Lahden Diakonialaitos ja ONNI hoiva vahvistavat kumppanuuttaan kotihoitopalveluiden liiketoimintakaupalla 

 

TIEDOTE

Julkaisuvapaa pe 27.9.2019
 

Kotiin vietävien hoivapalveluiden Suomen markkinajohtaja Med Group, joka tuottaa palveluita ONNI-brändin nimellä, on ostanut Päijät-Hämeessä toimivan Lahden Diakonilaitoksen kotihoitopalveluliiketoiminnan osaksi ONNI hoiva -liiketoimintaansa. Kaupan myötä Lahden Diakonialaitoksen ja ONNI hoivan yhteisenä tavoitteena on syventää sekä paikallista että valtakunnallista yhteistyötä ikäihmisten ja vammaisten palveluiden edelleen kehittämisessä. Kaupalla ONNI hoiva vahvistaa asemaansa Päijät-Hämeessä sekä kotihoidossa.

Lahden Diakonialaitoksella on 150 vuoden kokemus sosiaali-, terveys- ja koulutuspalvelujen tuottamisesta sekä diakoniatyöstä. ONNI hoiva taas toimii yli kahden sadan kunnan yhteistyökumppanina tarjoten kotiin tuotettavia palveluita, jotka tukevat muun muassa vammaisten ja vanhusten turvallista ja yksilöllistä asumista omassa kodissaan. Liiketoimintakaupan myötä Lahden Diakonialaitos ja ONNI hoiva käynnistävät myös yhteistyön, jossa ONNI hoiva tuottaa jatkossa kotihoidon palvelut ikäihmisille. Yhteisen kehittämisen tavoitteena on luoda palveluja, joilla ikäihmisten ja vammaisten omassa kodissa asuminen on entistä helpompaa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa.  

 

– Lahden Diakonialaitos on vahva, pitkäaikainen, ihmislähtöinen paikallinen osaaja, joka vahvistaa läsnäoloamme alueella nykyisten kotihoidon ja avustajapalveluidemme lisäksi. Näkemyksemme laadukkaasta palvelusta - ystävällinen, luotettava ja joustava  - ovat hyvin samanlaisia, joten odotan innolla tätä yhteistyötä asiakkaidemme  parhaaksi, sanoo ONNI hoivan kotiin vietävien hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Minna Toiviainen.

Toiviaiseen on tehnyt vaikutuksen DILA:n pitkä historia avun tarvitsijoiden parissa ja sen ympärille syntynyt ammattimainen ja menestyksekäs hoiva-, auttamis- ja yhteisöllinen toiminta. DILA:n laaja asiakaskunta Päijät-Hämeessä kertoo Toiviaisen mukaan siitä, asiakkaat arvostavat yksilöllisen, välittävän kotihoidon konseptia. Lahden Diakonialaitoksen toimitusjohtaja Tiina Mäkelä uskoo, että yrityskauppa tarjoaa resurssien lisäämisen myötä mahdollisuuden kehittää kotihoitoa entistä laaja-alaisemmin.

 

– Med Group tuntui erinomaiselta valinnalta kumppaniksemme jatkamaan ja kehittämään edelleen hyvälaatuista kotihoitoamme. Samalla me Diakonialaitoksella voimme keskittyä strategiamme mukaisesti ikäihmisten asumispalveluihin sekä diakoniatyön vahvistamiseen ja monipuolistamiseen, toteaa Lahden Diakonialaitoksen toimitusjohtaja Tiina Mäkelä.

 

Lisätietoja:

ONNI hoivan hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Minna Toiviainen, minna.toiviainen@onniterveys.fi, 050 392 6319, www.onnihoiva.fi.

Lahden Diakonialaitoksen toimitusjohtaja Tiina Mäkelä, tiina.makela@dila.fi, 044 713 2200.

 

Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä Onni. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 3400 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme, niin kuluttaja- kuin kunta-asiakkaitamme, suurella sydämellä. Arvomme ovat ystävällinen, joustava ja luotettava. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää. Uskomme ihmisiin ja heidän kyvykkyyteensä muuttaa maailmaa paremmaksi.

 

Lahden Diakonialaitos on yleishyödyllinen toimija, joka palauttaa toimintansa voitot yhteiskunnan hyväksi. Tarjoamme laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluita, ja koulutamme uusia osaajia huolehtimaan suomalaisten hyvinvoinnista myös tulevaisuudessa. Diakoniatyössä tuemme erityisesti ihmisiä, jotka muuten uhkaavat jäädä ilman riittävää apua. Meillä on jo 150 vuoden kokemus siitä, miten palveluita kehitetään yhteiskunnan ja ihmisten muuttuviin tarpeisiin.