Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Erityislapsen perheen kokemuksia Onni lastenhoidosta

Erityislapsen perheen kokemuksia Onni lastenhoidosta

lapsiperheet tilet_12

Joskus jokainen perhe tarvitsee hieman apua. Kotimainen ONNI tarjoaa laadukasta ja luotettavaa kotipalvelua palvelusetelillä sekä ostopalveluna. Joskus apua tarvitaan synnytyksen jälkeen, toisinaan kyseessä on vamma tai sairaus, jonka vuoksi arki sujuu helpommin avullamme. 

 

Tiia ottaa ONNI lastenhoitajat vastaan iloisena

Tiia tarvitsee Angelmanin oireyhtymän vuoksi jatkuvaa valvontaa ja apua aikuisilta. Vanhemmat saavat tarvitsemiaan lepohetkiä, kun ONNIn kotipalvelu auttaa Tiian hoidossa.

Pian 6-vuotias Tiia on sosiaalinen ja iloinen tyttö, joka asuu kolmestaan vanhempiensa kanssa. Hänellä on harvinainen Angelmanin oireyhtymä, jonka vuoksi hän tarvitsee apua kaikissa päivittäisissä toiminnoissa.

– Tiiaa täytyy vahtia koko ajan, sillä hän saattaa esimerkiksi laittaa suuhunsa mitä vain. Tällä hetkellä hän harjoittelee kävelemistä, mutta ei osaa vielä kävellä ilman tukea. Hän tarvitsee apua myös syömisessä, wc-asioissa, pukemissa ja peseytymisessä, kertoo Tiian äiti Teija.

Perhe tuli ONNIn lapsiperheiden kotipalvelun asiakkaaksi vammaispalvelun kautta jo alkuvuodesta 2013. Kotipalvelu käy heillä kahtena iltana viikossa ja kerran kuussa myös viikonloppuna, noin neljä tuntia kerrallaan.

– Silloin meillä on mahdollisuus tehdä itse rauhassa omia juttuja: tehdä kotitöitä, harrastaa tai liikkua. Muutaman kerran ONNIn työntekijä on myös hakenut Tiian suoraan päiväkodista, kertoo Teija.

 

Nimetön suunn.malli (7)

 

Sujuvaa palvelua ilman turhaa byrokratiaa

 

Teija on ollut tyytyväinen yhteistyöhön ONNIn kotipalvelun kanssa. Hoitajien kanssa on sujunut hyvin, eikä palvelun järjestämiseen ole vaadittu turhaa byrokratiaa.

– Meillä on ollut koko ajan vakituinen hoitaja, jonka kanssa on sovittu hoitoajoista. Parin vuoden aikana on ollut kolme eri vakituista hoitajaa ja tarvittaessa sijaisia esimerkiksi sairastumistapauksissa.

– Tiian oireyhtymän kanssa hoitajat ovat tulleet toimeen pääasiassa tosi hyvin. Perehdytämme heidät siihen, miten kannattaa toimia. Tiia itse ottaa ihmiset avoimesti vastaan, mikä helpottaa osaltaan työskentelyä, Teija sanoo.

– Meille on myönnetty maksusitoumus ONNIn kotipalveluun. Kaikki toimii helposti: työntekijät ottavat meiltä kuittauksen ja laskuttavat sitten kaupunkia. Meidän tarvitsee vain sopia hoitoajat.

 

Kotipalvelusta apua omaan jaksamiseen

Tiian rehellinen palaute ONNIn hoitajista on luettavissa hänen suhtautumisestaan heihin. Hän ottaa hoitajat aina vastaan iloisena ja uteliaana, kertoo Teija. Vanhemmat ovat kokeneet kotipalvelun merkityksen omaan jaksamiseen tärkeäksi. Sen avulla heillä on myös omaa aikaa vaativan lapsenhoidon lomassa.

– Sen lisäksi, että silloin saa rauhassa tehdä esimerkiksi kotitöitä, myös lepo ja virkistys on tarpeen. Tiian hoitaminen vaatii fyysistä kuntoa, joten on hyvä harrastaa liikuntaa, Teija perustelee.

– Olemme halunneet, että Tiiaa hoidetaan kotona, ettei häntä tarvitse enää päiväkotipäivän jälkeen viedä mihinkään hoitoon. ONNIn hoitaja tulee kotiin, ja meillä se on toiminut hyvin.

 

Lue lisää ›

Ota yhteyttä ›

Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä ONNI. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Meillä työskentelee keskimäärin 4200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.