Olet tässä: ONNI terveys / ONNI blogi / Onni terveyden asiakastyytyväisyys korkealla tasolla

Onni terveyden asiakastyytyväisyys korkealla tasolla

JAA SOMESSA:

Onni-terveys-laakari
ONNI terveyden asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan tilaaja-asiakkaiden tyytyväisyys on erittäin korkea. Asiakastutkimus toteutettiin syyskuussa 2018 ONNI terveyden asiakkaille yhteistyössä Innolinkin kanssa. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ONNI terveyden tilaaja-asiakkaiden tyytyväisyyttä sen toimintaa ja palveluita kohtaan. Haastattelimme yhteistyön sujuvuudesta myös ylilääkäri Jaana Heinäkalliota Sastamalasta. 

Asiakkaiden odotuksiin on onnistuttu vastaamaan

Kokonaistyytyväisyyden arvosana oli 4,4

ONNI terveyden tilaaja-asiakkaiden tyytyväisyys pysyi aiemmalla korkealla tasolla. Arvosteluasteikolla 1-5, ONNI terveyden kokonaistyytyväisyyden arvosana oli 4,4. Asiakkaat ovat siis hyvin tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Merkityksellisiksi koetuissa osa-alueissa asiakkaiden arvosanat olivat myös korkeita:

  • ONNIn asiakaspalvelu on osaavaa ja ammattitaitoista 4,9
  • Voin luottaa siihen, että sovitut asiat hoidetaan 4,9
  • ONNI toimii vastuullisesti ongelma/reklamaatio-tilanteissa 4,9
  • Yhteistyö on sujuvaa ja helppoa 4,8
  • Henkilökunnan tavoittaa helposti 4,8

 

Tilaaja-asiakkaiden NPS-suositteluindeksi erittäin korkea

Kysyttäessä, "Kuinka todennäköisesti suosittelisit ONNI terveyden palvelua muille?", ONNI terveyden tilaaja-asiakkaista suurin osa suosittelisi ONNI terveyden palveluita muille. Suositteluindeksi oli 80 asteikolla -100 - +100.

 

"Hyviä ja taidokkaita lääkäreitä"

Ylilääkäri Jaana Heinäkallio Sastamalasta on tehnyt ONNI terveyden kanssa yhteistyötä tammikuusta 2018 ja on kumppanuuteen varsin tyytyväinen. Kumppanuuden alun harjoitusvaiheen jälkeen yhteistyö on toiminut hyvin ja sitä kehitetään yhdessä ONNIn terveystiimin kanssa jatkuvasti parantaen.

 

”Kun yhteistyötä saa tehdä pidempään saman kumppanin kanssa, yhteistyö paranee ja hioutuu. Olisi harmittavaa, jos joutuisi tekemään töitä esimerkiksi vuoden pätkissä.”

- Ylilääkäri Jaana Heinäkallio

 

Päivystyksen hoitajat kertovat, että ONNI terveyden lääkärit ovat olleet taidokkaita lääkäreitä, jotka osaavat tehdä tarvittavia päivystyspäätöksiä, mikä tekee hoidosta sujuvaa. Ylilääkäri Heinäkallion tyytyväisyyttä ONNI terveyden lääkäreihin lisää kielitaidon riittävyys: kieliongelmia ei ole ollut. 

 

Päivystystyön luonteeseen kuuluu se, että aikaa ei juurikaan ole perehdytykseen, vaan lääkärin on oltava valmis työhön heti vuoron alkaessa. Ylilääkäri Heinäkallio iloitsee siitä, että ONNI terveyden lääkäreillä on ollut yleensä  riittävä kokemus käytettävästä potilastietojärjestelmästä tai he ovat tulleet etukäteen Pegasos-perehdytykseen ollakseen valmiita työhön.

 

Sastamalan päivystyksessä ONNI terveyden nuoret lääkärit toimivat kokeneemman kollegan kanssa ja saavat näin kokemusta ja oppia kokeneemmalta lääkäriltä ja oppivat siten toimimaan jatkossa myös yksin. Tästä toimintatavasta on hyötyä kaikille.

"Hyvä fiilis, kun näkee vanhoja tuttuja päivystäjiä, samoja lääkäreitä, päivystämässä. Molemmin puolin voittaa, kun tekee pidempään samassa pisteessä työtä."  

- Ylilääkäri Jaana Heinäkallio

  


Jos haluat kuulla lisää lääkäripalveluistamme, rekrytointitiimimme ovat käytettävissänne!

Ota yhteyttä meihin


ONNI terveys on tuottanut lääkäripalveluita vuodesta 2009 alkaen kaikkialla Suomessa. Toimimme julkisen sektorin aitona yhteistyökumppanina ja asiakkaamme luottavat toimitusvarmuuteemme ja palveluihimme. ONNI terveys on osa Med Group -konsernia, joka on Med Group Oy Tradeka-Yhtiöt Oy:n 100% omistama kotimainen terveys- ja hoivapalvelutuottaja. 

 

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon uusista ONNI blogiartikkeleista ja tapahtumista?
Täytä lomake, niin saat jatkossa artikkelit kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi.