Olet tässä: ONNI blogi / Henkilökohtainen apu - ostopalvelu vai työnantajamalli?

Henkilökohtainen apu - ostopalvelu vai työnantajamalli?

henkilökohtainen apu hero blogi 800px

Oletko pohtinut, miten henkilökohtainen apu ostopalveluna toimii tai mitkä ovat työnantajamallin hyödyt ja haitat? Tässä kirjoituksessa pureudumme teemaan ja ONNIn henkilökohtaisen avun palveluihin. 

 

Sopivan avustajan löytäminen ja valitseminen

Työnantajamallilla toimiminen alkaa sopivan avustajan etsimisellä. Juuri oikeanlaisen ja osaavan avustajan löytäminen on joskus aikaa vievää puuhaa. Työpaikan ilmoittaminen eri kanavissa, ilmoituksiin vastaaminen ja ylipäätään sopivien työntekijöiden tavoittaminen voi olla haastavaa. Kun hyvä avustaja on löytynyt, hänestä toki haluaa pitää kiinni. On kuitenkin muistettava etsiä ja perehdyttää myös sijainen.

ONNI avustajapalvelun etuna on, että voit olla mukana sopivan avustajan etsimisessä ja omaan elämääsi ja tarpeisiisi perehdyttämisessä. ONNI hoitaa kuitenkin kaiken avustajan etsimisestä työhön  kouluttamiseen. Myös sijaiset vakituiselle avustajallesi järjestyvät vaivatta. 

Työntekijämallia harkitessa on muistettava, että kun työntekijät on palkattu, voi heidän vaihtamisensa olla haastavaa. Työntekijän etua suojaa vahva työlainsäädäntö. Mikäli työntekijä ei ole tehnyt perustavaa laatua olevaa virhettä ja korjannut toimintaansa, voi työntekijän vaihtaminen olla vaikeaa. Laittomasta irtisanomisesta voi aiheutua sinulle mittavat rahalliset korvausvelvollisuudet. ONNIn arsenaaliin kuuluu monenlaisia avustajia, näin sopivan avustajan löytäminen on todennäköisempää ja vaivatonta. 

 

ONNI kesätyö blogi 800 px leveä

 

Työnantajan vastuu ja velvollisuudet

Työntekijällä on velvollisuuksia, mutta työnantajalla niitä on kenties enemmän. Työsopimuslaki ja muut työnantajaa velvoittavat lait ja säädökset turvaavat sujuvaa työn tekemistä ja työn teettämistä.

Harkitessasi työnantajana toimimista, sinun on syytä tutustua seuraaviin osa-alueisiin:

 • Työsuojelu
 • Työsopimuksen ja työtodistuksen laatiminen
 • Työsopimuksen irtisanominen tai purkaminen
 • Koeaika
 • Syrjintäkielto
 • Vuosiloma
 • Oikeusturvavakuutus ja työntekijän vakuuttaminen
 • Ongelmatilanteiden ratkaiseminen

Mikäli haluat hankkia henkilökohtaisen avun palvelua ostopalveluna ONNIlta hoidamme silloin työnantajan vastuun ja velvollisuudet. Näin voit itse keskittyä palvelun käyttämiseen. 

 

Sosiaalinen piiri ja erityistarpeisiin vastaaminen

Joskus henkilökohtaisen avustajan avun hyvänä puolena on myös se, että avustajan kanssa voi olla mukavampaa ja turvallisempaa lähteä nauttimaan elämyksistä tai muista itselle mieluisista asioista. ONNI tarjoaa vastuullisuustoimintansa kautta vammaisille, pitkäaikaissairaille ja liikuntarajoitteisille henkilöille -klubin, jonka edullisiin tai maksuttomiin elämyksiin olet lämpimästi tervetullut mukaan. Kaikki klubin toiminta on esteetöntä. Lue lisää Elä täysii –klubista.

Avustaminen on aina yksilöllistä palvelua, jossa avustettava määrittelee, millaista apua hän tarvitsee. Lue lisää henkilökohtaisesta avusta täältä. Koska avustettavat kuuluvat usein erityisryhmiin, saattaa heillä olla erityistarpeita, joiden toteuttaminen mahdollistaa heille monipuolisen ja sisältörikkaan elämän. Joskus tarpeet ovat mielellään elämisen kannalta välttämättömiä ja jatkuvia. Meille ONNIlla on tärkeää, että kykenemme täyttämään vaativammatkin erityistarpeet laadukkaasti, silloin kun niitä tarvitaan.


Erityistarpeita tai toiveita voivat olla:

 • Vaihtoehtoisia kommunikaatiotapoja osaava avustaja
 • Katetrointiosaaminen
 • PEG-letkun kautta tapahtuva ravinnonotto
 • Autismin kirjon erityistarpeet
 • Henkilönostimen käyttö

 

Miksi valita ONNI?

Palvelun saajana valitset työntekijän soveltuvista ehdokkaista ja perehdytät hänet tehtäviinsä yhdessä ONNIn kanssa. Kaikki yhdessä sovittu kirjataan henkilökohtaiseen palvelusuunnitelmaasi. 

ONNI huolehtii työvuorosuunnittelusta ja sijaisjärjestelyistä ja sinulla on mahdollisuus vaikuttaa palveluiden kehittämiseen ja ilmaista omat toiveesi palvelun ja avustajien suhteen. ONNIn palvelut kykenevät vastaamaan haastaviin ja muuttuviin tarpeisiisi. Periaatteemme on, että haluamme palvella kaikkia asiakkaita, oli avun tarve sitten vähäistä tai runsasta.

 

Ota yhteyttä, ja järjestämme tarvitsemasi avun!

 

Soita 09 8564 6542 ›


Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Meillä työskentelee keskimäärin 4200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.