Olet tässä: ONNI blogi / Koti- ja siivouspalveluita arvonlisäverottomana

Koti- ja siivouspalveluita arvonlisäverottomana

FB_blogi_kotisiivous_5

Arvonlisäverottomat tukipalvelut ovat palveluita, joilla tuetaan tavanomaiseen elämään liittyviä toimia ja niissä avustamista. ONNIlla esimerkiksi kotisiivous kuuluu itsenäistä asumista edistäviin palveluihin, joita on mahdollista saada arvonlisäverottomana.

ONNI kuuluu sosiaalipalveluiden tuottajarekisteriin ja olemme siksi oikeutettuja myöntämään arvonlisäverottomia hintoja. Rekisterissä olevien yritysten toiminta on sosiaaliviranomaisten valvomaa ja edellytyksenä on myös tarkka laadunvalvonta.

 

Mikä on arvonlisäveroton palvelu?

Kotipalvelujen ja niiden tukipalvelujen myynti voi olla arvonlisäverotonta, jos palvelut myydään sosiaalihuollon tarpeessa olevalle henkilölle osana sosiaalihuoltopalveluja. Kotipalveluilla tarkoitetaan tavanomaiseen elämään liittyviä toimia tai niissä avustamista. Kotipalvelu voi olla esimerkiksi henkilökohtaista hoivaa ja huolenpitoa tai sellaisia toimia, jotka kuuluvat lasten hoitoon ja kasvatukseen tai muuhun tavanomaiseen elämään.

Kuntien ja valtion lisäksi myös yksityiset palveluntuottajat voivat myydä sosiaalihuoltopalveluja arvonlisäverottomasti, kuitenkin vain, jos toiminta on sosiaaliviranomaisen valvomaa. Jos olet yksityishenkilönä sosiaalihuollon tarpeessa, voit ostaa tällaisia palveluja arvonlisäverottomasti yksityiseltä palveluntuottajalta.

 

Kuka voi saada arvonlisäverotonta palvelua?

Alvitonta siivouspalvelua voivat saada sellaiset asiakkaat, joiden toimintakyky on heikentynyt pysyvästi tai väliaikaisesti esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Esimerkiksi ikääntymisen aiheuttamat haasteet siivouksessa tai pitkä fyysinen/psyykkinen sairaus voivat olla perusteita arvonlisäverottomaan siivouspalveluun.

Teemme yhdessä asiakkaan kanssa toimintakykyarvion ja käymme asiakkaan tarpeet läpi. Toimintakykyarvioon ei tarvita lääkärintodistusta. Voit varata maksuttoman palvelukartoituksemme soittamalla tai jättämällä yhteydenottolomakkeen.

 

Arvonlisäveroton palvelu on myös kotitalousvähennyskelpoista

Myös arvonlisäverottomista palveluista voi tehdä kotitalousvähennyksen. ONNIn siivous-, hoiva- ja hoitotyö on 60 % kotitalousvähennyskelpoista ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Kotitalousvähennyksen saa tehtyä omien palvelujen lisäksi myös omille läheisille, esimerkiksi vanhemmille tai isovanhemmille ostetuista palveluista.

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.