Alueelliset yhteystiedot ›

Palveluseteli Helsinki, Espoo ja Vantaa

ONNIlla maksat myös palvelusetelillä! Palveluseteli on vaivaton tapa käyttää sosiaali- ja terveyspalveluja.

Palveluseteli Helsinki

Helsingissä palveluseteli on käytössä muun muassa henkilökohtaisen avun palveluissa, lapsiperheiden kotipalvelussa sekä kotihoidossa. Helsingissä palveluseteliä voi hakea täältä.

Palveluseteli Espoo

Espoossa henkilö, joka on oikeutettu kaupungin kotihoitoon, henkilökohtaiseen apuun tai kotisiivoukseen voi saada palvelusetelin kotihoidon järjestämiseen. Espoon palveluseteleistä lisätietoa saa täältä.

Helsingissä ja Espoossa on käytössä sähköinen palvelusetelijärjestelmä (PSOP): parastapalvelua.fi, jossa voit vertailla palveluntuottajia ja hintoja.

Palveluseteli Vantaa

Vantaalla palveluseteli on käytössä terveyspalveluissa, lapsiperheiden kotipalvelussa sekä vanhuspalveluissa. Vantaan kaupunki päättää palvelusetelin myöntämisestä asiakkaalle. Asiakas valitsee palveluntuottajan kaupungin hyväksymistä palveluseteliyrittäjistä.

 

Onko sinulle myönnetty palveluseteli? Soita meille p. 09 8564 65442 ja löydämme palvelun juuri sinulle.

 

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on vaihtoehtoinen tapa valita ja käyttää sosiaali- ja terveyspalveluja. Sitä voidaan käyttää tietyn palvelun hankkimiseen. Kotimainen ONNI tarjoaa laadukkaita palveluita myös palveluseteliä käyttävälle.  Palvelusetelin hyödyntäminen on mahdollista kunnissa, joissa kunta on päättänyt hyödyntää sitä sosiaali- ja terveyspalveluiden hankkimisessa. Asiakas saa itse valita palveluntuottajan omien mieltymystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

  • Palvelusetelin käyttöönotosta päättää kunta
  • Palveluseteli mahdollistaa asiakkaiden valinnanvapauden
  • Asiakas saa itse valita palveluntuottajan kunnan hyväksymistä vaihtoehdoista

Mistä saan palvelusetelin?

Palveluseteli myönnetään palveluntarpeen arvioinnin ja siihen perustuvan palveluratkaisun jälkeen. Jos täytät palvelun kriteerit, palvelu järjestetään sinulle kunnasta riippuen jollain seuraavista tavoista: kaupungin tuottama palvelu, kaupungin yksityiseltä toimijalta hankkima palvelu tai palveluseteli. Saat käyttöösi palvelusetelin, mikäli:

  • Olet oikeutettu henkilökohtaiseen apuun, lapsiperheiden kotipalveluihin tai vanhuspalveluihin
  • Olet hakenut henkilökohtaista apua tai lapsiperheidn tai vanhusten kotipalveluita kotikuntasi sosiaalitoimistolta
  • Kotikuntasi hyödyntää palveluseteliä palvelujen tuottamisen vaihtoehtona

Palveluseteli myönnetään sosiaali- ja terveystoimen tekemän palveluntarpeen arvioinnin ja palveluratkaisun perusteella. Ota yhteyttä tarvitsemasi palvelusetelin mukaiseen Helsingin, Espoon tai Vantaan kaupungin sosiaali- tai terveyspalveluun, joka vastaa palvelujen järjestämisestä.

 

Miten käytän palveluseteliä?

Palvelusetelin hyödyntäminen on helppoa: Ota meihin yhteyttä saatuasi kunnlta päätöksen palvelusetelin myöntämisestä. Selvitämme tilanteesi ja avun tarpeesi, ja etsimme sinulle sopivan ratkaisun. 

 

Kuinka paljon apua voin saada palvelusetelillä?

Kunta määrittää palvelusetelin arvon. Palvelusetelillä kunta sitoutuu maksamaan palvelunkäyttäjän kunnan hyväksymältä yksityiseltä palveluntuottajalta hankkimat palvelut kunnan päättämään setelin arvoon saakka.

Asiakkaalle voi jäädä maksettavaksi omavastuuosuus. Omavastuuosuudella tarkoitetaan palvelusetelin arvon ylittävää summaa, joka jää asiakkaan maksettavaksi. Henkilökohtaisen avun palvelusetelissä ei ole omavastuuta, vaan palvelu on asiakkaalle maksuton.

 

Mitä tehdä, mikäli kotikuntani ei vielä hyödynnä palveluseteliä?

Ota silti meihin yhteyttä! Kartoitamme tilanteesi ja keskustelemme kotikuntasi sosiaalitoimen kanssa, voimmeko millään tavalla auttaa sinua. Toimimme myös yhteistyössä kuntien kanssa ostopalvelujen muodossa, jolloin palveluseteliä ei tarvita. 

On kaikkien etu, että saat tukea tarvitsemallasi tavalla. Ota rohkeasti yhteyttä, kartoitamme yhdessä sinun ja omaisesi kanssa, oletko oikeutettu vammaispalvelulain mukaiseen henkilökohtaiseen apuun tai kotipalveluihin. Kartoitus tapahtuu siten, että soitamme sinulle tai omaisellesi. Tarvittaessa täydennämme arvioita henkilökohtaisella maksuttomalla kartoituskäynnillä.