Olet tässä: ONNI blogi / Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa

Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa

Onni pöllö

Onni laajentaa palveluvalikoimaansa lapsiperhepalveluihin ympäri Suomen. Oulun lapsiperhepalvelut olivat mukana Kevättohinat -tapahtumassa. Lue heidän kokemuksistaan. 

 

Oulun lapsiperhepalveluiden tunnelmia tapahtumasta

Oulun lapsiperhepalvelut sai olla mukana alueen lapsiperheille suunnatussa Kevättohinat -tapahtumassa ja olihan meillä lystiä! Maskottimme Onni Pöllö sai osakseen ihailuja niin lapsilta kuin aikuisiltakin. Kiitos tapahtuman järjestäjälle Oulun kristillisen peruskoulun vanhempainverkostolle, kun saimme tulla mukaan ihanaan päiväänne!

Saavuimme koulun pihalle ja vastassamme oli iloinen, lämminhenkinen tunnelma. Sää suosi ja kaikki tahot olivat innoissaan aloittelemassa mukavaa, yhteistä tapahtumaa. Pihalla oli monia kivoja ja erilaisia toimintapisteitä. Kasasimme myös oman Onni pisteemme. Ohjelmanumerona oli saappaan tarkkuusheittoa. Palkinnoksi sai hienon tarran sekä maskotistamme kuvan muistoksi. Saippuakuplia sai myös puhallella pisteellämme. Aikuisille jaoimme lisäksi esitteitä toiminnastamme.  

Saappaanheitto keräsi osallistujia vauvasta vaariin! Kyseessä on perinneleikki, joka on monen ikäisen mieleen. Tulipa osallistujien kanssa puheeksi, että tästä vinkkiä kesän mökkiolympialaisiin. Monet kävivät pisteellä myös uudestaan. Lapset tykkäsivät palkintotarrasta, joihin sai itse valita mieluisen kuvan. Monet kikattivat ihastuneena Onni Pöllölle, joka heilutteli siipeään osallistujille.

Perheiltä kuulimme, että on kiva saada tietoa palveluistamme. Niille on tarvetta. Saimmekin palautteen: “Tämä tieto palveluistanne oli tapahtumassa parasta.” Monia yllätti, että olemme käytettävissä myös iltaisin ja aivan perheiden tarpeiden mukaan sovitusti. Ammatillista palveluamme saa siis myös itsemaksavana asiakkaana. Lapsiperheiden kotipalvelusta voi vähentää jopa 60 % kotitalousvähennyksen avulla.

 

Mitä Onnin lapsiperheiden kotipalvelu sisältää?

Sovimme yhdessä kotipalvelun sisällöstä ja noudatamme aina yhdessä sovittuja ohjeita. Voit tilata kotipalvelua joko yhdeksi kerraksi tai säännöllisesti esimerkiksi viikoittain. Käymme lasten kanssa esimerkiksi ulkoilemassa, avustamme arjen toiminnoissa ja kodinhoidossa, teemme ruokaa ja haemme lapsen päiväkodista. Joustavat palvelumme tukevat hyvää elämää omassa kodissa.

Lapsiperheillä on myös mahdollisuus saada sosiaalihuoltolain mukaista lapsiperheiden kotipalvelua. Mikäli perhettä kohtaa jokin arjen haaste tai äkillinen muutos ja avun tarve on ilmeistä, on hyvä olla yhteydessä hyvinvointialueen sosiaalihuoltoon. Siellä lähdetään kartoittamaan palvelun tarvetta sekä tuen ja avun saamista. Onnilla tehdään työtä yhdessä hyvinvointialueen kanssa ja ammatillinen tiimi työskentelee perheissä arkea helpottaen.

Toiminnan tavoitteena on perheiden omien voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen yhdessä toimien. Kohtaamme asiakkaan aina aidosti ja noudatamme asetettuja tavoitteita suunnitelmallisesti. Tärkeitä periaatteita työskentelyssä ovat oikeanlaisen avun tuottaminen ja jatkuva toiminnan tarkoituksenmukaisuuden arviointi sekä kehittäminen. Lapsiperheiden kotipalvelun lisäksi Onnin lapsiperhepalvelut tuottavat myös ammatillisen tukihenkilötoiminnan sekä perhetyön palveluja.

 

Tutustu Onnin lapsiperhepalveluihin ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.