Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Ikäänny ilolla! -klubin vuosi 2019

Ikäänny ilolla! -klubin vuosi 2019

IMG_0335-3

Ensimmäinen puolikas vuosi ONNI -klubien emäntänä on ollut antoista aikaa! Syys- ja talvikauteen mahtui 24 tapahtumaa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Juna on tullut tutuksi ja nysset, dösät sekä föli kuljettavat. Yhdistävä tekijä jokaisessa Ikäänny ilolla! -kaupungissa on aina iloinen ja lämmin vastaanotto. Tämän ansiosta joukkoomme on löytänyt paljon uusia klubilaisia.

 

Elokuussa nautittiin kesän lämmöstä ja Suomen luonnosta

Loppukesää vietettiin luonnon keskellä. Eetun viimeinen ja minun ensimmäinen retkeni suuntautui Suomenlinnaan. Pääsimme seuraamaan taidokasta kesäteatteria ja tietenkin herkuttelemaan väliajalla upeissa maisemissa. Myöhemmin kesällä tutustuimme yhdessä vehreään Seurasaareen. 

 

IMG_5935-1

 

Turussa matkasimme syrjään keskustasta ja retkeilimme Vaarniemessä. Oppaan keittämät nokipannukahvit maistuivat ja rohkeimmat uskaltautuivat kiipeämään näkötorniin. Upeasta kelistä päästiin nauttimaan vielä toistamiseen Turussa kun tutustuimme Luostarinmäen käsityöläismuseoon. Oppaan johdolla alueen historia heräsi eloon!

 

IMG_0162-1

 

Syksyllä tunnelmoitiin elokuvissa ja siirryttiin sisätiloihin

Ilman viiletessä siirryttiin sisätiloihin. Helsingin toiveretkellä tutustuimme mielenkiintoiseen Tamminiemeen oppaan johdolla. Syksyn hämärissä, pääsimme kurkkaamaan myös televisiokulissien taakse ja seuraamaan Noin viikon uutiset -ohjelman tekoa studioyleisönä. 

Tampereella ja Turussa suuntasimme museoihin. Tampereella vierailimme Amurin työläismuseokorttelissa, myöhemmin upeassa Sara Hildénin taidemuseossa sekä Emil Aaltosen museossa. Turussa toteutettiin retket ainutlaatuiseen Turun linnaan. Retkillä tutustuttiin naisten elämään menneinä aikoina ja testattiin vakavaa poseerausta. Jokainen retki aloitettiin tietenkin lämpöisen juoman ja ihanien herkkujen kera. Juttu luisti ja pääsimme tutustumaan toisiimme. 

 

WhatsApp Image 2019-12-12 at 13-19-42-1

 

Syksyn klubikyselyssä suosituimmaksi retkitoiveeksi nousi elokuvissa käynti. Myöhemmin hetkessä täyttyneet elokuvaretket olivatkin syksyn hittihetkiä. Syksyn aikana viihdyttiin yhdessä niin uutuksien, komedian kuin dokumenttienkin parissa. 

 

IMG_0330-1

 

Joulun aikaan juhlittiin, askarreltiin ja nautittiin joululauluista

Oulussa vierailtiin puolen vuoden aikana muutamaankin otteeseen. Yhdessä tutustuimme Pohjois-Pohjanmaan museoon ja myöhemmin Tiedekeskus Tietomaahan. Joulutunnelma oli Oulussa jo ylimillään ja lumi maassa, kun pääsimme kuuntelemaan joulukonserttia Oulun teatteriin.

 

WhatsApp Image 2019-12-02 at 16-16-17 (1)

 

Etelässä lumesta ei ollut jälkeäkään, mutta se ei menoa haitannut. Yhdessä pikkujouluiltiin niin Helsingissä, kuin Tampereellakin. Pikkujoulujen hauskoista jutuista vastasi tietenkin juontaja, levylaulaja, radiotähti (Ailainkerin Kinkkubingo), bingoemäntä sekä Viihdyttäjä isolla V:llä eli Ailainkeri. Hyvien naurujen lisäksi, pääsimme herkuttelemaan mm. Restelin Ravintola Mestaritallin ihanista jouluruoista. 

 

WhatsApp Image 2019-11-27 at 10-34-39-1

 

Turussa pääsimme ehdottomasti Turun jouluisimpaan miljööseen askartelemaan jouluisia koristeita. Aivan joulurauhan julistuspaikan alakerrassa ryhmämme taiteili paperipillihimmeleitä, upeita korunappeja TAITO Varsinais-Suomen ohjaajan johdolla. 

 

WhatsApp Image 2019-12-12 at 13-23-22-1

 

Mitä tuleva vuosi tuo tullessaan?

Mennyt vuosi on ollut antoisa ja tapahtumia niin runsaasti, että moni niistä jäi vielä mainitsematta. Jos haluat muistella menneitä tapahtumia tai tunnelmoida tulevia, kannattaa kurkata Ikäänny ilolla! -klubin oma Facebook sivu.

Tulevana vuonna 2020 järjestetään noin 4 tapahtumaa kuukaudessa. Toiminta jatkuu Helsingissä, Turussa, Tampereella kuin Oulussakin ja mahdollisesti laajenee ainakin yhden kaupungin verran. Kiitos tästä vuodesta jokaiselle mukana olleelle ja Facebookissa matkaamme seuraaville. Kiitos Tradekalle, kun lahjoituksellanne mahdollistatte tämän upean elämyksellisen ja yksinäisyyttä vähentävän toiminnan olemassaolon. 

Ensi vuonna tavataan! 

 

Tästä vuodesta lämpimästi kiittäen 

Tessa Härkönen

ONNI klubien emäntä & ONNIn tapahtuma- ja markkinointikoordinaattori

 


Haluatko tietää lisää Ikäänny ilolla -klubista?

Löydät Ikäänny ilolla! -verkkosivuille painamalla tästä. 

Löydät Ikäänny ilolla! -Facebook sivuilla painamalla tästä. 

 

Ota yhteys klubiemäntään

Tessa Härkönen
044 776 2280
tessa.harkonen@medgroup.fi

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.