asiakkaiden hyvinvoinnista.

Ammattitaitoiset, koulutetut ja kokeneet tiimimme ammattilaiset tekevät moniammatillista yhteistyötä ja jakavat vastuut tarkoin. Terveydenhoitotoimenpiteitä suorittavilta työntekijöiltä edellytetään soveltuvaa sosiaali- tai terveysalan tutkintoa.

Mikäli sinä tai läheisesi tarvitsee kotihoidon tukipalvelua, voit ostaa palvelun itse tai hakea palvelua hyvinvointialueeltasi. Päätöksen kotihoidon myöntämisestä tekee hyvinvointialueen palveluohjaaja. Palvelusuunnitelmaan määritellään asiakkaan saaman avun laatu ja määrä.

Yksityisenä henkilönä palvelua voi hankkia suoraan itse maksettuna tai hyvinvointialueen myöntämällä palvelusetelillä. Hyvinvointialueet ja yritykset voivat hankkia palvelua kertaluontoisesti tai jatkuvalla palvelusopimuksella.

Tiesithän, että voit itsemaksavana asiakkaana vähentää jopa 60 % hinnasta kotitalousvähennyksen avulla?

ONNIn palvelut ovat nyt 60 % kotitalousvähennyskelpoisia ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista.

Tarjoamme siivous- ja kotipalvelua myös arvonlisäverottomasti, mikäli toimintakykysi on laskenut korkean iän tai sairauden, vamman tai liikuntaesteen vuoksi. Toimintakykyarvio tehdään maksuttomassa palvelukartoituksessamme.

Valitse kotimainen ja vastuullinen ONNI

Kotimaisuus

Olemme täysin kotimainen yritys ja maksamme kaikki veromme ja veroluontoiset kustannuksemme Suomeen. Työllistämme noin 5000 suomalaista.

Laadukas palvelu

Laatu tarkoittaa oikean palvelun toteuttamista oikea-aikaisesti, turvallisesti ja vastuullisesti. Meillä on ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Olemme tukenasi arjessa ja elämän käänteissä.

Vastuullisuus

Tavoitteena on olla alamme vastuullisin yritys ja työnantaja. Haluamme yhdessä kehittää työpaikkaamme ja toimintaamme yhä paremmiksi. Edistämme yhdessä suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia. 

Tutustu myös muihin kotiin vietäviin palveluihimme

ikäihmisten palvelut tilet_jalkahoito jalkaterapia

Jalkahoito ja jalkaterapia

Tarjoamme ammattitaitoista jalkahoitoa Joensussa, Kuopiossa, Mikkelissä sekä Savonlinnassa. 

ikäihmisten palvelut tilet_hieronta

Hieronta

Tarjoamme Mikkelissä rentouttavaa ja kiputiloja helpottavaa hierontaa ammattilaisen käsittelyssä.

siivoustilet 800x600px_4

Kotisiivous

ONNI on puhdas koti, jossa mieli lepää ja arki rullaa. Siivous hoituu ONNIn ammattilaisilta käden käänteessä!

Lue lisää

Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa
Lapsiperheen kotipalvelu / Kotiin vietävät palvelut / 30.5.2024

Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa

Onni laajentaa palveluvalikoimaansa lapsiperhepalveluihin ympäri Suomen. Oulun lapsiperhepalvelut olivat mukana Kevättoh...
Lue lisää ›
Ikäihmisille apua arkeen entistä laajemmin ympäri Suomea
Kotiin vietävät palvelut / ONNI / Ikäihmisille / 03.1.2024

Ikäihmisille apua arkeen entistä laajemmin ympäri Suomea

ONNI arkikaveri on mutkaton, ei-sairaanhoidollinen kotipalvelu, joka toimii ikäihmisten apuna turvallista verkostoa luod...
Lue lisää ›
Onni kotisiivoukselta entistä laadukkaampaa siivouspalvelua
Siivouspalvelu / Kotiin vietävät palvelut / 10.11.2023

Onni kotisiivoukselta entistä laadukkaampaa siivouspalvelua

ONNIlla on viime vuosina tehty organisaatiomuutoksia, joissa kotihoito, avustajapalvelut ja kuluttajapalvelut ovat erite...
Lue lisää ›