Olet tässä: ONNI blogi / Kokemuksia Onni lapsiperheiden kotipalvelusta

Lapsiperheiden kotipalvelussa työskentelevä Johanna rakastaa työtään lasten parissa. Kotikäynneillä hän voi antaa lapsille jakamatonta huomiota ja vanhemmat saavat kaivattua omaa aikaa.

 

Lastenhoitaja kotiin

Johanna on työskennellyt ONNI hoivassa lapsiperheiden kotipalvelussa keväästä 2015 lähtien. Lähihoitajan koulutuksen saaneella Johannalla on itselläänkin neljä lasta, ja hänelle työ lasten parissa on selvästi kutsumusammatti.

– Rakastan sitä, että saan tehdä töitä lasten kanssa. Se vain on se minun juttuni, Johanna sanoo.

Verrattuna aikaisempaan työhönsä päiväkodissa Johanna kokee kotipalvelutyön monipuolisemmaksi ja vapaammaksi.

– Jokainen päivä on erilainen. Työssä pystyy antamaan täysipainoisesti huomion juuri niille lapsille, joiden kanssa on, mihin ei päiväkodissa usein ole mahdollisuutta. Työntekijänä minulla on melko vapaat kädet toimia asiakkaan parhaaksi ja keskittyä siihen, mikä on tärkeintä.

 

ONNI hoiva lapsiperheille banneri 1080x450px _set 2_4

 

Kotipalvelua perheiden tarpeiden mukaan

 

Johannan työpäivien sisältö vaihtelee asiakasperheiden tarpeiden mukaan. Joskus päivien pituudet jäävät pariin tuntiin, joskus ne taas voivat venyä 13-tuntisiksikin.

– Työn sisältö riippuu hyvin paljon asiakkaasta. Joissakin perheissä vanhemmat ovat mukana ja tuemme heitä arjessa ollen samalla lasten kanssa. Toisissa perheissä hoidamme lapsia, jotta vanhemmat pääsevät irtautumaan hetkeksi kotoa. Voimme esimerkiksi ulkoilla lasten kanssa, käydä puistossa tai lukea kirjoja. Tarvittaessa teemme myös pieniä kotitöitä, Johanna kuvailee.

– Lapsilla voi olla erityisiä haasteita kuten kehitysvamma tai käytöshäiriöitä. Meiltä työntekijöinä vaaditaan muuntautumiskykyä, jotta pystymme mukautumaan kunkin perheen tilanteeseen.

 

Apua perheelle ja arjen tilanteisiin

 

Lasten parissa tehtävän työn hyvä puoli on se, että palautetta saa aidosti.

Meitä odotetaan ja kysellään kovasti. Kun menen uudelleen perheeseen, jossa olen ennenkin käynyt, lapset vievät heti leikkeihin. Lapset ovat aitoja, ja saapuessaan näkee oikeasti, että on tervetullut. Monet vanhemmatkin puhuvat siitä, miten hieno juttu avun saaminen arkeen on, Johanna kertoo.

Johanna kannustaa lapsiperheiden vanhempia ottamaan rohkeasti yhteyttä ONNI hoivaan tarvitessaan kotipalveluita.

– Aina voi soittaa ja kysyä apua. Semmoista tilannetta ei olekaan, jossa emme auttaisi. Monet vanhemmat eivät tiedä tällaisen mahdollisuuden olemassaolosta, mutta asiakkaaksi tultuaan he ovat ottaneet palvelun ilolla vastaan.

– Kotipalveluamme saadakseen perheellä ei tarvitse olla hätätilanne, vaan voimme auttaa aivan tavallisia perheitä arjen erilaisissa tilanteissa – yhtä hyvin käytännön asioissa kuin jaksamisen tukemisessakin. Osaava henkilökuntamme ottaa perheen yksilölliset tarpeet huomioon ilman turhaa kiirettä.

 

Tutustu ONNI lastenhoitoon ›


Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Meillä työskentelee keskimäärin 4200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.