Olet tässä: ONNI blogi / Jaani kertoo millaista on työskennellä avustajana ONNIlla

Jaani kertoo millaista on työskennellä avustajana ONNIlla

035

Jaani työskentelee ONNI avustajapalveluilla henkilökohtaisena avustajana. Katso ja lue Jaanin haastattelu avustajan työstä ONNIlla. 

 

Jaani on työskennellyt avustajana ONNIlla tammikuusta 2023 lähtien ja tekee keikkaluontoista työtä muiden töiden ohessa. Työtehtävät vaihtelevat paljon ja asiat voivat muuttua nopeastikin, mutta perus päivä koostuu erilaisten arjen askareiden avustamisesta. Avustettavan kanssa esimerkiksi käydään kaupassa, autetaan tekemään ruokaa tai avustetaan syömisessä. Jaanin mielestä palkitsevinta avustajan työssä on saavuttaa luottamus asiakkaan kanssa. Ilman luottamusta, työtä on vaikeaa tehdä. 

Työssä haastavaa saattavat olla jonkinlaiset väärinymmärrykset sekä asiakkaiden tapojen ja rutiinien hahmottaminen ensimmäisellä kerralla. Asiakkailla saattaa esimerkiksi olla tietty järjestys kotonaan, jonka hahmottaminen ensimmäisellä kerralla voi olla haastavaa, muttei kuitenkaan mahdotonta.

Jaani suosittelee avustajan työtä henkilölle, jota kiinnostaa ihmisläheinen työ ja on luonteeltaan sosiaalinen ja avoin. "Jos sinua kiinnostaa ymmärtää ja auttaa avustettavaa, niin suosittelen tätä työtä." Työhön oikeanlainen asennoituminen on hyvin tärkeää. Avustaja auttaa asiakkaitaan päivän askareissa, jotka voivat tuntua avustajasta hyvin itsestään selviltä, mutta asiakkaalle eivät sitä ole. Jaani suositteleekin kaikkia avustajaksi haluavia pohtimaan tätä. 

ONNIlla työskentelyssä parasta on joustavuus. Työviikot ovat aina hieman erilaisia ja työvuorot vaihtelevat. Jaani suosittelee ONNIlla työskentelyä sellaiselle henkilölle, joka haluaa joustavan työn ja tykkää suunnitella omaa aikatauluaan. Jaani kokee myös saavansa tukea ja apua esihenkilöiltään tarvittaessa. Hän voi soittaa aina esihenkilöille, kun herää kysyttävää tai kokee tarvitsevansa apua. "Toimistolla ollaan hyvin halukkaita auttamaan meitä toimimaan ja tekemään asioita mahdollisimman hyvin", kertoo Jaani.

 

Olisitko sinä uusi onnilainen?

ONNI tarjoaa joustavia työmahdollisuuksia jokaisen elämäntilanteeseen sopien. ONNIn avustajapalveluissa pääset tekemään työtä, jolla on merkitys. Et tarvitse alan koulutusta tai kokemusta - tärkeintä on, että olet halukas oppimaan uutta ja työskentelemään asiakaslähtöisesti. Tervetuloa ONNIn tiimiin!

Katso kaikki henkilökohtaisten avustajien työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.