Olet tässä: ONNI blogi / Tuukan kokemuksia Onni avustajapalveluista

Onni avustajapalveluiden asiakas Tuukka kertoo kokemuksistaan. Katso ja lue Tuukan kokemuksista Onni avustajapalveluiden asiakkaana. 

 

 

Tuukka on ollut Onnin asiakkaana jo monta vuotta. Tuukan mukaan asiakkaaksi oli helppo ryhtyä. Ensimmäisellä tapaamisella avustajapalveluiden esihenkilö tuli tapaamaan Tuukkaa ja tutustumaan häneen paremmin. "Järvenpään yksiköstä tuli esimies haastattelemaan, että minkälainen olen, mitä harrastan ja mitä opiskelen", sanoo Tuukka. Tapaamisen aikana esihenkilö kartoitti myös Tuukan tarpeita henkilökohtaisen avun suhteen. Tämän pohjalta Tuukalle etsittiin sopiva avustaja. "Parasta Onnin avustajissa on se, että he ovat monesti avarakatseisia ja heillä on aikaa Onnin asiakkaille", kertoo Tuukka.

 

Avustaja auttaa kotona tai vapaa-ajalla

Avustajan tehtäviin voi kuulua esimerkiksi harrastuksissa, liikkumisessa tai pukeutumisessa avustaminen. Avustaja voi tulla asiakkaan mukaan myös esimerkiksi työpaikalle tai kouluun. Asiakas päättää, minkälaista apua ja milloin hän tarvitsee tai haluaa. Onnilla asiakas pääsee vaikuttamaan henkilökohtaisen avustajan valintaan sekä päättää itse missä, miten ja milloin häntä avustetaan. "Meillä avustajat auttavat asiakkaita juuri siinä, missä he apua tarvitsevat, jotta he pystyvät elämään, kuten haluavat", kertoo avustajapalveluiden tiimiesihenkilö Nina Mustonen. 

Henkilökohtainen avustaja auttaa Tuukkaa niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Hän opiskelee kansalaisopistossa Italiaa ja Espanjaa sekä aikoo mennä aikuislukioon, jonka jälkeen hänen tavoitteenaan on päästä yliopistoon. "Kyllä se [avustajapalvelu] on aika paljon helpottanut arkea", kommentoi Tuukka. 

 

Onni avustajapalvelut helpottavat arkea

Onni avustajapalveluissa asiakas voi olla mukana sopivan avustajan etsimisessä sekä perehdyttämässä avustajaa omaan elämäänsä ja tarpeisiinsa. Onni kuitenkin hoitaa avustajan etsimisen sekä työhön kouluttamisen, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia työnantajan tehtävistä. Asiakkaan kanssa tehdään palvelusuunnitelma, johon kirjataan kaikki yhdessä sovittu. Onni huolehtii työvuorosuunnittelun sekä sijaisjärjestelyn ja asiakas voi keskittyä palvelun käyttämiseen. Onnin palvelut kykenevät vastaamaan haasteisiin ja muuttuviin tarpeisiin. Asiakkaalla onkin mahdollisuus vaikuttaa palveluiden kehittämiseen.

Tuukka suosittelee Onnin palvelua ja kehottaisi myös muita palvelua harkitsevia ottamaan palvelun käyttöön työnantajamallin sijaan. Hän kokee, että siitä jää itselle enemmän vapaa-aikaa ja saa rauhassa tehdä asioita. Onni on mahdollistanut hänelle vapauden valita, milloin hän haluaa avustuksen. "Onni on itsenäistä arkea", sanoo Tuukka. 

 

Tutustu Onni avustajapalveluihin ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.