Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Onni lastenhoitaja kotiin

Onni lastenhoitaja kotiin

ONNI hoiva lapsiperheille banneri 1080x450px _set 2_7

Karoliinalla on pitkä kokemus lastenhoidosta sekä päiväkodissa että kotiympäristössä. ONNIn lapsiperheiden kotipalveluissa hän pitää siitä, että voi tukea lasten yksilöllistä kehitystä.

 

Lastenhoitaja jo pienestä pitäen

 

"Lasten iloisuus antaa itsellekin energiaa"

 

ONNIn lapsiperheiden kotipalvelussa työskentelevä lähihoitaja Karoliina on aina pitänyt lapsista. Hän oli jo pienenä kiinnostunut muiden lasten hoitamisesta, joten uravalinta ei aiheuttanut turhaa päänvaivaa.

– Jo lapsena leikimme usein, että olin opettaja ja muut oppilaita. Kun olin käynyt lukion, hain lähihoitajakouluun, Karoliina muistelee.

28-vuotias Karoliina on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt hoitaa lapsia jo yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on kokemusta myös vanhustenhoidosta, mutta työ lasten kanssa on kuitenkin vienyt enemmän mukanaan. ONNIn työntekijänä Karoliina aloitti keväällä 2014 kuultuaan sen toiminnasta entiseltä työkaveriltaan.

– Jo aikaisemmin olin työskennellyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta perheissä, ja olin myös tehnyt työtä päiväkodeissa ja ryhmäperhepäiväkodeissa, Karoliina kertoo.

– Pidän kuitenkin enemmän perheissä tehtävästä työstä, sillä siinä pystyy paremmin tukemaan lapsen yksilöllistä kehitystä. Kotiympäristössä työskentely on miellyttävämpää kuin päiväkotiympäristössä.

 

lastenhoito hero desktop_1

 

Apuna arjessa

 

Karoliinan tyypillinen työpäivä koostuu kahdesta tai kolmesta asiakasperhekäynnistä, jotka ovat keskimäärin 3–4 tunnin pituisia. Päivät koostuvat lasten kanssa ulkoilusta, syömisestä ja leikkimisestä – aivan tavallisista arkirutiineista.

– Minulle on muodostunut ”omia” perheitä, joiden luona käyn joka viikko. Jonkin verran asiakkaissa on myös vaihtuvuutta. Lapsille on kuitenkin kiva, että perheessä käy aina sama hoitaja, Karoliina sanoo.

Asiakaskunta on hyvin monimuotoista: on niin vaippaikäisiä kuin teinejäkin, ja perusterveiden lasten lisäksi joukossa on myös muutamia kehitysvammaisia. Karoliinalla on lähihoitajakoulutuksensa ansiosta terveydenhuollon osaamista ja lisäksi hän on käynyt ensiapu- ja lääkehoidon koulutuksen.

– Perheet kuitenkin tuntevat oman lapsensa parhaiten ja usein he itse perehdyttävät siihen, miten heidän lapsensa kanssa toimitaan, Karoliina lisää.

 

 

”Haluan, että sinä jäät koko päiväksi!”

 

Parasta työssä on Karoliinan mielestä yksinkertaisesti lasten kanssa touhuaminen.

– Se, kun näkee lasten hymyilevän. Heidän iloisuudestaan saa tosi paljon itselleenkin voimaa ja energiaa. Viimeisin lapselta saamani palaute oli: ”Minä haluan, että sinä jäät koko päiväksi!”,
Karoliina kertoo.

Lapsiperheiden vanhempia, jotka miettivät ONNIn kotipalvelun asiakkuutta, Karoliina haluaisi rohkaista ottamaan yhteyttä pienestäkin asiasta.

– Se, että vanhemmat saavat omaa aikaa, tuo piristystä kodin arkeen ja tukee myös lapsen kehitystä. Lapsi saa ympärilleen vanhempiensa lisäksi muitakin aikuisia, ja hän saa huomiota, jota ei tarvitse jakaa kenenkään kanssa. Jos perheessä on monta lasta tai erityisen haastava tilanne, meiltä voi tulla parikin hoitajaa.

 

Tutustu ONNI lastenhoitoon ›


Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Meillä työskentelee keskimäärin 4200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.