Olet tässä: ONNI blogi / Kokemuksia ONNI kotihoidossa työskentelystä

Matilda, Karoliina ja Simo kertovat työstään sekä kokemuksistaan kotihoidon parissa ONNIlla. Lukemalla haastattelun, pääset tutustumaan kolmeen erilaiseen urapolkuun, sekä lähihoitajien työ-, ja etenemismahdollisuuksiin ONNI kotihoidossa.

Erilaisia työmahdollisuuksia kotihoidossa

Simo_ONNIkotihoito_FB

 

Simo – Kenttätyön ammattilainen

Simo on työskennellyt ONNIlla lähihoitajana kotihoidon puolella jo lähemmäs kolmen vuoden verran. Simon tehtäviin kuuluu huolehtia asiakkaiden ruokailuista ja lääkkeiden antamisesta. Osan asiakkaan kohdalla työtehtäviin kuuluu myös hygieniasta huolehtiminen ja ylläpito.

 

Matilda_ONNIkotihoito_FB

 

Matilda – Toimiston vieraileva kenttätyöläinen

Matilda on ollut ONNIlla kotihoidon puolella töissä noin vuoden verran. Hän työskentelee pääsääntöisesti toimiston puolella, mutta vierailee satunnaisesti kenttätyössä. Matildan tehtäviin kuuluu päivittäiset kotihoidon arjen toiminnot, kuten työtehtävien jakaminen, lähihoitajien työn sujuvuuden takaaminen, sekä työntekijöiden tukena oleminen.

 

Karoliina_ONNIkotihoito_FB

 

Karoliina – Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi

Karoliina on työskennellyt ONNIlla vuodesta 2019 aloittaessaan lähihoitajan työt. Nyt hän on päätynyt kouluttautumaan työn ohessa sairaanhoitajaksi ja aloittanut tekemään sairaanhoitajan sijaisuuksia.

Karoliinan tämänhetkisiin työtehtäviin kuuluu asiakkaan sairaanhoidolliset työt, kuten näytteiden otto ja lääkärin konsultoinemin. Lisäksi tehtäviin kuuluu yhteistyö asiakkaan omaisten kanssa. Karoliina odottaa innolla valmistuvansa sairaanhoitajaksi, sekä pääsevänsä etenemään urallaan mahdollisuuksien mukaan.

 

Haasteita ja onnistumisen tunteita

Matilda kertoo työssään olevan parasta sen haasteellisuus ja vaihtelevuus. Haasteena Matilda kokee työssään hoitajien määrän oikean mitoittamisen, sekä asiakkaiden jakamisen. Hän kuitenkin toivoo, että työ haastaa häntä sopivissa määrin jatkossakin niin, että hän voi kokea myös onnistumisen tunteita.

Karoliina puolestaan kokee merkityksellisimpänä asiana asiakkaiden auttamisen ja siinä onnistumisen. Hänelle ONNI merkitsee tyytyväisiä asiakkaita. Simo on samoilla linjoilla ja mainitsee työssään palkitsevana tekijänä asiakkaiden tyytyväisyyden saamaansa palveluun.

Kotiin vietävät palvelut tuovat omat haasteensa ja Simo muistuttaakin, että työntekijänä on aina vieraana asiakkaan omassa kodissa: ”Vaikka tulet ihmisten kanssa tutuksi, niin se on kuitenkin heidän kotinsa ja sitä täytyy kunnioittaa”. Molemminpuolinen kunnioitus on avain onnistuneeseen asiakastyöhön kotihoidossa.

 

Monipuolinen ja joustava työ

Karoliina suosittelee ONNIa työpaikkana monipuolisen työnkuvan ja ihanien asiakkaiden puolesta. Lisäksi hän kehuu ONNIn hyviä henkilöstöetuja ja työterveyspalveluja. Karoliina toivottaa uudet työntekijät lämpimästi mukaan ONNIn tiimiin: ”Tervetuloa iloiseen joukkoomme”.

Matilda suosittelee ONNIa, sillä kertoo ONNIn olevan joustava työnantaja, sekä toimiva työyhteisö. Hän antaa painoarvoa myös mukaville työkavereille ja kehuu heidän ihanaa työporukkaansa: ”Tervetuloa meille, meillä on aivan ihanat työkaverit”.

 

Tule hyvään työyhteisöön omana itsenäsi

Simon mielestä parasta on, kun saa tehdä omannäköistä työtä ja käyttää huumoria päivissään. Hän kertoo ONNIn asiakkaiden olevan hyväkuntoisia ja huumorintajuisia, joiden kanssa saa nauraa lähes päivittäin eri asioille. Simo kertoo, että on ihana nähdä pilke asiakkaan silmäkulmassa.

Simolle ONNI merkitsee työyhteisöä, jossa on hyvä olla. Hän mainitsee heidän työporukallaan olevan erittäin hyvä henki tehdä töitä: ”Tehdään yhdessä töitä ja puhalletaan yhteen hiileen niin, että asiakkaalla on hyvä olla”. Hyvän työporukan ansioista Simo kertoo, että töihin saa lähteä joka aamu hyvällä mielellä.

ONNIlla erilaista on Simon mukaan se, että saa tehdä omannäköistä työtä: ”Sua tuetaan ja kannustetaan tekemään sitä omannäköistä työtä”. Simo haluaa myös painottaa työntekemistä omalla persoonalla, sillä kotihoidon puolella sitä tehdään paljon. Erilaiset persoonat ovat ONNI kotihoidossa rikkaus: ”ONNIlla annetaan olla sellainen persoona, kun on”.

 

 Katso kaikki lähihoitajien avoimet työpaikat ›

Katso kaikki avoimet työpaikat ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.