Olet tässä: ONNI blogi / Työharjoittelijana ONNIlla

 

Markkinointiharjoittelija ja rekrytointiharjoittelija kertovat kokemuksistaan ONNIlla. ONNIlla harjoittelijana pääset tutustumaan monipuolisiin työtehtäviin ja sinua tuetaan kehittymään omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

Markkinointiharjoittelija Oonan kokemus ONNIlla

Aloitin ONNIlla markkinointiharjoittelijana heinäkuussa. Opiskelen viimeistä vuotta Hämeen ammattikorkeakoulussa tradenomiksi, ja olen suuntaunut markkinointiin. Minulta puuttui vielä opintoihini kuuluva harjoittelujakso ja etsin markkinoinnin harjoittelupaikkaa itselleni.

Päädyin ONNIlle töihin kiinnostavan harjoittelupaikan johdosta. Huomasin netissä ilmoituksen avoimesta markkinointiharjoittelijan paikasta ja päätin hakea paikkaa. Koko rekrytointiprosessi oli nopea ja sain kutsun haastatteluun pian hakemuksen jättämisen jälkeen. Ennen työhaastattelua täytyi kuvata ennakkotehtävänä TikTok-video koskien valmiiksi annettua aiheitta. Minun piti kuvata tämä video, koska yhtenä tulevana työtehtävänäni olisi ylläpitää ONNIn TikTok-tiliä ja tuottaa sinne sisältöä. Videon tarkoituksena oli toimia työnäytteenä rekrytointiprosessissa, jotta nähtäisiin millaista sisältöä tuotan. Pian haastattelun jälkeen sain ilmoituksen, että minut oli valittu harjoittelijaksi ONNIlle! 

 

Odotukseni harjoittelusta

Ennen harjoittelun aloittamista odotin, että pääsen oppimaan uutta ja näkemään millaista markkinoinnin työ on käytännössä. Odotukseni ylittyivät harjoittelun aikana ja pääsin oppimaan paljon uusia asioita markkinoinnista, sisällöntuotannosta, verkkosivujen ylläpitämisestä, SEO:sta ja erilaisista markkinoinnin alustoista. Harjoittelun aikana olen tehnyt monipuolisia työtehtäviä kuten somepostauksia, nettisivujen päivityksiä, videoiden editointia sekä edustanut ONNIa yrityksenä messuilla ja erilaisissa tapahtumissa.  

 

Tyypillinen työpäivä

Tyypillinen työpäiväni alkaa sähköpostien lukemisella, jonka jälkeen käyn läpi päivän tärkeimmät työtehtävät ja suunnittelen työpäivän kulun. Sähköpostien lukemisen jälkeen tarkastan aina ONNIn sosiaalisen median tilien kommentit ja vastailen asiakkaiden esittämiin kysymyksiin. Suunnittelen uusia TikTok videoita ja editoin niitä. Avustan myös muissa markkinoinnintoimenpiteissä ja toisinaan hoidan juoksevia asioita, kuten tavaroiden pakkaamista messuille tai tavaroiden postittamista. Pääsin myös tekemään opinnäytetyöni ONNIlle harjoittelun aikana, joten välillä työpäivien aikana työstin sitä.

Suurimmanosan ajasta työskentelen etänä, mutta kokoonnumme tiimimme kanssa toimistolle yhdessä torstaisin. Vaikka työskentelemme etänä, on apua silti aina saatavilla ja työkaverit pitävät huolen, että olen päässyt osaksi tiimiä. 

 

Ajatukseni harjoittelusta ja toiveeni tulevasta

Mielestäni harjoittelussa parasta on ollut se, että olen saanut vastuuta ja hoidan itsenäisesti ONNIn somekanavissa vastaamisen asiakkaiden esittämiin kysymyksiin. Vastuullani on myös päivittää ONNIn työpaikkailmoituksia sosiaalisen median kanaviin ja lisätä maksettua mainontaa ilmoituksille tarvittaessa. Harjoittelujakson aikana olen päässyt ideoimaan ja kuvaamaan sisältöä ONNIn TikTok kanavalle, jonka ansiosta olen oppinut paljon uutta sisällöntuotannosta. ONNIlla harjoittelijana olen päässyt heti osaksi työyhteisöä ja olen päässyt tekemään töitä yhtälailla kuin muutkin työntekijät. Olen saanut harjoitteluni aikana paljon kannustavaa ja kehittävää palautetta työstäni, joka on auttanut minua kehittymään harjoittelun edetessä.

Odotan loppuharjoittelulta vielä, että saan lisää kokemusta sisällöntuottamisesta ja pääsen haastamaan itseäni markkinoinnin parissa lisää. 

 

 
 

Rekrytointiharjoittelija Saran kokemus ONNIlla

Aloitin ONNIlla rekrytoinnin harjoittelijana syyskuussa 2022. Opiskelen viimeistä vuotta sosiologian kandidaatin tutkintoa Amsterdamin yliopistossa ja etsin harjoittelupaikkaa 2022 syksyä varten Suomesta, jonka myötä päädyin hakemaan ONNIlle töihin. Päädyin hakemaan harjoittelupaikkaa, sillä toivoin pääseväni hyödyntämään oppimiani taitoja käytännössä työelämän parissa. Halusin myös kokemusta omasta alasta ja kiinnostukseeni liittyvistä työtehtävistä. Opintojen pohjalta minua kiinnosti eniten HR-alan työt ja sote-ala, joten harjoittelupaikka ONNIlla rekrytoinnin kehittämisen parissa oli loistava mahdollisuus minulle.  

 

Odotukseni harjoittelusta

Odotin harjoittelulta, että pääsen tekemään merkityksellistä työtä, tutustumaan rekrytointiin liittyviin erilaisiin tehtäviin, sekä kehittämään keskitettyä rekrytointia. Toivoin myös, että minulle annettaisiin vastuuta ja voisin hoitaa joitakin tehtäviä itsenäisesti. Harjoittelu on ollut sisällöltään paljon laajempi kuin odotin ja olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä, ja työyhteisö on tukenut loistavasti kehittymistäni harjoittelun aikana. Minulle on myös annettu vastuuta ja olen saanut tuntea, että minuun luotetaan. Voisin siis sanoa, että odotukseni harjoittelusta ovat ylittyneet. 

Harjoittelu on sujunut hyvin ja aika on kulunut nopeasti. ONNIlla työkaverit ovat parasta ja vaikka työ onkin pääsääntöisesti etänä tehtävää, on tullut yllätyksenä miten yhteisöllistä se voi silti olla. Harjoittelun aikana olen päässyt tekemään monenlaisia tehtäviä, sekä itsenäisesti, että muiden työkavereiden kanssa. ONNIn arvot: joustavuus, ystävällisyys ja luotettavuus näkyvät selkeästi työssä ja harjoittelun kannalta onkin toimittu todella joustavasti. Esihenkilöni on ottanut huomioon omat kiinnostuksen kohteeni työtehtävien suhteen ja työkaverit ovat tukeneet ja tutustuttaneet minut monipuolisiin erilaisiin työtehtäviin.  

 

Tyypillinen työpäivä

Tyypillisesti päiväni alkaa sähköpostien lukemisella, jonka jälkeen käyn läpi saapuneita työhakemuksia. Tehtäviini kuuluu työpaikkailmoitusten pitäminen ajan tasalla, hakijoiden kontaktoiminen, sekä haastatteluaikojen sopiminen. Viikon päätteeksi kirjaan tuloksia hakijoiden määrästä eri paikkakunnilla, joka auttaa rekrytoinnin kehittämisessä. Minut opastettiin myös tekemään haastatteluja, joten nopeasti harjoittelun alkamisen jälkeen olen saanut pitää haastatteluja hakijoille. Lisäksi olen saanut mahdollisuuden osallistua palkattujen työntekijöiden sopimusten kirjoittamiseen ja perehdytykseen yhdessä esihenkilön kanssa.  

Olen päässyt myöskin suunnittelemaan markkinointitiimin kanssa tulevia tapahtumia ja yrityksen somesisältöä, sekä edustamaan ONNIa muutamissa erilaisissa rekrytointitapahtumissa. Tehtäviini on lisäksi kuulunut työmahdollisuuksien tuominen niistä mahdollisesti kiinnostuneiden tietoon esimerkiksi blogikirjoitusten kautta. Olen myös silloin tällöin päässyt kuvailemaan ja esiintymään ONNIn sosiaalisen median kanavissa. Keskitetyn rekrytoinnin osalta olen päässyt tutkimaan erilaisten menetelmien toimintaa ja kannattavuutta rekrytointiprosesseissa.

 

Ajatukseni harjoittelusta ja toiveeni tulevasta

Harjoittelussa parasta on ollut monipuoliset tehtävät, kannustava ilmapiiri, hyvät työkaverit ja heidän tukensa, sekä työn joustavuus. ONNIlla oma elämä onkin helppo sovittaa yhteen työn kanssa, sillä työtä voi halutessaan tehdä joko toimistolta tai kotoa käsin. Harjoittelun aikana olen saanut paljon palautetta ja kiitosta työstäni, mikä on erittäin mukava kuulla oman kehitykseni ja tulevaisuuden kannalta.  

Loppuharjoittelulta odotan saavani lisää varmuutta ja luottoa omaan osaamiseeni, sekä lisää kokemusta tehtävistä, joita olen jo päässyt tekemään. Odotan myös, että pääsen mahdollisesti vielä oppimaan jotakin uutta ja tutustumaan lisää erilaisiin työtehtäviin ONNIlla. 

 

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.