Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Kotitalousvähennys nousee 60 prosenttiin

Kotitalousvähennys nousee 60 prosenttiin

Hero-kuvat KOTISIIVOUS desktop_

Kyseessä on kahden vuoden kotitalousvähennyskokeilu, jossa kotitalousvähennys nousee siivous-, hoito- ja hoivatyön osalta. Kokeilu alkaa vuoden 2022 alusta. Kotitalousvähennys nousee kokeilun ajaksi nykyisestä 40 prosentista 60 prosenttiin, jolloin näiden palveluiden osalta vähennyksen enimmäismäärä nousee 2250 eurosta 3500 euroon. Vähennyksen saa vain tehdystä työstä eikä esimerkiksi materiaaleista, välineistä tai matkoista. 100 euron omavastuu pysyy edelleen samana. 

Aiemmin kotitalousvähennyksistä suurin osa on käytetty remonttityöhön ja vain 12 prosenttia on käytetty siivous-, hoito- ja hoivatyöhön. Kokeilun avulla halutaan madaltaa näiden palveluiden ostamisen kynnystä ja sujuvoittaa muun muassa lapsiperheiden ja ikäihmisten arkea omissa kodeissaan.

Oman kotisi, mökkisi ja vapaa-ajan asunnon lisäksi voit vähentää vanhempiesi ja isovanhempiesi luona teettämäsi vähennyskelpoisen työn. Voit siis tilata ONNIlta heille esimerkiksi kotisiivousta tai kotipalvelua ja vähentää työt omassa verotuksessasi. ONNIlta voit ostaa siivous- ja kotipalveluja myös arvonlisäverottomana, jos oma tai vanhempiesi toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi iän, vamman tai sairauden takia. Toimintakykyarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa maksuttomassa palvelukartoituksessamme.

 

Tutustu ONNIn palveluihin ›

Lue usein kysytyt kysymykset kotitalousvähennyksestä ›

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.