Sosiaalisen vaikuttavuuden polku on olennainen osa Onnin kestävyystiekarttaa, joka perustuu kestävän kehityksen tavoitteisiin, kaksoisolennaisuusanalyysiin sekä sidosryhmien kuulemiseen. Tavoitteenamme on luoda positiivista sosiaalista vaikuttavuutta sekä henkilöstön että asiakkaiden keskuudessa. Tässä blogipostauksessa esittelemme keskeiset henkilöstö- ja asiakasmittarimme ja -toimenpiteemme vuoteen 2040 mennessä.
Onnin olennaiset ESRS-aiheet sosiaalisen vastuullisuuden teemoissa
Onnin olennaiset ESRS-aiheet sosiaalisen vastuullisuuden teemoissa ovat ESRS S1 Oma työvoima sekä ESRS S4 Kuluttajat ja loppukäyttäjät. Oman työvoiman osalta osa-alueet ovat seuraavat: Yhdenvertainen kohtelu ja yhtäläiset mahdollisuudet kaikille, Terveys ja turvallisuus, Muut työolot sekä Muut työhön liittyvät oikeudet. Kuluttajiin ja loppukäyttäjiin liittyvät aihealueet ovat Kuluttajien ja loppukäyttäjien henkilökohtainen turvallisuus sekä Tietoihin liittyvät kuluttajiin ja loppukäyttäjiin kohdistuvat vaikutukset. Nämä aihealueet kääntyvät tavoitteiksi ja toimenpiteiksi kestävyystiekartassamme.
Vastuu onnilaisista (ESRS S1: Oma työvoima)
Henkilöstömme on toimintamme ydin, ja haluamme varmistaa, että heillä on parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä ja viihtyä työssään. Mittarimme henkilöstön osalta ovat:
- Henkilöstömäärän kasvu
- Henkilöstötyytyväisyys
- Vakavan merkittävän henkilöstöreklamaation määrä suhteessa henkilöstön määrään
- Sairauspoissaoloindeksi normaalioloissa
- Turvallinen työpaikka
Merkittävimmät ohjaavat toimenpiteet vuoteen 2040:
- Työsuhteen elinkaaren aikaisten työnkulkujen kehittäminen: Jatkuva arviointi ja kehittäminen digitaalisin työkaluin, jotka tukevat vuorovaikutteisuutta ja osallistamista.
- Esihenkilötyön kehittäminen: Systemaattisen koulutuspolun kautta.
- Perehdytys ja osaamisen kehittäminen: Huomioiden muuttuvan palvelukartaston.
- Työkyvyn strateginen johtaminen: Selkeiden tavoitteiden ja konkreettisen toimenpidesuunnittelun kautta, ennakoivin mittarein.
- Työturvallisuuden kehittäminen: Poikkeama- ja kehityshavaintojen systemaattinen kirjaaminen, seuranta ja analysointi sekä jatkuvan kehittämisen toimenpiteet.
- Henkilöstökokemuksen mittaaminen: Ajantasainen ja ketterä mittaaminen säännöllisten henkilöstötyytyväisyyskyselyjen rinnalla.
Vastuu asiakkaista (ESRS S4: Kuluttajat ja loppukäyttäjät)
Asiakkaamme ovat toimintamme keskiössä, ja pyrimme tarjoamaan heille laadukasta, oikea-aikaista palvelua. Mittarimme asiakkaiden osalta ovat:
- Asiakasmäärä
- Asiakastyytyväisyys
- Vakavan merkittävän asiakasreklamaation määrä suhteessa asiakastapahtumiin
Merkittävimmät ohjaavat toimenpiteet vuoteen 2040:
- Omavalvonnan ohjaus ja seuranta: Toteutumisen seuranta ja raportointi.
- Poikkeama- ja kehityshavaintojen kirjaaminen: Systemaattinen kirjaaminen, seuranta ja analysointi sekä jatkuvan kehittämisen toimenpiteet.
- Asiakastyytyväisyyskyselyt: Säännölliset kyselyt ja niiden pohjalta laadittavat toimenpidesuunnitelmat.
- Laatupolitiikan näkyminen arjessa:
- Teemme työtä asiakkaita ja potilaita varten.
- Laadusta on vastuussa jokainen työntekijä.
- Laatu mitataan joka päivä asiakastyön onnistumisen kautta.
Yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta
Onni on sitoutunut luomaan positiivista sosiaalista vaikuttavuutta sekä henkilöstön että asiakkaiden keskuudessa. Tavoitteemme ja toimenpiteemme vuoteen 2040 mennessä varmistavat, että voimme tarjota onnilaisille turvallisen, kehittyvän ja osallistavan työympäristön sekä korkealaatuisia, saavutettavia palveluita asiakkaillemme. Yhdessä voimme saavuttaa nämä tavoitteet ja luoda paremman tulevaisuuden meille kaikille.
Kiitos, että olet mukana matkallamme kohti parempaa tulevaisuutta!