Olet tässä: ONNI blogi / Ikäihmisten vinkit kotikaranteeniin

Mitä tehdä, kun kotona aika alkaa käydä pitkäksi? ONNI hoivan Ikäänny ilolla -klubilaiset vinkkaavat mukavaa puuhaa kotoilun ajanvietteeksi. Painamalla turkoosin tekstin päältä, pääset suoraan sivuistoille, jotka tarjoavat kyseistä tekemistä. 


Ikäänny ilolla -klubilaisten 10 vinkkiä kotikaranteeniin

 

1) Ota yhteyttä läheisiin, ystäviin ja tuttuihin. Mikäli haluat muistaa ystävää ihan erityisellä tavalla, voit askarrella kortin tai laittaa postiin kirjeen. Nopea tapa on rimpauttaa ystävälle tai kokeilla vaikkapa videopuhelua puhelimella tai internetissä. 

2) Leivo tai kokkaa jotakin herkullista.

3) Pidä mieli virkeänä liikkumalla. Ihaile kevättä omalla pihallasi tai lähde rauhalliselle lenkille lähiympäristöön. Hurjapäät uskaltautuvat avantoon ja internetin kanssa tutuksi tulleet kokeilevat uusia jumppavideoita internetin kautta. Mikäli olet sairaana, nautiskele virtuaalisesta metsäkävelystä. 

 

järvi


4) Linnoittaudu sohvalle hyvien kirjojen pariin, seuraa lempisarjaasi tai katsele elokuvia.

5) Siisti kotona kaikki ne paikat, jotka jäävät yleensä vähemmälle huomiolle. Siivoa kodin kaapit järjestykseen. Käy samalla lävitse valokuvakansiot tietokoneelta tai kaapeistasi. 

6) Kaiva esiin kesken jääneet ja lykätyt askartelu- tai ompeluprojektit. Mikäli kaikki on jo tehty, kokeile tehdä käsitöitä jonkin uuden ohjeen mukaan. 

 

sukat

 

7) Nauti musiikista ja upeista baletti- tai oopperaesityksistä kotisohvalla verkon kautta. Kaiva varastoista vanhat c-kasetit tai levyt ja kuuntele tutut hitit lävitse. 

8) Pura ajatuksia runoilemalla tai kirjoittamalla päiväkirjaan.

9) Kaiva vanhat maalit tai värikynät esiin ja taiteile kaikessa rauhassa.
 

10) Pelaa korttia tai kaiva esiin lautapelit.

Yritä nautiskella kotoilusta ja seuraa rauhallisin mielin uutisointia. 

 

Tutustu Ikäänny ilolla! -klubiin painamalla tästä

Siirry klubin Facebook -sivulle painamalla tästä

 

Rauhallista kotoilua ja hyviä vointeja sinulle toivottaa

Klubiemäntä Tessa ja ONNIn väki

 

Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä Onni. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 5000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 75 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme, niin kuluttaja- kuin kunta-asiakkaitamme, suurella sydämellä. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää. 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.