Olet tässä: ONNI blogi / Miten jakaa kotityöt tasaisesti?

Kotityöt voivat usein aiheuttaa päänvaivaa, erimielisyyksiä ja jopa konflikteja. Kuka siivoaa, kuka laittaa ruokaa ja kuka hoitaa tiskit? Kotityöt voivat tuntua raskailta kiireisen arjen keskellä. Onneksi kotitöitä ja arkea voi helpottaa pienilläkin teoilla.

Jaa kotityöt tasaisesti perheen kesken. Ei ole reilua, jos perheessä kaikki kotityöt jäävät vain yhden henkilön hoidettavaksi. Tehkää perheessänne vastuunjako eri kotitöistä. Jos toinen laittaa ruokaa, voi toinen hoitaa tästä aiheutuneet tiskit. Kevyitä kotitöitä, kuten roskien viennin tai pölyjen pyyhkimisen voi jakaa myös lapsille. Kun kaikki kantavat kortensa kekoon, on kodin siisteyden ylläpitäminen paljon helpompaa.

Luo arkeesi rutiineja. Usein on helpompi jättää tiskit altaaseen tai lasten lelut lattialle odottamaan myöhempää siivousta. Kun altaassa on jo yhdet tiskit, on niiden päälle yhä houkuttelevampaa laittaa vielä toiset ja kolmannetkin, ja näin tiskivuori onkin jo syntynyt. Työtä vähentäisi kuitenkin se, jos tiskit korjaisi suoraan koneeseen ja lelut heti leikin jälkeen paikoilleen. Kun näistä pienistä asioista saa itselleen sekä myös lapsille tehtyä rutiinin arkeen, pysyy koti siistinä helpommin.

Sovi perheen kanssa aikatauluista. Arkiaskareita voi helpottaa myös sopimalla koko perheen siivouspäivän. Kun siivouspäivä on viikoittain sama, jokainen perheenjäsen osaa varautua siivoukseen ja siitä voi jopa tulla hauska yhteinen hetki. On myös hyvä miettiä etukäteen, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Esimerkiksi jos lapsella on koulussa liikuntaa seuraavana päivänä tai olet itse menossa salille töiden jälkeen, voit pakata tavarat jo valmiiksi illalla ja välttää aamun kiireen ja turhan stressin.

 

Helpotusta arkeen ONNI kotisiivouksen avulla

Voit poistaa omaa päänvaivaasi ja säästää aikaasi esimerkiksi perheellesi ulkoistamalla siivouksen. ONNI tarjoaa laadukasta siivouspalvelua, jonka avulla saat itse hengähtää kiireen keskellä. Voit räätälöidä palvelun juuri omien toiveiden ja tarpeidesi mukaiseksi. Voit itse määritellä kuinka usein haluat, että siivoamme kotisi. Jos kaipaat apua arkeen, anna ONNIn ammattilaisten hoitaa siivous puolestasi.

Tutustu siivouspalveluihin ›

 

 

Vapaa-aikaa arkeen ONNI lastenhoidon avulla

Arjessa kuuluu olla myös riittävästi omaa aikaa, jolloin pystyt huolehtimaan myös omasta hyvinvoinnistasi. Monesti arjen kiireessä saattaa kaivata lisäkäsiä avuksi. ONNIn lastenhoitajan avulla arki rullaa joustavammin. Saat lastenhoitoa kertakäynteinä tai säännöllisesti, omien tarpeidesi mukaan. Lapsesi ovat hyvissä käsissä luotettavien ja osaavien lastenhoitajien kanssa. Tarkistamme lastenhoitajilta aina rikosrekisteriotteet.

 

Tutustu lastenhoitopalveluihin ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.