Olet tässä: ONNI blogi / ONNI klubit - yhdessä jälleen

Miltä ONNI klubitoiminta on näyttänyt kun kovasti kaivatut retket kasvokkain on voitu taas järjestää? ONNIn vastuullisuuskoordinaattori ja klubiemäntä Tessa kertoo loppuvuoden kuulumisia.

ONNI klubien retkitoiminta käynnistetään jälleen

Kovasti kaivatut ONNI klubitoiminnan retket käynnistettiin jälleen syksyllä 2021. Vauhdikas syksy aloitettiin Nuuksion kansallispuistossa kolmen retken sarjalla Ikäänny ilolla -klubin parissa. Oli hienoa huomata kuinka tutut löysivät jälleen retkien pariin ja monet uudet klubilaiset odottivat innokkaasti ensimmäistä kokemustaan toiminnasta. Luontoretkien tunnelma oli odottava. Nautimme herkulliset nokipannukahvit, vaihdoimme kuulumisia ja ihastelimme poikkeuksellisen kaunista syyskeliä. Aivan kun luonto olisi arvannut, että näitä retkiä oli hartaasti odotettu.

Klubien syksyä jatkettiin esteettömillä retkillä Vapriikkiin ja ikäihmisten retkillä Museo Milavidaan sekä Turun Aboa Vetus & Ars Novaan. Ikäihmisten porukka kokoontui turvallisesti yksityisnäytöksiin sekä Vantaalla, että Oulussa nauttimaan "70 on vain numero" -elokuvan ennakkonäytöksistä. 

 

WhatsApp Image 2021-09-30 at 15-28-45-1

 

Jouluista puuhaa ja yhteistä aikaa

"Ryhmä virkistää ja antaa arkeen kohokohtia

 

Joulukuussa klubilaiset ovat nauttineet aivan erityisistä elämyksistä konserttisaleissa ja teattereissa. Elä täysii -klubilaiset ovat lähteneet yhdess Erja Lyytisen konserttia kuuntelemaan ja Tampereen klubilaiset viettivät aikaa yhdessä viihtyen Club For Five -joulukonsertissa. Elä täysii -klubin esteettömät retket kruunaa jouluviikolla Rajattoman konsertti Helsingin Musiikkitalolla.

 

MicrosoftTeams-image (38)

 

"Kahvit kruunaa retken ja mahdollistaa rupattelun uusien ihmisten kanssa ja voisi vaikka johtaa uusiin ystäviin. Viereeni istui teatterissa rakas entinen työkaveri noin 30v takaa. Aivan ihme ja odottamaton tapaaminen. Kiitos!"

 

Ikäänny ilolla -klubi virittäytyi joulutunnelmaan Oulussa yhdessä askerrellen, jutustellen ja joulumusiikkia kuunnellen Taito-keskuksen työpajassa. Turussa klubilaiset vierailivat kaupunginteatterissa ja Tampereella katseltiin yhdessä Tampereen Teatterin jouluklassikko, Saiturin joulu. 

 

Klubitoiminta kasvaa ja kehittyy 

Kohtaamisille, yhdessäololle ja tämän kaltaiselle toiminnalle on selkeästi tarve. Klubien osallistujamäärät ovat jälleen kasvussa ja Elä täysii sekä Ikäänny ilolla klubilaisia on jo 1850 ympäri Suomen. Syksyn ja talven aikana retkien avulla ONNI on voinut ilahduttaa ja tarjota yhteisöllisiä hetkiä 400 kohderyhmään kuuluvalle henkilölle. Tästä suuri kiitos kuuluu myös Tradekalle, joka lahjoituksellaan tukee klubien tärkeää toimintaa. 

 

vapriikki

 

Voimme iloksemme kertoa myös klubitoiminnan laajentumisesta entisestään uusien klubivetäjien verkoston avulla. Klubivetäjät Marjo ja Petri pyörittävät jatkossa vammaisille, pitkäaikaissairaille ja liikuntaesteisille suunnattua Elä täysii -toimintaa Tampereella ja vierailevat myös muissa toimintakaupungeissa. Näin voimme tarjota entistä useampia esteettömiä ja yhteisöllisiä elämyksiä kohderyhmillemme. 

 

Näiden jouluisten terveisten myötä ONNIn väki, klubivetäjät Marjo sekä Petri ja klubiemäntä Tessa toivottaa kaikille hyvää joulua ja iloa vuoteen 2022! 

 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.