Olet tässä: ONNI blogi / Ikäihmisille apua arkeen entistä laajemmin ympäri Suomea

Ikäihmisille apua arkeen entistä laajemmin ympäri Suomea

Ikäihmisille seuraa ONNI arkikaveri

ONNI arkikaveri on mutkaton, ei-sairaanhoidollinen kotipalvelu, joka toimii ikäihmisten apuna turvallista verkostoa luoden ja arjessa auttaen. Palvelu vastaa ikäihmisten tarpeeseen kiireettömästä seurasta, arjen avusta ja luo turvaa ikäihmisten lisäksi heidän läheisille.

ONNIn muiden palveluiden tapaan arkikaveripalvelu on räätälöitävissä asiakkaiden ja läheisten yksilöllisten tarpeiden mukaan. Käynnit on mahdollista hankkia säännöllisesti toistuvana palveluna tai kertakäynneittäin.

Aiemmin arkikaveripalvelua on saanut ainoastaan Turussa, Oulussa, Mikkelissä ja Jyväskylässä. Nyt toiminta laajenee myös muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja palvelua on jatkossa tarjolla aina Helsingistä Rovaniemelle saakka.

 

Arkikaveri tarjoaa apua ja seuraa ikäihmiselle kotiin ja kodin ulkopuolelle

Arkikaveripalvelun tärkein tehtävä on järjestää ikäihmiselle kaveri arkeen. Arkikaveri voi olla apuna myös arjen erilaisissa askareissa, kuten ulkoilussa, kauppareissuilla, ruuanlaitossa ja lakanoiden vaihdossa. Parannamme ikäihmisen elämänlaatua olemalla kaveri arjessa ja tekemällä ikäihmiselle mieluisia asioita. Voimme esimerkiksi käydä puistokävelyllä, kirjastossa, elokuvissa tai vaikka ihan jutella kahvikupin ääressä.
 
Arkikaverin käynnit ovat suunniteltu kiireettömiksi ja siksi arkikaveri tulee käymään aina vähintään kahdeksi tunniksi kerrallaan. Näin ehdimme rauhassa vaihtamaan kuulumiset ennen yhteisiä puuhia. Käyntien sisältöjä ei ole etukäteen löyty lukkoon, vaan ikäihminen saa itse päättää joustavasti mitä milloinkin haluaa tehdä. 
 
Arkikaverin kohtaamiset auttavat myös ylläpitämään ikäihmisen toimintakykyä. Ikäihmisen sujuvan arjen järjestäminen voi olla myös työlästä ja hankalaa läheisille. ONNIlla tuemme läheisiä asioiden selvittelyssä ja järjestelyssä. Arkikaverin käynnit tuovat turvaa niin ikäihmiselle kuin läheisillekin. ONNIn palveluvalikoimasta löytyy myös tarvittaessa muita palveluita auttamaan ikäihmisen arkea, kuten esimerkiksi kotisiivousta ja hoidollista kotihoitoa.

 

Tutustu ONNI arkikaveri -palveluun ›

 

 

Ikäihmiselle apua jopa 60 % edullisemmin kotitalousvähennyksen avulla

ONNIn hoiva-, hoito-, koti- ja siivouspalvelut ovat 60 % kotitalousvähennyskelpoisia vuonna 2024. Myös arkikaveripalvelu on kotitalousvähennyskelpoinen. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa ja vähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille tai isovanhemmille ostetuista palveluista.

Palvelua on mahdollista saada myös arvonlisäverottomasti, mikäli asiakkaan toimintakyky on laskenut korkean iän, sairauden, vamman tai liikuntaesteen vuoksi. Toimintakykyarvio tehdään ONNIn maksuttomassa palvelukartoituksessa.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.