Olet tässä: ONNI blogi / Mikä on palveluseteli?

ONNI hoivan teettämän kyselytutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen ei tiedä mikä palveluseteli on. Vain joka kymmenes kyselyyn vastanneista on käyttänyt palveluseteliä, ja vain noin kolmannes tietää mistä palveluseteliä voi edes hakea. Yli puolet vastaajista ei tiedä, mihin palveluseteliä voisi käyttää. 

Kolme neljästä kunnasta tarjoaa palvelusetelimahdollisuutta

Tiedon määrän ja palvelusetelin käyttömahdollisuuksien välillä on syvä kuilu. Kuntaliiton vuonna 2015 tekemän selvityksen mukaan kolme neljästä Manner-Suomen kunnasta tarjoaa mahdollisuutta käyttää palveluseteleitä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lasten päivähoidon kuntapalvelujen hankintaan. ONNI hoivan kyselytutkimuksen vastaajista 32 prosenttia ei tiennyt mikä palveluseteli on, eikä 60 prosenttia osaa sanoa mihin sitä voisi käyttää. ONNI hoivan elokuussa 2018 teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1000 suomalaista.

 

ONNI hoivan palvelusetelioppaasta saat tietoa kuntien tai kuntayhtymien myöntämästä palvelusetelistä ja sen käytöstä. Opas vastaa kysymyksiin: 

  • Mikä on palveluseteli?
  • Kuka voi saada palvelusetelin?
  • Mitä palveluja setelillä voi ostaa?
  • Mistä palveluseteliä haetaan ja kuka sen myöntää?

Lue lisää ›

Lue lisää palvelusetelistä

 

Palvelusetelin lisäksi palveluita on tietyin ehdoin mahdollista ostaa myös arvonlisäverottomasti. Lisäksi koti- ja hoivapalveluita koskee kotitalousvähennys.

 

Lue lisää ›

Lue lisää verovähennysoikeudesta

 


ONNI on kotimainen, vuonna 2007 perustettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys. Päätoimialamme ovat hoiva- ja siivouspalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 5000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme lähestyessä 90 miljoonaa euroa. Missiomme on toimia suomalaisten tukena arjessa ja elämän käänteissä. ONNI on Med Group Oy:n markkinointinimi. Yhtiön omistaa 
suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy.

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.