Olet tässä: ONNI blogi / Onni on vastuullinen kumppani sote-alan myllerryksessä

Onni on vastuullinen kumppani sote-alan myllerryksessä

Pia Söderlund

SOTE-ala elää tällä hetkellä suuressa murroksessa hyvinvointialueiden muodostumisen myötä. Yksityiset palveluntuottajat, varsinkin lääkäripalvelut, ovat olleet vahvasti esillä mediassa. Hyvinvointialueiden budjetit näyttävät ikävästi alijäämäisiltä ja kymmenien miljoonien säästötoimenpiteitä tarvitaan joka alueella. Säästökohteita on löydyttävä ja ostopalvelut tuleekin olla yhtenä kriittisen tarkastelun kohteena. Voimakas vastakkainasettelu yksityisen ja julkisen palvelutuotannon välillä ei kuitenkaan ole ratkaisu, vaan nyt meidän tulee yhdessä hyvinvointialueiden kanssa miettiä keinoja, joilla SOTE-palvelujen saanti turvataan jatkossa mahdollisimman kustannustehokkaasti koko Suomessa.

Me ONNIlla olemme aina halunneet toimia vastuullisesti ja tilaajan kumppanina, emme kilpailijana. Yrityksemme on sitoutunut vastuulliseen liiketoimintaan ja noudatamme hyvää hallintotapaa toiminnassamme. Olemme toimineet julkisen sektorin luotettavana kumppanina vuodesta 2009 turvaten palveluiden saatavuuden, potilasturvallisuuden sekä toimitusvarmuuden mm. lukuisissa päivystyspisteissä ja terveyskeskuksissa ympäri Suomen. Yrityksemme on kotimainen toimija ja maksamme kaikki verot ja veroluontoiset kustannukset Suomeen.

Julkaisemme vuosittain vastuullisuusraportin - sitoumuksemme yritysvastuuseen perustuu YK:n Global Compact –aloitteeseen, jossa sitoudumme toimimaan 10 yleismaailmallisesti hyväksytyn vastuullisuusperiaatteen mukaan sekä kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Osana vastuullisuustyötämme teetämme vuosittain tilaaja-asiakastyytyväisyystutkimuksen. Viimeisimmän, elokuussa 2023 tehdyn tilaaja-asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan lääkäripalveluidemme NPS on ollut 50. Tilaajista 50 % on arvioinut palveluidemme olevan parempia kuin muilla vastaavia palveluita tuottavilla yrityksillä, ja 50 % on arvioinut palveluidemme laadun olevan yhtä hyvää kuin muiden vastaavia palveluita tuottavien yritysten. Palvelumme on arvioitu olevan hyvää ja luotettavaa.

Erityistä kiitosta saimme myös yhteyshenkilön hyvästä tavoitettavuudesta, vastuullisuudesta ja luotettavuudesta; tilaaja voi luottaa siihen, että yhdessä sovitut asiat myös hoidetaan. Yrityksemme arvot ystävällinen, luotettava ja joustava tulevat myös jatkossakin olemaan kaiken toimintamme kulmakiviä.

Tutustu ONNIn vastuullisuustekoihin ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.