Olet tässä: ONNI blogi / Raikasta koti talven jäljiltä - Katso parhaat vinkit kevätsiivoukseen!

Raikasta koti talven jäljiltä - Katso parhaat vinkit kevätsiivoukseen!

ONNI kotisiivous

Keväinen auringonpaiste paljastaa talvella nurkkiin kerääntyneet pölyt ja liat. Nyt onkin mitä mainioin hetki tarttua moppiin ja tehdä kotona vähän suurempi kevätsiivous. Näillä vinkeillä onnistut! 

 

Milloin kevätsiivous kannattaa tehdä? 

Kevätsiivous alkaa olla ajankohtainen siinä vaiheessa, kun päivät pitenevät ja auringonpaiste paljastaa kaikki pölyt asunnossa. Kevätsiivousta ei tarvitse rehkiä valmiiksi yhtenä päivänä, vaan urakkaa voi helpottaa jakamalla töitä useammalle päivälle ja siivoamalla huoneen kerrallaan. 

Muista, että voit aina ulkoistaa suuritöisiltä tuntuvat siivoustyöt ONNI kotisiivouksen ammattilaisille. Kerro meille toiveistasi ja hoidamme puolestasi esimerkiksi ikkunoiden, parvekkeen tai vaikka pehmustettujen huonekalujen puhdistuksen.  

 

1. Pese ikkunat ja tuuleta verhot 

Päästä kevään valo sisälle ja puhdista talven aikana likaantuneet ikkunat. Ikkunanpesu kannattaa ajoittaa pahimpien siitepölykausien ulkopuolelle ja valita päivä, jolloin sää on leuto ja pilvinen. Tarvitset ikkunoiden pesemiseen vain puhdistusaineen, mikrokuitupyyhkeitä ja ikkunakuivaimen. Voit samalla tuulettaa tai pestä talven yli käytössä olleet verhot. Muista myös pyyhkiä ikkunalaudat ja karmit. 

 

2. Puhdista pölyt ja lika myös hankalammista paikoista

Toisinaan kannattaa siivota kodin nekin paikat, joihin ei tule kovin usein kurkisteltua. Pyyhi pölyt kodin ilmanvaihtoventtiileistä, valaisimista, koriste-esineistä sekä korkeiden tasojen päältä. Imuroi kodinkoneiden kuten jääkaapin ja lattialieden takaa. 

 

3. Vie talvivaatteet ja -varusteet varastoon 

Talvivaatteet vievät turhaan tilaa vaatekaapissa, joten ne kannattaa siirtää kesäkauden ajaksi varastoon. Talvitakit, neuleet ja asusteet kannattaa pestä, huoltaa ja korjata ennen säilöön viemistä. Voit viedä samalla kierrätykseen vaatteita ja talvivarusteita, joita ei ole tullut kauden aikana käytettyä. 

 

4. Laita parveke tai terassi kevätkuntoon 

Mikäli kodissasi on parveke tai terassi, se kannattaa puhdistaa kevätsiivouksen yhteydessä. Siirrä ensin parvekekalusteet ja muut tavarat pois parvekkeelta. Harjaa tai imuroi roskat, ja pyyhi lattia kevyesti puhdistusaineliuoksella, jos materiaali kestää vesipesua. Pese myös parvekelasit ja mahdolliset tekstiilit. Sitten pääsetkin jo nauttimaan puhtaasta parvekkeesta ja viimeistelemään sen vaikka mieleisillä parvekekukilla! 

 

5. Kevätsiivouksen voi jättää myös ammattilaisten hoidettavaksi 

Kaipaatko apua arkeen tai helpotusta kesän juhlien järjestämiseen? Anna ammattilaisten hoitaa työläs kevätsiivous ja pääset heti nauttimaan raikkaasta kevätkodista. 

 

ONNIn kotisiivoojat tuovat tullessaan ammattilaisten puhdistusvälineet ja -aineet ja siivoavat kotisi ammattilaisten tarkkuudella juuri toiveidesi mukaisesti. ONNIlta tilattu kevätsiivous voi sisältää normaalin ylläpitosiivouksen lisäksi ns. yläpölyjen puhdistuksen, mattojen vaihdon, ikkunoiden pesun ja verhojen vaihdon. Muista tilata siivous hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa!

 

Tutustu ONNI kotisiivoukseen ›

 

Tiesitkö, että palvelumme ovat kotitalousvähennyskelpoisia? 

ONNIn siivoustyö on 60% kotitalousvähennyskelpoista ja vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö. Verohyödyn saa myös omille vanhemmille, isovanhemmille tai kesämökille ostetuista palveluista. 

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

 

Tunnethan arvolisäverottoman mahdollisuuden? 

Voit ostaa siivous- ja kotipalvelujamme arvonlisäverottomana, jos toimintakykysi tai omien vanhempiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Olemme sosiaalipalveluiden tuottajarekisterissä, joka antaa meille oikeuden tehdä asiakkaillemme sosiaalihuollon kirjallisen palvelusuunnitelman ja myöntää alvittoman hinnan. Toimintakykyarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessamme. 

 

Lue lisää alvittomasta palvelusta ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.