Olet tässä: ONNI blogi / Onni on yhteisöllisyyttä poikkeusaikana

ONNIn Ikäänny ilolla! -klubilaisille lähetetyn kyselyn tulokset kertovat poikkeuksellisesta keväästä. Joka kolmas kyselyyn vastanneista ikäihmisistä on tuntenut olonsa ajoittain yksinäiseksi.

Me kaikki nautimme tunteesta, että kuulumme joukkoon. Kyselyn vastauksissa muuttunut arki näkyykin paljolti sosiaalisen elämän muutoksena. Pariskunnat kertovat jaksaneensa arjessa tilanteeseen nähden hyvin, mutta tiedostavat sen, mitä moni muu vastauksissaan kertoo: yksinasuvan olo voi tuntua hylätyltä tai unohdetulta. 

 

"Elämästäni on jäänyt pois liikuntatunteja, kursseja, vertaistukiryhmien kokouksia. Riskiryhmäläisenä ei saa olla aktiivinen auttaja. Suurin ongelma on huoli muista ihmisistä ja koko maailman tilanteesta."

 

II- ja ET- Kokemuksia-blogibanneri 800 x 450 px2

 

Tekemistä ja kohtaamisia verkossa

Kekseliäisyyttä poikkeuksellisena aikana kuitenkin löytyy. Kuten moni klubilainen blogikirjoituksessamme vinkkinään kertoi: aikaa on kulutettu lenkkipoluilla, tietokoneen äärellä jumpaten, kaappeja järjestellen ja esimerkiksi kuvakirjoja tehden. Lisäksi sosiaalinen media ja verkko on tarjonnut uudenlaisia mahdollisuuksia yhdessäoloon.

ONNIn pyörittämä ja ONNIn omistajan Tradekan rahoittama Ikäänny ilolla -klubi on poikkeusaikanakin tarjonnut mahdollisuuden lämpimiin kohtaamisiin ja vaihtelua arkeen. Facebookissa ja Instagram-sivuilla on pelattu yhdessä kesäbingoa, osallistuttu kuvahaasteisiin ja torstaiturinat ovat keränneet klubilaisia ruudun ääreen aina Helsingistä Ouluun asti. Lähetyksissä on vaihdettu ajatuksia lapsuuden ruokamuistoista lempimusiikkiin ja juhlittu vappua sekä juhannusta.

"Livelähetykset on hieno juttu. On ollut mukava osallistua niihin. Niissä on välittynyt yhteisöllisyys ympäri Suomea."


Paluu arkeen

Ikäänny ilolla! -klubilaisten katse on jo suunnattu tulevaan kesään ja turvallisempiin aikoihin. Moni toivoo pääsevänsä jälleen vapaaehtoistöiden pariin, harrastamaan, halaamaan lastenlapsia ja klubin yhteisille retkille toisiansa tapaamaan. Klubilaiset kertovat arvostavansa entistä enemmän elämän pieniä iloja ja haaveilevansa ihan tavallisesta arjesta.

"Kaipaan raitiovaunua. Kun pääsen, niin vietän koko päivän raitiovaunussa ympäri Helsinkiä ajelen ja nautin. Elän taas."

 

II- ja ET- Kokemuksia-blogibanneri 800 x 450 px3

Ikäänny ilolla! -klubi Facebookissa ›

Ikäänny ilolla! -klubi Instagramissa ›

Tutustu Ikäänny ilolla! -klubiin ›

 

Mikä ihmeen Ikäänny ilolla -klubi?

Ikäänny ilolla -klubi on kotimaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyrityksen ONNI hoivan pyörittämää ja ONNIn omistajan Tradekan rahoittamaa yhteiskuntavastuutoimintaa.

Lue lisää Onnin vastuullisuustoiminnasta ›

Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä Onni. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 4200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme, niin kuluttaja- kuin kunta-asiakkaitamme, suurella sydämellä. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää. 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.