ONNIn kotiin vietävät palvelut kasvaneet merkittävästi - kestävä kasvu jatkuu

TIEDOTE

Julkaisuvapaa 14.3.2022 kello 10.00

ONNIn perustehtävä on toimia tinkimättömänä tukena arjessa ja elämän käänteissä.

Sitä perustehtävää meillä on vuosien ajan toteuttaneet tuhannet onnilaiset ONNIn kotiin vietävien palveluiden alueella. Viime vuosina olemme tarjonneet yhä useampaan kotiin ja yhä useammalle ihmiselle tärkeitä palveluita arkea ja elämää sujuvoittamaan. ONNIn kotiin vietävät palvelut (ONNI hoiva) onkin kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Kasvu on toteutunut kaikilla suurimmilla palvelualueilla: kotihoidossa ja kotipalveluissa, lapsiperhepalveluissa, henkilökohtaisen avun sekä kotisiivouksen palveluissa. Erittäin voimakkaan kasvun alueita ovat olleet kotihoito sekä lapsiperhepalvelut.

Kasvun myötä on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja mahdollistaa entistä vahvempi palveluiden kehittäminen ja tuottaminen toimintaa fokusoimalla. On siis tullut aika jakaa ONNI hoiva liiketoimintayksikkö kahdeksi vahvaksi liiketoimintayksiköksi pääasiakkuuksien mukaisesti eli pääsemme entistä vahvemmin jatkamaan palveluidemme kehittämistä vastamaan kunkin asiakasryhmän tarpeita. Uudet liiketoimintayksiköt ovat ONNI vanhus- ja lapsiperhepalvelut sekä ONNI vammaispalvelut.

ONNI vanhus- ja lapsiperhepalvelut -yksikkö keskittyy julkisen sektorin tilaaja-asiakkaan järjestämään ikäihmisille tarjottavaan kotihoitoon ja kotipalveluun sekä lapsiperhepalveluihin. Yksikköön kuuluun myös hengityshalvauspotilaiden hoito. Vanhus- ja lapsiperhepalvelun luotsaamista jatkaa ONNIn liiketoimintajohtaja Kati Mäkelä. Katilla on pitkä ja vankka kokemus kotihoidon ja vanhuspalvelun sektorilta moninaisista sekä yksityisen että julkisen sektorin johtotehtävissä ja viimeisimmäksi ONNI hoivan liiketoimintajohtajana. Kati on uran aikanaan päässyt vaikuttamaan valtakunnallisiin linjauksiin ja toiminnan kehittämiseen esim. Aalto yliopiston ja ministeriön kehittämisryhmistä käsin sekä toimien Valviran pysyvänä asiantuntijana jo toista kautta.”Koen äärimmäisen merkityksellisenä mahdollistaa laadukkaiden palveluiden kautta se, että jokainen ihmisen voi elää omannäköistä elämää kotona. Ja erityisen lähellä sydäntäni on auttaa jokaista ikäihmistä elämään arvokasta elämää. Tärkeää olisi mahdollistaa jokaisen apua tarvitsevan aito itsemääräämisoikeus ja hänelle vaikuttavien palvelujen saanti. Tätä tukisi palveluseteleiden terve hinnoittelu. Markkina tarvitsee sekä julkista että yksityistä toimijaa, että saamme yksilölliset ja riittävät palvelut kaikille apua tarvitseville”, toteaa Kati Mäkelä.


ONNIn vammaispalvelut -yksikkö jatkaa laadukkaiden vammaispalvelujen tuottamista, joista suurin on henkilökohtaisen avun palvelut. Yksikön liiketoimintajohtajaksi on nimitetty Vilhelmiina Jalonen. Vilhelmiina on osaava ja pitkän linjan onnilainen, joka on kulkenut ONNI urapolkua menestyksekkäästi. ONNIn yhtenä keskeisenä tavoitteena on tarjota jokaiselle onnilaiselle omannäköinen työelämä ja ONNI polku, jolla edetä ja kehittyä sote-alan ammattilaisena. Vilhelmiina on toiminut omalla ONNI polullaan monissa tehtävissä mm. lähiesihenkilönä henkilökohtaisille avustajille ja monille sote-alan ammattiryhmille, aluepäällikkönä sekä kehityspäällikkönä ONNI hoivassa.

”Olen innoissani päästessäni seuraavaan vaiheeseen ONNI vammaispalvelujen kehittymisen polulla. Olemme tehneet pitkään hyvää ja laadukasta työtä henkilökohtaisen avun saralla valtakunnallisesti ja on mahtavaa päästä jatkamaan työtä tämän upean porukan kanssa kehittyen ja kasvaen: olemalla asiakkaillemme tinkimätön tuki elämän eri käänteissä, sekä tukien jokaista elämään omannäköistä täyttä elämää”, iloitsee Vilhelmiina Jalonen.


ONNI hoivan tuottamat kotisiivouksen palvelut ja muut suoraan yksityishenkilöille tarjottavat palvelut siirtyvät kasvamaan osaksi ONNI-keskusta, jossa sijaitsee ONNI asiakaspalvelu. Palveluita johdetaan jatkossa lähellä asiakasta ja tiiviissä yhteistyössä markkinoinnin ja myynnin kanssa. Tätä kokonaisuutta luotsaa eteenpäin asiakaskokemusjohtaja Anna Korpivaara.

”Tämän muutoksen myötä pääsemme keskittymään kussakin yksikössä olennaiseen eli laadukkaan palvelun tuottamiseen jokaiselle asiakasryhmälle sekä pidetyn työympäristön edelleen rakentamiseen onnilaisille. Uudet yksiköt pystyvät myös entistä paremmin vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin, kun uudet hyvinvointialueet syntyvät sekä merkittävät lakiuudistukset sosiaalialla tulevat voimaan. Tämä on luonteva ja innostava seuraava askel Kestävää kasvua -strategiassamme”, kuvaa toimitusjohtaja Kaisa Tarkkanen.

 


ONNI on kotimainen, vuonna 2007 perustettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys. Päätoimialamme ovat hoiva- ja siivouspalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 6000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme lähestyessä 90 miljoonaa euroa. Missiomme on toimia suomalaisten tukena arjessa ja elämän käänteissä. ONNI on Med Group Oy:n markkinointinimi. Yhtiön omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy.

 

Siirry takaisin kaikkiin tiedotteisiin ›