Olet tässä: ONNI blogi / Näillä vinkeillä hoidat muuttosiivouksen tehokkaasti

Näillä vinkeillä hoidat muuttosiivouksen tehokkaasti

muuttosiivous

Loppusiivouksen tarkoituksena puhdistaa asunto “omilta jäljiltä” seuraavia asukkaita varten. Tavarat on mukavampi kantaa puhtaaseen kotiin, jossa ei tarvitse heti alkaa siivoamaan. Vuokrasuhteessa on erityisen tärkeää huolehtia huolellisesta loppusiivouksesta, sillä vuokravakuuden takaisin saaminen on usein loppusiivouksen työnjäljestä kiinni. 

 

Muuttosiivous voi tuntua suurelta urakalta, mutta hyvin aikataulutettuna ja oikeilla välineillä tehtynä se hoituu kätevästi muuton yhteydessä. ONNI kotisiivouksen ammattilaiset vinkkaavat parhaat niksinsä tehokkaan muuttosiivouksen tekemiseen: 

 

Varaa tarpeeksi aikaa 

Muuttosiivoukseen on hyvä varata reilusti aikaa, sillä perusteellisen siivouksen tekemiseen menee kauemmin kuin asunnon tavalliseen ylläpitosiivoukseen. Loppusiivouksen töistä kannattaa tehdä lista, jotta mikään paikka ei pääse unohtumaan muuton keskellä. 

 

Asunnon loppusiivous sisältää ainakin nämä työt:

 •  näkyvien tahrojen poiston seinistä, ovista, ovenpielistä, katkaisijoista ja kahvoista 
 • tasojen, laatikoiden ja kaappien pyyhkimisen
 • uunin ja lieden pesun sekä liesituulettimen puhdistuksen
 • lattioiden pesun ja lattialistojen pyyhkimisen
 • kylpyhuoneen, WC:n ja saunan pesun
 • lattiakaivojen puhdistuksen
 • irtaimistovaraston ja parvekkeen siivouksen

 

Helpota urakkaa ennakoimalla

Muuttosiivous hoituu joutuisasti, kun urakan aikatauluttaa hyvin ja siistii paikkoja jo ennen muuttopäivää. Osa siivoustöistä onnistuu myös pakkaamisen lomassa. Esimerkiksi kaappien ja laatikoiden sisustat kannattaa pyyhkäistä puhtaaksi sitä mukaa, kun ne tyhjenevät tavaroita pakatessa.  

 

Monia paikkoja voi siivota jo hyvissä ajoin ennen muuttoa. Esimerkiksi jääkaappi ja pakastin kannattaa sulattaa etukäteen. Myös uunin, lattiakaivot ja kylpyhuoneen voi puhdistaa jo muuttoa edeltävällä viikolla. Muuttopäivälle jää tällöin vain nopea pintojen pyyhkäisy puhtaaksi. 

 

Jos olet pessyt ikkunat tunnollisesti kerran vuodessa, niitä ei välttämättä tarvitse pestä muuttosiivouksen yhteydessä. Jos ikkunoiden edellisestä pesusta on vierähtänyt tovi tai niissä on muuten näkyviä tahroja ja likaa, kannattaa ikkunat pestä. Ikkunanpesunkin voi onneksi hoitaa hyvissä ajoin ennen muuttoa, ja säästää näin aikaa muuttopäivältä jollekin muulle. 

 

Pyydä avuksi ystävät 

Jos muuttosiivous tuntuu liian työläältä yksin tehtäväksi, pyydä apua ystäviltä tai sukulaisilta. Siivous sujuu nopeammin ja on myös hauskempaa yhdessä. Tilatkaa lopuksi hyvää ruokaa palkinnoksi urakan suorittamisesta. 

 

Panosta hyviin siivousvälineisiin ja –aineisiin  

Oikeilla siivousvälineillä ja pesuaineilla teet siivoamisesta itsellesi helpompaa. Varaa muuttosiivousta varten ainakin imuri, sanko, moppi, siivouspyyhkeitä, roskapusseja, kumihanskat ja eri pinnoille sopivia pesuaineita. Korkeiden kaappien ja ikkunoiden puhdistusta varten tyhjään asuntoon kannattaa jättää myös jakkara tai tuoli. 

 

Asuntoa siivotessa voi tulla vastaan pinttynyttäkin likaa. Älä jynssää turhaan hampaat irvessä, vaan anna esimerkiksi uuninpesuaineen vaikuttaa tarpeeksi pitkään ennen siivoamista. Suihkuta pesuainetta pinttyneelle tarhalle ja tee aineen vaikuttamisen ajan jotain muuta.  

 

Tuntuuko siivousurakka liian suurelta? 

Pyydä tarvittaessa ONNI kotisiivouksen ammattilaiset tekemään loppusiivous puolestasi. Räätälöimme muuttosiivouksen laajuuden sen mukaan, mitä asioita haluat tehdä itse ja mitkä jättää meidän tehtäväksemme. Voit valita joko laajan tai suppean muuttosiivouksen. 

 

Tutustu muuttosiivoukseen ›

 

Miksi tilata muuttosiivous ONNI kotisiivoukselta? 

 •  Kotimaisuus ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä arvoja. Käytämme luonnonmukaisia, Joutsen-merkittyjä puhdistusaineita ja suunnittelemme ajomatkat vastuullisuuden huomioon ottaen.   
 •  Kaikki työntekijämme ovat meidän omia ja työhön koulutettuja ammattilaisia.  
 •  Käytämme ammattilaisten siivousvälineitä ja aineita parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi 
 •  Tuomme kaikkia siivousvälineet mukanamme, joten et tarvitse omia välineitä. 
 •  Pidämme luotettavuutta työmme ykkösprioriteettina, koska työmme tapahtuu asiakkaidemme kodeissa.  

Paljonko muuttosiivous maksaa? 

Asunnon koko ja siivoustarpeet vaikuttavat siivouksen kestoon sekä hintaan. Kerrothan meille, mikäli asunnossasi on vaikeita tahroja tai pinttynyttä likaa, jotta osaamme huomioida nämä ajan arvioinnissa. Muuttosiivoukset laskutetaan aina kertasiivouksen hinnalla. 

 

Muuttosiivouksen hinta on 59,50 €/h. Huomioithan, että minimi siivousaika on kolme tuntia. Tutustu hinnastoomme ja varaa muuttosiivous soittamalla tai jättämällä yhteydenottopyyntö lomakkeella.

 

Tutustu ONNI kotisiivouksen hinnastoon ›

 

ONNIn siivouspalvelu on kotitalousvähennyskelpoista

Tiesithän, että ONNIn siivoustyö on 60 % kotitalousvähennyskelpoista ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa? Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista.

Voit ostaa siivous- ja kotipalvelujamme myös arvonlisäverottomana, jos toimintakykysi tai omien vanhempiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Toimintakykyarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessamme. 

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.