Lapsiperheiden kotipalvelu

Joskus jokainen perhe tarvitsee hieman apua. Kotimainen ONNI tarjoaa laadukasta ja turvallista lapsiperheiden kotipalvelua.

Katso yhteystiedot ›

Lapsiperheiden kotipalvelu auttaa ja tukee perhettä

Lapsiperheiden kotipalvelu on kotiin annettavaa sosiaalihuoltolain mukaista tilapäistä tukea perheiden erilaisissa elämäntilanteissa. Joskus jokainen perhe tarvitsee hieman apua. Tarjoamme laadukasta ja turvallista lapsiperheiden kotipalvelua palvelusetelillä sekä itsemaksaville asiakkaille useilla paikkakunnilla ympäri Suomea.

 

Tilapäistä apua lapsiperheelle

Joskus apua tarvitaan synnytyksen jälkeen, toisinaan kyseessä on vamma tai sairaus, jonka vuoksi arki sujuu helpommin avullamme. Silloin tällöin arjen ja elämän käänteissä tarvitaan vain hieman enemmän tukea. ONNI on silloin lähelläsi.

Kun apua tarvitaan pikaisesti, tilapäinen kotipalvelu on sinua varten. Avun sisältö suunnitellaan toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Lastenhoidon lisäksi ammattitaitoinen onnilainen on apunasi myös esimerkiksi kodinhoidossa.

Tiesitkö, että lapsiperheillä on sosiaalihuoltolain mukaan oikeus saada välttämätön kotipalvelu?

Kotipalvelua annetaan sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavan toimintakykyä alentavan syyn tai erityisen elämäntilanteen perusteella. Kotipalvelu on tavoitteellista, suunnitelmallista ja määräaikaista. Se toteutetaan yhteistyössä perheen kanssa ja tavoitteena on tukea perhettä arjessa selviytymisessä.

Lapsiperheiden kotipalveluun voi kuulua perheen opastamista lasten ja kodinhoidossa arjen taitoja vahvistamalla ja tarvittaessa esimerkiksi ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita sekä sosiaalista kanssakäymistä edistäviä palveluita.

Tarvitsetko apua?

Katso yhteystiedot ›

Oulun lapsiperhepalvelut

ONNI tarjoaa laajemmin lapsiperhepalveluita Oulussa. Oulun lapsiperhepalveluihin kuuluu lapsiperheiden kotipalvelu, ammatillinen tukihenkilötoiminta sekä perhetyö. Järjestämme apua ja tukea perheille arkeen ja elämän käänteisiin. Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti tarpeen mukaan.

Tutustu Oulun lapsiperhepalveluihin ›

Lapsiperheiden kotipalvelun hakeminen

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1

1. Ota yhteyttä

Kotipalvelua haetaan ottamalla yhteyttä oman asuinalueen sosiaali- tai perhetyöntekijään. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä ONNIin. Jos maksat palvelun itse, voit suoraan olla yhteydessä ONNIin.

Katso yhteystiedot ›

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 2

2. Kerro toiveistasi

Kotipalvelun tavoitteena on tukea perhettä arjessa. Lapsiperheiden kotipalvelu toteutetaan aina yhteistyössä perheen kanssa, joten kerro meille yhteydenotossasi, minkälaista apua tarvitset.

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 3

3. Järjestämme avun

Järjestämme laadukkaan ja turvallisen avun kotiisi, jotta saat helpotusta perheesi arkeen. ONNIn osaavat ammattilaiset auttavat niin lasten- kuin kodinhoidossakin.

Lapsiperheen kotipalvelua palvelusetelillä

Palvelusetelin myöntää hyvinvointialueet ja määrittelee palvelusetelin arvon. Palvelusetelin avulla voit valita, keneltä palvelusi ostat. Miltä kuulostaisi kotimainen ja vastuullinen ONNI?

Tutustu palveluseteliin ›
Katso yhteystiedot ›

Ota yhteyttä

Usein kysyttyjä kysymyksiä lapsiperheen kotipalvelusta

ONNI tarjoaa perinteisen lastenhoidon lisäksi lapsiperheiden kotipalvelua, eli sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua, jonka tavoitteena on tukea perhettä arjessa. Kotipalvelu toteutetaan aina yhteistyössä perheen kanssa. Lapsiperheiden kotipalvelun avulla pyritään tunnistamaan, ennaltaehkäisemään ja helpottamaan lasten, nuorten ja perheiden pulmia mahdollisimman varhain. 

Kotipalvelua haetaan ottamalla yhteyttä oman asuinalueen sosiaali- tai perhetyöntekijään. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä ONNIin ja järjestämme sinulle  tarvitsemasi avun.

Kotipalvelun perhetyö on luonteeltaan tilapäistä perheen arjen tukemiseen tarkoitettua työtä, jota voi saada alentuneen toimintakyvyn, perhetilanteen, rasittuneisuuden, synnytyksen, vamman tai muun syyn perusteella. 

Kotipalvelun tarve voi syntyä, kun

  • tarvitset tukea lasten hoidossa, kasvatuksessa tai konkreettista apua arjen sujumiseen 
  • olet huolissasi omasta jaksamisestasi 
  • toinen vanhemmista on sairastunut fyysisesti tai psyykkisesti 
  • tarvitset tilapäistä lastenhoitoapua asiointikäyntien ajaksi 
  • perheeseenne on syntynyt useampi lapsi  tai perhettänne on kohdannut kriisi

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin kartoitamme yhdessä kanssasi, onko perheesi oikeutettu lapsiperheiden kotipalveluun. Kartoitus tapahtuu siten, että soitamme sinulle tai perheenjäsenellesi. Tarvittaessa täydennämme arvioita henkilökohtaisella maksuttomalla kartoituskäynnillä.

Kyllä, kotipalvelua ja lastenhoitoapua voi ostaa myös itse. Lapsiperheen kotipalvelu on sosiaalipalvelua, joka kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Palveluseteli on laajeneva palvelujen tuottamisen muoto. Osassa kunnista palveluseteli on jo käytössä, osa suunnittelee käyttöönottoa. Soita meille ja autamme sinua selvittämään oman kuntasi palvelusetelitilanteen.

Soita 09 8564 6542 ›

Valitse kotimainen ja vastuullinen ONNI

Kotimaisuus

Olemme täysin kotimainen yritys ja maksamme kaikki veromme ja veroluontoiset kustannuksemme Suomeen. Työllistämme noin 5000 suomalaista.

Laadukas palvelu

Laatu tarkoittaa oikean palvelun toteuttamista oikea-aikaisesti, turvallisesti ja vastuullisesti. Meillä on ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Olemme tukenasi arjessa ja elämän käänteissä.

Vastuullisuus

Tavoitteena on olla alamme vastuullisin yritys ja työnantaja. Haluamme yhdessä kehittää työpaikkaamme ja toimintaamme yhä paremmiksi. Edistämme yhdessä suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö lapsiperhepalveluihin liittyen. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Lue lisää

Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa
Lapsiperheen kotipalvelu / Kotiin vietävät palvelut / 30.5.2024

Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa

Onni laajentaa palveluvalikoimaansa lapsiperhepalveluihin ympäri Suomen. Oulun lapsiperhepalvelut olivat mukana Kevättoh...
Lue lisää ›
Onnin lapsiperhepalvelut laajenevat Satakunnan alueelle
Lapsiperheen kotipalvelu / 29.4.2024

Onnin lapsiperhepalvelut laajenevat Satakunnan alueelle

Onnin lapsiperhepalvelut ovat käytettävissä nyt myös Satakunnan alueella. Lapsiperhepalveluihin kuuluu lapsiperheiden ko...
Lue lisää ›
Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024
Henkilökohtainen apu / Kotihoito / Siivouspalvelu / Lapsiperheen kotipalvelu / Kotiin vietävät palvelut / Lastenhoito / 25.10.2023

Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024

Kahden vuoden kotitalousvähennys kokeilu saa jatkoa. Siivous-, hoito- ja hoivatyön kotitalousvähennys pysyy 60 prosentis...
Lue lisää ›