Olet tässä: ONNI blogi / Mikä on SDG Flag Day?

YK:n jäsenmaat ovat sopineet kestävän kehityksen Agenda 30 -toimintaohjelmasta. Ohjelman ytimessä on 17 kestävän kehityksen tavoitetta, jotka ohjaavat maailmanlaajuista kestävän kehityksen työtä vuoteen 2030 saakka. 25.9.2023 tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta tavoitteiden asettamisesta, jonka kunniaksi SDG Flag Day –liputuskampanja pidetään. SDG-liputuspäivä sai alkunsa vuonna 2019 Alankomaissa, ja viime vuosina tuhannet toimijat ovat liittyneet mukaan edistämään kestävää kehitystä ja parempaa tulevaisuutta.

 

ONNI mukana YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa

ONNI on sitoutunut tukemaan toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja tavoitteenamme onkin olla alemme vastuullisin toimija. Vastuullisuusohjelmamme perustuu ONNIn ydintoimintaan ja missioomme olla ihmisten tukena arjessa ja elämän käänteissä. ONNIn ja sen sidosryhmien kannalta viisi olennaisinta tavoitetta ovat terveys ja hyvinvointi, sukupuolten tasa-arvo, ihmisarvoinen työ ja talouskasvu, eriarvoisuuden vähentäSDG Annaminen ja ilmasto.

"Kestävään kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka yhteiskunnallinen ja taloudellinen kehitys edistävät asukkaiden hyvinvointia. Ekologisen kestävyyden edistämiselle kansalaisten hyvinvointi on edellytys. ONNIlla perustehtävämme on olla suomalaisten tukena arjessa ja elämän käänteissä. Siten perustehtävämme tuottaa merkittäviä positiivisia vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan", kertoo asiakaskokemusjohtaja Anna Korpivaara.

Vastuullisuus  SDG 1080x1080px _

SDG 3 Terveyttä ja hyvinvointia

ONNIn päätehtävä on tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita suomalaisille. Toteutamme oikea-aikaista, laadukasta ja vastuullisesti tuotettua palvelua asiakkaiden tarpeiden mukaan. Autamme vammaisia, liikuntarajoitteisia, pitkäaikaissairaita, lapsiperheitä ja ikäihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää. Asiakkaita kuunnellaan monipuolisesti ja aktiivisesti.

Vastuullisuus  SDG 1080x1080px _2

SDG 5 Sukupuolten tasa-arvo

Edistämme tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja vahvistamme työyhteisöjen monimuotoisuutta. Meillä on tasa-arvoiset mahdollisuudet edetä uralla. Emme aseta työntekijöitämme eriarvoiseen asemaan syntyperän, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, uskonnon tai iän vuoksi.

Vastuullisuus  SDG 1080x1080px _3

SDG 8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

ONNIlla rakennamme välittävää työyhteisöä, huolehdimme onnilaisten työkyvystä ja edistämme hyvää työelämää. 

Toimimme taloudellisesti kestävällä tavalla, mikä tarkoittaa hyvää hallintotapaa, kustannetehokkuutta sekä kasvun ja kannattavuuden tasapainoa.

Vastuullisuus  SDG 1080x1080px _4

SDG 10 Eriarvoisuuden vähentäminen

ONNI klubit ovat ainutlaatuinen tapa pitää huolta yhteisöstämme. Elä täysii -klubi on suunnattu pitkäaikaissairaille, liikuntaesteisille sekä vammaisille henkilöille, ja Ikäänny ilolla -klubi tuo yhteen iäkkäiden yhteisön.

Tavoite 13

SDG 13 Ilmastotekoja

Torjumme ilmastonmuutosta tunnistamalla, hallitsemalla ja raportoimalla toimintamme ympäristö- ja ilmastovaikutuksia. Mittaamme vuosittain hiilijalanjälkemme Uudenmaan kotisiivous –toiminnasta sekä Vantaan pääkonttorilta ja toimimme Ekokompassi-ympäristöohjelmamme mukaisesti.

Tutustu vuoden 2022 vastuullisuusraporttiin ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.