Olet tässä: ONNI blogi / Vastuullisuus ja henkilökohtaisen avustajan työ

Vastuullisuus ja henkilökohtaisen avustajan työ

henkilökohtainen apu hero blogi 800px

Kotimainen ONNI on apuna arjessa ja elämän käänteissä. Minkälainen rooli luottamuksella ja ONNIn vastuullisuuslupauksilla on henkilökohtaisen avustajan työssä? Tutustu ONNIn henkilökohtaisen avustajan, Janitan ajatuksiin aiheesta. 

 

Monipuolinen työnkuva houkuttelee 

Henkilökohtainen avustaja ja luottamusmies Janita on työskennellyt ONNIlla jo useita vuosia. Hän hakeutui alalle etsiessään työtä, jossa voisi työskennellä ihmisten parissa ja olla avuksi. Henkilökohtaisen avustajan työ veti puoleensa, ja Janita ihastui erityisesti työnkuvan monipuolisuuteen. Jokainen päivä on työtehtäviltään erilainen, jokaisen asiakkaan tarpeet yksilölliset ja vaihtelu on Janitan mieleen. Henkilökohtaisen avustajan tyypillinen työpäivä voi sisältää ruoanlaitossa, kodinhoidossa tai arjen askareissa avustamista. Joskus asiakkaan toiveen mukaan heitä avustetaan harrastuksissa, asioinneilla ja ulkoillen.

Henkilökohtaisen avustajan tehtävässä korostuukin kunnioitus asiakasta ja hänen toiveitaan kohtaan. Aivan arkisetkin puuhat, kuten pyykinpesu hoidetaan asiakkaan toivomalla tavalla. Omannäköinen elämä koostuu juurikin mahdollisuudesta saada äänensä ja toiveensa kuuluviin niin isoissa, kuin pienemmissäkin asioissa.

 

Polku henkilökohtaisen avun osaajaksi

Mitä neuvoja Janita antaisi henkilökohtaisen avustajan työstä kiinnostuneelle? Hänen mielestään työssä pärjäävät oma-aloitteiset sekä yhteistyöhaluiset ihmiset. Henkilökohtainen avustaja ja asiakas ovat tiimi eli työtehtävät aina siirroista lähtien tulee tehdä tiiviissä yhteisymmärryksessä. Näin arki sujuu jouhevasti. Tärkeintä alalle hakeutuessa on Janitan mielestä tahto työskennellä ihmisten parissa ja heidän hyväkseen. 

 

ONNI terveys rekry luonto 1080x450px 9

 

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet työn perustana

ONNIn lupaus toimia vastuullisesti ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita kunnioittaen sisältää  tavoitteen kantaa vastuuta asiakkaiden hyvinvoinnista ja ONNI yhteisöstä. Lupaus merkitsee henkilökohtaisen avun kentällä palvelun toteuttamista oikea-aikaisesti sekä laadukkaasti asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. 

ONNIn vastuunkannolla on suuri merkitys Janitan työssä. Hän kertoo asiakkaan luottavan ONNIn lupaukseen tarjota osaava ja täsmällinen avustaja ja laadukas palvelu. Luottamusta rakennetaan jo ennen vuoroon saapumista. Asiakkaan tulee luottaa, että apu saapuu ajallaan, lääkärikäynniltä ei myöhästytä tai että siirtymätilanteessa käsivarret kantavat.

Janita muistuttaa myös, että ihmisten kodeissa ja arjen toimissa ollaan toista lähellä. Silloin korostuu työn hoitaminen asiakkaan yksityisyyttä vaalien ja kunnioittaen. Asiakkaan tahdon toteuttaminen sekä oikeuksien puolustaminen on Janitalle sydämen asia. Jokainen avustuskerta on askel kohti vankempaa luottamusta.

 

Vastuuta ja neuvottelukykyä

ONNI pyrkii alan vastuullisimmaksi toimijaksi myös rakentamalla hyvää ja välittävää työyhteisöä. Janitakin kantaa kortensa kekoon tämän tavoitteen toteutumiseksi. Henkilökohtaisen avustajan työn lisäksi Janita on ottanut vastaan vastuun toimia luottamusmiehen tehtävässä. Luottamusmies työskentelee linkkinä työntekijän ja työnantajan välillä kuunnellen tarkalla korvalla kummankin tarpeita.

Työ perustuu ONNIn vastuullisuuslupaukselle. Janita kertoo luottamusmiehen tehtävän vaativan häneltä yhteistyöhalukkuutta ja harjaantunutta neuvottelukykyä.  Hänelle vastuutehtävässä merkityksellistä on pohtia kompromisseja neutraalilla maaperällä. Janitalle vastuunkanto on myös asiakkaiden oikeuksien edistämistä ympäristöissä, jotka vaativat parannusta. Vieraillessaan esteellisissä ympäristöissä hän tuo asian esille ja näin edesauttaa jokaisen oikeutta toimia ja liikkua yhteiskunnassamme yhtäläisin mahdollisuuksin. 

 

ONNIn arvolupaus työn tukena 

ONNIn arvot; ystävällisyys, luotettavuus ja joustavuus ovat osa Janitan jokaista työpäivää. Asiakas kohdataan aina ystävällisesti ja yksilönä. Ystävällisyydestä ei tingitä, vaikka edellinen yö olisi nukuttu huonosti tai päivä alkanut väärällä jalalla.

ONNI on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja yksi merkittävimmistä tavoitteista on taata terveellinen elämä ja hyvinvointi kaiken ikäisille. Janitalle tämä lupaus merkitsee mahdollisuutta tarjota asiakkaille päivittäin mahdollisuus elää omannäköistä, täyttä elämää. Ulkoillessa asiakas päättää, mihin hän toivoo kuljettavan, ruokakaupassa valitsee itselleen mieluiset ruokatarvikkeet. Näin henkilökohtaisen avustajan ja asiakkaan arki on yhdessä tekemistä ja onnistumista. 

 

Apu löytyy täältä - ota yhteyttä ›


Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Meillä työskentelee keskimäärin 4200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.