Ikäihmisten apuna arjessa toimivan ONNI arkikaverin toiminta laajenee

TIEDOTE

Julkaisuvapaa 2.1.2024 kello 11.00

Kotimainen, Suomen suurimpiin sote-alan toimijoihin kuuluva ONNI laajentaa nyt ikäihmisille suunnatun ONNI arkikaverin toimintaa saatavaksi laajemmin ympäri Suomea. Aiemmin palvelua on saanut ainoastaan Turussa, Oulussa, Mikkelissä ja Jyväskylässä.

ONNI arkikaveri on mutkaton, ei-sairaanhoidollinen kotipalvelu, joka toimii ikäihmisten apuna turvallista verkostoa luoden ja arjessa auttaen. Palvelu vastaa ikäihmisten tarpeeseen kiireettömästä seurasta, arjen avusta ja luo turvaa ikäihmisten lisäksi asiakkaan läheisille.

ONNIn muiden palveluiden tapaan arkikaveripalvelu on räätälöitävissä asiakkaiden ja läheisten yksilöllisten tarpeiden mukaan. Käynnit on mahdollista hankkia säännöllisesti toistuvana palveluna tai kertakäynneittäin. 

ONNI arkikaveri palvelun tuottaminen siirtyi ONNIlla kotihoidon yksiköstä avustajapalveluiden yksikköön. Muutoksen avulla arkikaveripalvelua pystytään laajentamaan kaikkiin kaupunkeihin, joissa avustajapalvelut jo ovat. ONNIn avustajapalvelut toimivat ympäri Suomea kaikissa isoimmissa kaupungeissa aina Helsingistä Rovaniemelle saakka.

ONNIn avustajapalveluiden laatu- ja resurssipäällikkö Olga Heiskanen kommentoi palveluiden laajentumista

"Olen tosi iloinen palvelun tuottamisen siirtymisestä avustajapalveluiden liiketoiminta-alueelle. Ei ole varmaan enää sellaista kuntaa Suomessa, jossa ei ONNIn avustajapalvelut olisi toiminnassa. Tämän muutoksen ansiosta ONNIn arkikaveriasiakkaaksi voi tulla riippumatta siitä missä päin Suomea asiakas asuu; palvelut järjestyvät ketterästi, luotettavasti, ystävällisesti ja joustavasti. Panostamme kehitykseen erityisen paljon työresursseja ja se näkyy laadukkaassa ja sujuvassa toiminnassamme. Työskentelylähtökohtanamme on myös aina toimia vastuullisesti asiakasnäkökulma huomioiden sekä olla omalta osaltamme auttamassa asiakasta saamaan luotettavaa palvelua arkeen ja elämän eri käänteisiin. On aivan mahtavaa, että jatkossa taitavat ja osaavat avustajamme pääsevät tuomaan iloa arkeen myös sellaisille arkikaveriasiakkaille, jotka asuvat esimerkiksi syrjäisellä seudulla eivätkä ole tähän saakka päässeet ONNIn palvelujen piiriin."

ONNIn hoiva-, hoito-, koti- ja siivouspalvelut ovat 60 % kotitalousvähennyskelpoisia vuonna 2024. Myös arkikaveripalvelu on kotitalousvähennyskelpoinen. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille tai isovanhemmille ostetuista palveluista. Palvelua on mahdollista saada myös arvonlisäverottomasti, mikäli asiakkaan toimintakyky on laskenut korkean iän, sairauden, vamman tai liikuntaesteen vuoksi. Toimintakykyarvio tehdään ONNIn maksuttomassa palvelukartoituksessa.

Tutustu ONNI arkikaveri -palveluun ›


Lisätietoja

Laatu- ja resurssipäällikkö
Olga Heiskanen
olga.heiskanen@onnion.fi
044 431 4297


ONNI on kotimainen, vuonna 2007 perustettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys. Päätoimialamme ovat hoiva- ja siivouspalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 6500 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme lähestyessä 100 miljoonaa euroa. Missiomme on toimia suomalaisten tukena arjessa ja elämän käänteissä. ONNI on Med Group Oy:n markkinointinimi. Yhtiön omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy.

 

Siirry takaisin kaikkiin tiedotteisiin ›