Palveluseteli Tampere

Kotimainen ONNI tarjoaa laadukkaat palvelut palvelusetelillä.

Palveluseteli Tampereella

Voit ostaa Tampereella ONNIlta palveluita myös palvelusetelillä. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto Tampereen kaupungin itse tuottamille tai ostamille sosiaali- ja terveyspalveluille. Jos sinulle on myönnetty palveluseteli, voit hankkia palvelun kotimaiselta ONNI hoivalta. Laadukkaita palveluita tuottava ONNI on Tampereen kaupungin hyväksymä palveluntuottaja.

Tampereella palveluseteleitä voi saada esimerkiksi

  • henkilökohtaiseen apuun
  • omaishoitoon
  • lapsiperheiden kotipalveluun
Yllä näkyviä palveluita saat ONNI hoivalta.

Tampereen kaupunki on määritellyt palvelusetelin arvon ja hyväksynyt yksityiset palveluntuottajat, joiden palveluja voit palvelusetelillä ostaa. Maksettavaksi jää palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus. Henkilökohtaisen avun palvelusetelissä ei ole omavastuuta, vaan palvelu on asiakkaalle maksuton.

Lisätietoa palveluseteleistä Tampereella >

Onko sinulle myönnetty palveluseteli?

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1

1. Ota yhteyttä

Soita 09 8564 6542 ›
 
 
Lähetä sähköposti:   asiakaspalvelu@onnihoiva.fi
 
 

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 2

2. Kerro, minkälainen palvelu olisi tarpeen

Tarjoamme palvelusetelillä mm. henkilökohtaista apua, kotihoitoa, lapsiperheiden kotipalvelua sekä omaishoitajan vapaan sijaistusta. Palvelusetelillä maksettavat palvelumme vaihtelevat paikkakunnittain.

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 3

3. Järjestämme sinulle sopivan palvelun

Yhteydenottosi jälkeen laitamme pyörät pyörimään! Järjestämme avuksesi sopivan palvelun ja osaavat onnilaiset.

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on vaihtoehtoinen tapa valita ja käyttää sosiaali- ja terveyspalveluja. Sitä voidaan käyttää tietyn palvelun hankkimiseen. Palvelusetelin hyödyntäminen on mahdollista kunnissa, joissa kunta on päättänyt hyödyntää sitä sosiaali- ja terveyspalveluiden hankkimisessa. Palvelusetelillä edistetään sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjien valinnanvapautta ja mahdollisuuksia hankkia tarvitsemiaan palveluita yksityisiltä palvelujen tuottajilta. Asiakas saa itse valita palveluntuottajan omien mieltymystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

 

Mistä saan palvelusetelin?

Palveluseteli myönnetään palveluntarpeen arvioinnin ja siihen perustuvan palveluratkaisun jälkeen. Jos täytät palvelun kriteerit, palvelu järjestetään sinulle kunnasta riippuen jollain seuraavista tavoista: kaupungin tuottama palvelu, kaupungin yksityiseltä toimijalta hankkima palvelu tai palveluseteli. Saat käyttöösi palvelusetelin, mikäli:

  • Olet oikeutettu henkilökohtaiseen apuun, lapsiperheiden kotipalveluihin tai vanhuspalveluihin
  • Olet hakenut henkilökohtaista apua tai lapsiperheiden tai vanhusten kotipalveluita kotikuntasi sosiaalitoimistolta

Palveluseteli myönnetään sosiaali- ja terveystoimen tekemän palveluntarpeen arvioinnin ja palveluratkaisun perusteella. Ota yhteyttä Tampereen kaupunkiin, joka vastaa palvelujen järjestämisestä.

 

Miten käytän palveluseteliä?

Palvelusetelin hyödyntäminen on helppoa: Ota meihin yhteyttä saatuasi kunnalta päätöksen palvelusetelin myöntämisestä. Selvitämme tilanteesi ja avun tarpeesi, ja etsimme sinulle sopivan ratkaisun. 

 

Mikä on palvelusetelin arvo?

Kunta määrittää palvelusetelin arvon. Palvelusetelillä Tampereen kaupunki sitoutuu maksamaan palvelunkäyttäjän ONNI hoivalta hankkimat palvelut kunnan päättämään setelin arvoon saakka.

Sinulle voi jäädä maksettavaksi omavastuuosuus. Omavastuuosuudella tarkoitetaan palvelusetelin arvon ylittävää summaa, joka jää asiakkaan maksettavaksi. Henkilökohtaisen avun palvelusetelissä ei ole omavastuuta, vaan palvelu on asiakkaalle maksuton.

 

Mitä tehdä, mikäli kotikuntani ei vielä hyödynnä palveluseteliä?

Ota silti meihin yhteyttä! Kartoitamme tilanteesi ja keskustelemme kotikuntasi sosiaalitoimen kanssa, voimmeko millään tavalla auttaa sinua. Toimimme myös yhteistyössä kuntien kanssa ostopalvelujen muodossa, jolloin palveluseteliä ei tarvita. 

On kaikkien etu, että saat tukea tarvitsemallasi tavalla. Ota rohkeasti yhteyttä, kartoitamme yhdessä sinun ja omaisesi kanssa, oletko oikeutettu vammaispalvelulain mukaiseen henkilökohtaiseen apuun tai kotipalveluihin. Kartoitus tapahtuu siten, että soitamme sinulle tai omaisellesi. Tarvittaessa täydennämme arvioita henkilökohtaisella maksuttomalla kartoituskäynnillä.

palvelusetelisivun tilet_kotihoito 6 600x450px

Palveluseteliopas

Lataa ilmainen palveluseteliopas, josta saat kaiken tarpeellisen tiedon palvelusetelistä ja sen käytöstä.

palvelusetelisivun tilet_lapsiperheiden kotipalvelu 3 600x450px

Tutustu palveluseteliin

Mikä on palveluseteli ja miten sitä käytetään? Mitä ONNIn palveluita voit ostaa palvelusetelillä? Tältä koontisivulta löydät yksinkertaisen tiivistelmän palvelusetelistä.