Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Omaishoidon apu — apua arkiaskareisiin ja jakamaan vastuuta

Omaishoidon apu — apua arkiaskareisiin ja jakamaan vastuuta

Omaishoidon apu

Juhani ja Anna-Liisa Saukkonen asuvat omassa kodissaan Oulussa. Arjen askareisiin ja päivärytmiin vaikuttaa keskeisesti Juhanin sairaus. Elämä on saatu järjestymään omassa kodissa mukavasti, kun Anna-Liisan apuna käy päivittäin ONNI hoivan väki.

Saukkoset käyttävät ONNIn omaishoidon palvelua viitenä päivänä viikossa. ”On mukava, kun saa apua arkiaskareisiin ja voin jakaa vastuun mieheni hoitamisesta ONNI hoivan ammattilaisten kanssa”, kertaa Anna-Liisa, joka on tehnyt päivätyönsä lääkärinä. Omaishoidon apu tuo tukea arjen askareisiin ja auttaa jaksamaan. ”Hoitaja on mukavaa juttuseuraa omaishoidon arkeen.”Säännölliset käynnit


Säännöllinen aikataulu tuo selkeän päivärytmin ja luo arkirytmin elämään. ”Viikonloput tuntuvat pyhiltä, kun silloin ei käydä”, kiteyttää Anna-Liisa aikatauluista. Asiakas tietää tarkan saapumisajan eikä hoitajaa tarvitse odotella koko päivää. Käyntiajat ja rytmi sovitaan aina asiakkaan kanssa ja voidaan sovittaa tarvittaessa myös sairaala- tai laitoshoitojaksoihin.


Hinnoittelu


”Laskimme, että nykyisellä käyntimäärällä ei kannata hyödyntää palveluseteliä”, kertoo Anna-Liisa hinnoittelusta. ”Meidän tapauksessa palveluiden ostaminen suoraan ONNI hoivalta oli selvästi edullisempaa, kuin mitä Oulun kaupungin tuottamana ne olisivat maksaneet. Tämän lisäksi itse ostetusta palvelussa voi hyödyntää vielä kotitalousvähennyksen.”

”Olemme erittäin tyytyväisiä ja suosittelemme palveluita muillekin. Olemme suositelleet jo ystäville ja naapurille”, toteaa Anna-Liisa hyväntuulisena.

 


 

ONNIn omaishoidon palvelut tukee ja auttaa omaishoitajia kodin askareissa, asioinnissa ja hoitotyössä. Annamme omaishoitajille hetken hengähdyksen tärkeästä ja vaativasta työstä. 

 

Tutustu omaishoidon palveluihin ›

 

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.