Olet tässä: ONNI blogi / Minna ja Inese kertovat henkilökohtaisen avustajan työstä

Minna ja Inese kertovat henkilökohtaisen avustajan työstä

Minna ja Inese kertovat omista kokemuksistaan henkilökohtaisina avustajina. Molemmat ovat työskennelleet ONNIlla noin vuoden verran. Tutustu millaista henkilökohtaisen avustajan työ ONNIlla on. 

Henkilökohtainen avustaja on avainasemassa auttamassa asiakasta elämään omannäköistään, täyttä elämää. ONNIn asiakkaita ovat henkilöt, jotka tarvitsevat sairaudestaan tai vammastaan johtuen apua arjen askareisiin. ONNIn arvot luotettavuus, ystävällisyys ja joustavuus näkyvät päivittäisessä työssämme.

 

Työtehtävät ja päivän kulku 

Henkilökohtaisen avustajan työnkuvaan kuuluu auttaa asiakasta suoriutumaan erilaisista päivän tehtävistä. Tehtävät riippuvat siitä, millainen olo asiakkaalla on ja mitä hänellä on ohjelmassa. Minna mainitsee, että tyypillisesti päivä alkaa menemällä asiakkaan luo, keittämällä aamukahvit, sekä tehden aamutoimet. Henkilökohtaisen avustajan tehtäviin kuuluu Minnan ja Inesen mukaan arkisia askareita, kuten ruoan laittoa, asiakkaan asioiden hoitamista, kaupassa käyntiä, siivoamista, sekä ulkoilua.

 

Palkitseva ihmisläheinen ja merkityksellinen työ  

Minna kertoo palkitsevimpana asiana olevan se, että saa työskennellä ihmisten kanssa ja olla apuna asiakkaille. Hän mainitseekin, kuinka on myös aiemmin saanut itse apua, jonka vuoksi osaa asettautua asiakkaan asemaan: ”Kyllä meitä arvostetaan ihan tosissaan”. Mukavat asiakkaat ovat Minnan mielestä parasta ONNIlla ja hän kertookin, että tykkää todella paljon viettää heidän kanssaan aikaa.  

Minna kertoo, että hän on henkilökohtaisen avustajan tehtävien kautta päätynyt yllättäviinkin tilanteisiin: ”Hauskin kokemus mun avustajan hommista on se, kun pääsin konserttiin bäkkärille avustajaksi”.  

Ineselle ONNI merkitsee työpaikkana rakkauden täyteistä ilmapiiriä, sekä sydämellistä suhtautumista. Hänestä merkittävintä avustajan tehtävässä on saada tunnustusta tehdystä työstä: ”Ei ole vaan niin, että olet joku, vaan olet arvokas henkilö niin työnantajalle kuin asiakkaalle”.   

Asiakkaiden kiitollisuus on palkitsevaa ja Inese mainitseekin, että joskus asiakkaat saattavat jopa herkistyä, sillä tuntevat syvää kiitollisuutta saamastaan avusta. Parasta avustajan työssä Inesen mielestä on se, kun tapaa uuden asiakkaan ja kemiat kohtaavat heti.

 

”ONNI on itsensä näköinen elämä” 

Minna ja Inese ovat yhtä mieltä siitä, että ONNI on hyvä työyhteisö, jossa on mukavat työkaverit, sekä ihanat asiakkaat. Lisäksi Minna mainitsee, kuinka ONNIlla on hyvä henki ja työtä tehdään kaikkien osalta asiakkaan hyväksi. Inesen mielestä parasta onkin, että ONNIlla asiakkaat ja työntekijät otetaan huomioon. Hän kertoo, kuinka ONNIlla koko ilmapiiri on erilainen: ”Täällä ONNIlla rakkaus huokuu ihmisten ja lähimmäisten kautta”. 

Inesen ja Minnan toiveena on työskennellä ONNIlla henkilökohtaisen avustajan tehtävässä vielä jatkossa ja he suosittelevat ONNIa, sekä avustajan työtä lämmöllä. Inese sanookin, että jos etsii palkitsevaa työtä niin se todella on henkilökohtaisen avustajan työ. Lopuksi Minna lähettää terveiset mahdollisille tuleville työkavereilleen: ”Tervetuloa töihin, meillä on ihanat asiakkaat ja ihanat työkaverit.” 

 

Olisitko sinä uusi onnilainen?

Voit tehdä meillä töitä vähän tai sitten enemmän ja työskennellä meillä joustavasti elämäntilanteeseesi sopien. Alan koulutus tai aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä. Perehdytämme sinut työhön ja tiimimme tukee sinua kaikissa tilanteissa.

 

Henkilökohtaisten avustajien työpaikat ›

Katso kaikki avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.