Olet tässä: ONNI blogi / ONNIn vastuullisuusraportti 2021 on julkaistu!

ONNIn tavoitteena on olla sote-alan vastuullisin toimija! Sukelletaan siis ONNIn arkeen ja vastuullisuustekojemme maailmaan vuoden 2021 vastuullisuusraportin ohjaamana. Raportti on kolmas julkaisemamme. 

Tiesitkö, että ONNI on ensihoidossa sekä kotiin vietävien palveluiden tuottajana yksi Suomen suurimmista yksityisistä toimijoista? ONNIn palveluihin kuuluvat myös henkilöstökumppanipalvelut, henkilökohtainen apu, lastenhoito ja kotisiivous. Työllistämme 6000 alan osaajaa ja onnilaisia voitkin tavata aina Helsingistä Rovaniemelle ulottuvalla säteellä. 

 

Tavoitteenamme on olla alan vastuullisin työnantaja

ONNI työllistää hoitajia, lääkäreitä, suun terveyden ammattilaisia, siivoojia sekä henkilökohtaisia avustajia ympäri Suomen. 92% henkilöstöstämme kokee tekevänsä merkityksellistä työtä ja 92% kokee osaamisensa olevan riittävällä tasolla. Pidämme huolta onnilaisten osaamisesta monipuolisin koulutuksin. Tiesitkö, että suurin osa tiimiesihenkilöistämme on suorittanut tai suorittaa parhaillaan esim. lähiesimiestyön ammattitutkintoa oppisopimuskoulutuksena. Vuoden 2021 varrella onnilaisten työhyvinvointia on tuettu valmennuksin ja luennoin, joiden aiheita ovat olleet esimerkiksi oman työn ja ajan hallinta, kuormituksen sekä tunteiden säätely.

 

Tutustu tapoihin, joilla pidämme huolta onnilaisista ›

 

Kannamme vastuuta ympäristöstä

Ympäristövastuu on tekoja! Vuonna 2021 ympäristövastuun rooli kasvoi entistä suuremmaksi osaksi vastuullisuusohjelmaamme kun päätimme huomoida toiminnassamme Pariisin ilmastotavoitteet. Hihat käärittiin heti kesällä 2021 kun teimme ympäristöriskien- ja vaikutusten arvioinnin ja laadimme Ekokompassi-ympäristöohjelman. Iloksemme voimme kertoa, että saimme vuonna 2021 Ekokompassi-sertifikaatin, joka kattaa ONNIn pääkonttorin sekä ONNI kotisiivouksen pääkaupunkiseudun toiminnan. Laskimme myös ensi kertaa hiilijalanjälkemme. Aloitimme laskennan pääkonttorin ja pääkaupungin kotisiivouksen toiminnasta. 

 

Tutustu tarkemmin ympäristötekoihimme ›

 

Pidämme huolta ONNI yhteisöstä

ONNI on lämpimiä kohtaamisia arjessa, arvojen toteutumista kentällä ja tukea elämän käänteissä. Tutkimme vuonna 2021 puhelinhaastatteluina sekä digitaalisin kyselyin tilaaja-asiakkaidemme sekä kuluttaja-asiakkaidemme tyytyväisyyttä palveluihimme. Ensihoidon asiakkaat kertoivat olevansa erittäin tyytyväisiä kokemukseensa arvosanalla 9,0/10. Tilaaja-asiakkaiden tyytyväisyys vuonna 2021 oli 8,3/10 ja kaikkien kuluttaja-asiakasryhmiemme tyytyväisyys 7,9/10. Saamamme arvokkaan palautteen voimme kehittää palveluitamme entisestään!

Tiesitkö, että ONNI pitää huolta yhteisöstään mm. ONNI klubien avulla? Klubien avulla järjestettiin vuonna 2021 mieluisaa tekemistä 560 henkilölle ympäri Suomen. Klubeihin kuuluu 1850 jäsentä ja matalan kynnyksen yhteisöllistä toimintaa järjestetään lukuisissa Suomen kunnissa. Kohderyhmänä ovat ikäihmiset, vammaiset ja liikuntaesteiset sekä pitkäaikaissairaat henkilöt. 

 

Tutustu tapoihin, joilla pidämme huolta ONNIn yhteisöstä ›

 

Mikäli haluat tutustua vastuullisuusraporttimme muihin teemoihin ja raporttiin kokonaisuudessaan, siirry ONNIn vuoden 2021 lukupaketin pariin. 

 

Tutustu 2021 vastuullisuusraporttiin ›

 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.