Olet tässä: ONNI blogi / Henkilöstön hyvinvointia ja kehittymisen mahdollisuuksia vuonna 2022

Henkilöstön hyvinvointia ja kehittymisen mahdollisuuksia vuonna 2022

vastuullisuus_somenostot-38

 

ONNI on pitää huolta henkilöstöstämme! Vastuullisuuden vuonna 2022 onnilaiset kouluttautuivat, kehittyivät ja heidän mielipidettään toiminnastamme kuultiin.

ONNIn sitoutumus YK:n Global Compact -ohjelmaan ohjaa vastuullisuustyötämme! Tässä blogikirjoituksessa keskitymme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiimme 8 ja 10, eli ihmisarvoisen työn ja talouskasvun edistämiseen sekä eriarvoisuuden vähentämiseen.

Henkilöstötyytyväisyys kasvoi vuonna 2022

Meille on merkityksellistä, että ONNI on pidetty työpaikka, jossa onnilaiset viihtyvät ja saavat toteuttaa omannäköistään työelämää. Tavoitteenamme on parantaa työhyvinvointia vastuullisesti toimien ja rakentaa välittävää työyhteisöä. Tutkimme henkilöstökokemusta vuosittain ja raportoimme tuloksista vastuullisuusraportimme yhteydessä.

Vaikka sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tilanne henkilöstönkin näkökulmasta on haasteellinen, henkilöstökokemus onnilaisten keskuudessa oli kokonaisuutena parantunut vuonna 2022 merkittävästi aiempiin vuosiin nähden. Tulokset olivat samoja tai parempia kaikilla tutkituilla osa-alueilla. 

88% onnilaisista kokee, että ONNI mahdollistaa joustavat ratkaisut työn ja yksityiselämän yhteensovittamiseen. Moni onnilainen työskentelee joustavasti opintojen tai eläkkeen lomassa. Työn ja muun elämän yhteensovittamista tukee myös vuonna 2021 lanseerattu joustavan työn malli, joka mahdollistaa työn tekemisen esim. kesämökiltä tai kotoa käsin niissä tehtävissä, joissa etätyö on mahdollista. 

Onnilaisten hyvinvointia ja työssä jaksamista on tuettu vuonna 2022 monin tavoin. Kattavista henkilöstöeduista löytyvät niin alennukset hierontaan ja urheiluun kuin myös mielekkääseen vapaa-ajan viettoon esim. ravintola-alennusten muodossa. Hyvinvointia tukevat myös kattava työterveyshuolto sekä sairauskassa, jonka kautta henkilöstöllä on mahdollisuus hyödyntää terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä etuja.

 

Koulutukset mahdollistavat kehittymisen

Työhyvinvointia lisää mahdollisuus kouluttautua ja kehittyä. Koulutusten ja kurssien avulla onnilaiset saavat uutta tietotaitoa työnsä tueksi. ONNIn ketterät koulutuskokonaisuudet mahdollistavat kokonaisten tutkintojen suorittamisen kätevästi työn ohella ja mahdollistavat mielenkiintoisia urapolkuja. Monet koulutuskokonaisuudet ovat jo vakiintuneita ja niitä järjestetään vuosittain. Esimerkiksi vuonna 2022 lähiesimiehen ammattitutkintoon johtava oppisopimuskoulutus oli jo neljäs laatuaan.

ONNI tukee henkilöstön monimuotoisuutta. Uutena kurssisisältönä  esihenkilöille tarjottiin vuonna 2022 monikulttuurisuusvalmennusta, jonka aikana perehdyttiin kielitietoiseen ohjaukseen, ammatillisen identiteetin tukemiseen ja syrjivään käytökseen puuttumiseen.

Pidempien koulutusten lisäksi onnilaisia palvelee ONNIn oma virtuaalinen koulutusalusta, ONNI akatemia, jonka valikoimista löytyy jo 40 erilaista kurssia. Vuosittain kasvava kurssitarjonta on täydentynyt vuonna 2022 mm. englanninkielisellä sekä selkokielisellä perehdytysmateriaalilla ja monikulttuurisille hoitajille suunnatuilla kursseilla.

Vuonna 2022 onnilaiset kouluttautuvat myös vastuullisuuden saralla. Kaksi henkilökunnan jäsentä osallistui YK:n SDG Ambition -koulutukseen ja kaikkia onnilaisia palvelemaan luotiin uusi Vastuullisuus -kurssi. Kurssilla käydään lävitse ONNIn vastuullisuustavoitteita, -toimintaa ja opastetaan onnilaisia vastuullisiin arjen valintoihin.

 

Yhdessä kohti vastuullisempaa ONNIa

Haluaisitko kuulla lisää vastuullisuustyöstämme? Tutustu ONNIn vastuullisuusraporttiin ja tapohin, joilla pidämme huolta asiakkaistamme, yhteisöstämme sekä onnilaisista alta! 

 

Tutustu ONNIn vastuullisuustekoihin ›

 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.