Olet tässä: ONNI blogi / 5 vinkkiä: Näin peset ikkunat ilman rantuja

Keväällä lisääntyvä valoisuus paljastaa talven likaamat ikkunat. Tiesitkö, että likaiset ikkunat voivat viedä jopa 40 prosenttia sisään tulevasta valosta? Pyysimme ONNI kotisiivouksen ammattilaisia antamaan parhaat niksit ikkunanpesuun. Näillä vinkeillä peset ikkunat tehokkaasti, ja saat palkkioksi kiiltävät ikkunalasit ilman raitoja! 

 

1. Pese ikkunat pilvisenä päivänä 

Ikkunoiden pesu voi houkutella aurinkoisena päivänä, mutta aurinkoinen keli voi kuivattaa ikkunat liian nopeasti, jolloin ruutuihin jää helposti rantuja. Pesuun kannattaakin valita mieluummin päivä, jolloin aurinko ei paista ainakaan suoraan pestäviin laseihin. Pilvinen ja tuuleton päivä on paras ikkunanpesuun. 

 

2. Valitse ikkunanpesuun sopivat välineet 

Käytä ikkunoiden pesuun laadukkaita ikkunanpesuvälineitä, kuten ikkunanpesintä ja –kuivainta sekä sileitä mikrokuitupyyhkeitä. 

 

3. Esivalmistele ja puhdista ikkunat oikeassa järjestyksessä

Suojaa lattia esimerkiksi suurella pyyhkeellä. Aloita puhdistamalla pölyt ja tahrat kaihtimista ja ikkunanpuitteista sekä karmeista. Ikkunoiden pesu aloitetaan uloimmasta ikkunasta edeten sisimmäiseen. Sulje lukitukset sitä mukaa, kun saat ikkunan pestyä molemmin puolin. 

 

4. Käytä pesuainetta kohtuudella

Pesuaineeksi riittää muutama tippa astianpesuainetta viiteen litraan vettä. Pesuveteen voi lisätä myös tilkan etikkaa, joka kirkastaa ikkunat tehokkaasti. Ikkunanpesuun voi käyttää myös siihen tarkoitettua puhdistusainetta oikein laimennettuna. 

 

Kostuta ikkunanpesin sankoon tekemälläsi liuoksella ja pese lasi pesimellä. Tee tarvittaessa uusi, puhdas käyttöliuos edellisen likaantuessa. 

 

5. Kuivaa huolellisesti yhdensuuntaisin vedoin 

Kuivaa ikkunat yhdensuuntaisin vedoin, ja pyyhi lasta jokaisen vedon jälkeen mikrokuitupyyhkeellä. Pidä ikkunakuivain lasiin nähden pystyssä kulmassa. Varo painamasta kuivainlastaa liian kovaa ikkunaa vasten, muuten se ei luista tasaisesti. 

  

Mitä jos jättäisit ikkunanpesun ammattilaisille? 

Ikkunoiden pesu voi tuntua melkoiselta urakalta, varsinkin jos kodissa on paljon suuria tai eri kokoisia ikkunaruutuja. Jos ikkunoiden pesu tuntuu suuritöisiltä, jätä siivous ONNI kotisiivouksen ammattilaisille, jotka hoitavat työn huolellisesti ja ammattitaidolla. Kotisiivoojat pesevät turvallisesti myös hankalammin saavutettavat ikkunaruudut. 

 

Ikkunoiden pesussa ajankohta vaihtelee asiakkaan mieltymysten mukaan. Joku haluaa ikkunat kirkkaiksi keväällä, toinen syksyllä ja jotkut molempina. Tarjoamme ikkunoiden pesua säännöllisen kotisiivouksen yhteydessä sekä omana palvelunaan. Ikkunoiden pesun yhteyteen on myös helppo tilata suurempi kevät- tai syyssiivous. 

 
Tutustu siivouspalveluihin ›

 

Tiesitkö, että siivouspalvelumme ovat kotitalousvähennyskelpoisia? 

ONNIn siivoustyö on 60 % kotitalousvähennyskelpoista ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista.

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

 

Voit ostaa siivous- ja kotipalvelujamme myös arvonlisäverottomana, jos toimintakykysi tai omien vanhempiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Toimintakykyarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessamme. 

 

Lue lisää alvittomasta palvelusta ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.