Olet tässä: ONNI blogi / Mökkisiivous käynnistää kesäkauden - Katso parhaat vinkit!

Mökkisiivous käynnistää kesäkauden - Katso parhaat vinkit!

terassi 2_1200x628

Mökkisiivous on ajankohtainen keväällä ennen mökkikauden alkua. Alkukaudesta tehdyn perusteellisen mökkisiivouksen ansiosta sisällä ei tarvitse huhkia enää lämpiminä kesäpäivinä, vaan voit keskittyä täysillä lomailuun. 

 

Raikasta mökki tuulettamalla 

Kesämökin ilma voi tuntua ummehtuneelta talven jäljiltä. Tuulettaminen vie talvella kerääntyneen kosteuden mennessään. Kanna ulos matot, vuodevaatteet ja muut tekstiilit, ja siivoa mökki sisältä tuuletuksen aikana. 

 

Pyyhi talven pölyt pois nurkista 

Mökistä tulee heti viihtyisämpi, kun talven aikana kertyneet pölyt ja hämähäkin seitit on pyyhitty pois. Pyyhi nihkeällä mikrokuitupyyhkeellä sängyt, kaapit, pöydät, hyllynpäälliset ja tasot. Hirsiseinät ja katonrajat voi käydä läpi pölyhuiskalla tai imurin kalustesuuttimella. 

 

Pese ikkunat ja nauti valosta 

Ikkunanpesun ansiosta koko mökin ilme kirkastuu, kun valo pääsee kunnolla sisälle. Ikkunanpesu kannattaa ajoittaa pahimpien siitepölykausien ulkopuolelle ja valita päivä, jolloin sää on leuto ja pilvinen. Tarvitset ikkunoiden pesemiseen vain puhdistusaineen, mikrokuitupyyhkeitä ja ikkunakuivaimen. Voit samalla tuulettaa tai pestä talven yli käytössä olleet verhot. 

 

Puhdista sauna ja pesutilat perusteellisesti 

Kesän mökkikausi on mukava aloittaa saunomalla puhtaassa saunassa. Sauna onkin hyvä perussiivota ensimmäisen lämmityksen yhteydessä. Mökkisauna likaantuu herkemmin kuin kotisauna, sillä uinnin ja vilvoittelun jälkeen jaloissa kulkeutuu sisälle hiekkaa ja roskia. Lakaise saunan ja pesutilojen lattioilta roskat ja pese pinnat yleispesuaineella harjaten. Tuo sisään tuoreet saunapuut ja raikkaat, puhtaat saunatekstiilit. 

 

Älä unohda ulkotiloja 

Kesäpäiviä on mukavampi viettää puhtaalla laiturilla ja terassilla. Kun mökki on siivottu sisältä kesäkuntoon, kannattaa myös ulkotilat siistiä. Esimerkiksi terassi, huussi ja mahdollinen kasvihuone saattavat kaivata kuuraamista. 

 

Puhdista terassi ja laituri harjaamalla pois lehdet ja muut roskat. Pyyhi puutarhakalusteet kostealla siivouspyyhkeellä. Puupinnat kannattaa suojata puuöljyllä, mutta vasta kun kevään viimeiset pakkaset ovat väistyneet. Ennen aktiivisemman grillauskauden aloittamista myös grillille on hyvä tehdä kunnon puhdistus grilliharjalla. 

 

Jätä mökkisiivous ammattilaisille   

Haluaisitko päästä nauttimaan lomasta heti puhtaassa mökissä? Tilaa ONNI kotisiivouksen ammattilaiset hoitamaan mökkisiivous puolestasi. Voit valita mökkisiivoukseen toiveidesi mukaisesti esimerkiksi ikkunoiden pesun, saunan ja pesutilojen puhdistuksen, terassin pesun tai keittiön kodinkoneiden puhdistuksen. 

 

Tutustu siivouspalveluihin ›

 

Mökin siivouspalvelu on kotitalousvähennyskelpoista

Tiesithän, että ONNIn siivoustyö on 60 % kotitalousvähennyskelpoista ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista.

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

 

Voit ostaa siivous- ja kotipalvelujamme myös arvonlisäverottomana, jos toimintakykysi tai omien vanhempiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Toimintakykyarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessamme. 

 

Lue lisää alvittomasta palvelusta ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.