Pääkaupunkiseudun lapsiperhepalvelut

Joskus jokainen perhe tarvitsee hieman apua. Kotimainen Onni tarjoaa laadukkaita ja turvallisia lapsiperhepalveluita Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Soita meille 041 730 9368 (arkisin klo 8-16) ›

Lapsiperhepalvelut pääkaupunkiseudulla

Silloin tällöin arjen ja elämän käänteissä tarvitaan vain hieman enemmän tukea. Onni on silloin lähelläsi.

Tuotamme lapsiperhepalveluita arvojemme mukaan ystävällisesti, luotettavasti ja joustavasti. 
Avun sisältö suunnitellaan joustavasti toiveidesi ja tarpeidesi mukaan.

 

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu on kotiin annettavaa sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaista tilapäistä tukea perheiden erilaisissa elämäntilanteissa. Tarjoamme lapsiperheiden kotipalvelua myös itse maksaville asiakkaille.

Ammatillinen tukihenkilötoiminta

Ammatillinen tukihenkilötoiminta on tarkoitettu sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakkaina oleville lapsille ja nuorille, jotka kaipaavat apua ja tukea elämän eri osa-alueilla. Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti tarpeen mukaan.

Perhetyö

Tarjoamme lapsiperheille perhetyötä, jonka tehtävänä on tukea perheitä ja heidän voimavarojaan. Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti perheen tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä pääkaupunkiseudun lapsiperhepalveluihin


Puhelin arkisin klo 8-16
041 730 9368

Lapsiperhepalveluiden hakeminen

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1

1. Ota yhteyttä

Kotipalvelua haetaan ottamalla yhteyttä oman asuinalueen sosiaaliohjaajaan tai sosiaalityöntekijään. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä Onniin. Jos maksat palvelun itse, voit suoraan olla yhteydessä Onniin.

Soita meille 041 730 9368 (arkisin klo 8-16) ›

Ota yhteyttä

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 2

2. Kerro toiveistasi

Kotipalvelun tavoitteena on tukea perhettä arjessa. Lapsiperheiden kotipalvelu toteutetaan aina yhteistyössä perheen kanssa, joten kerro meille yhteydenotossasi, minkälaista apua tarvitset.

palvelusetelisivun tilet_palsepolku_1 3

3. Järjestämme avun

Järjestämme laadukkaan ja turvallisen avun kotiisi, jotta saat helpotusta perheesi arkeen. Onnin osaavat ammattilaiset auttavat niin lasten- kuin kodinhoidossakin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lapsiperhepalveluista

Palvelusetelin saaminen
Palveluseteliä haetaan ottamalla yhteyttä oman asuinalueen sosiaaliohjaajaan tai sosiaalityöntekijään. Palvelusetelin myöntää hyvinvointialue ja määrittelee palvelusetelin arvon. Palvelusetelin avulla voit valita, keneltä palvelusi ostat. Kun olet saanut palvelusetelin, ole rohkeasti yhteydessä Onniin. Järjestämme sinulle tarvitsemasi avun.

Tutustu palveluseteliin ›
 
Oletko jo saanut palvelusetelin?
Mikäli olet jo saanut lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelin, ota yhteyttä kotimaiseen Onniin!

Katso yhteystiedot ›
 
 
 

Kyllä, lapsiperheiden kotipalvelua ja lastenhoitoapua voi ostaa myös itse. Lapsiperheen kotipalvelu on sosiaalipalvelua, joka kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Onni tarjoaa lapsiperheiden kotipalvelua, eli sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaista sosiaalipalvelua, jonka tavoitteena on tukea perhettä arjessa. Kotipalvelu toteutetaan aina yhteistyössä perheen kanssa. Lapsiperheiden kotipalvelun avulla pyritään tunnistamaan, ennaltaehkäisemään ja helpottamaan lasten, nuorten ja perheiden pulmia mahdollisimman varhain. 

Kotipalvelua haetaan ottamalla yhteyttä oman asuinalueen sosiaaliohjaajaan tai sosiaalityöntekijään. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä Onniin ja järjestämme sinulle tarvitsemasi avun.

Voit ostaa lapsiperheiden kotipalvelua myös itse maksaen ilman palveluseteliä.

Lapsiperheiden kotipalvelu on luonteeltaan tilapäistä perheen arjen tukemiseen tarkoitettua työtä, jota voi saada alentuneen toimintakyvyn, perhetilanteen, rasittuneisuuden, synnytyksen, vamman tai muun syyn perusteella. 

Kotipalvelun tarve voi syntyä, kun

  • tarvitset tukea lasten hoidossa, kasvatuksessa tai konkreettista apua arjen sujumiseen 
  • olet huolissasi omasta jaksamisestasi 
  • toinen vanhemmista on sairastunut fyysisesti tai psyykkisesti 
  • tarvitset tilapäistä lastenhoitoapua asiointikäyntien ajaksi 
  • perheeseenne on syntynyt useampi lapsi  tai perhettänne on kohdannut kriisi

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin kartoitamme yhdessä kanssasi, onko perheesi oikeutettu lapsiperheiden kotipalveluun. Kartoitus tapahtuu siten, että soitamme sinulle tai perheenjäsenellesi.

Palveluseteli on laajeneva palvelujen tuottamisen muoto. Osassa kunnista palveluseteli on jo käytössä, osa suunnittelee käyttöönottoa. Soita meille ja autamme sinua selvittämään oman kuntasi palvelusetelitilanteen.

Katso yhteystiedot ›

Lapsiperheen kotipalvelu on sosiaalipalvelua, joka kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Jos ostat lapsiperheiden kotipalvelua itse maksaen, voit vähentää 60 % palvelun hinnasta kotitalousvähennyksen avulla. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa 3500 euroa/henkilö.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä ›

Valitse kotimainen ja vastuullinen Onni

Kotimaisuus

Olemme täysin kotimainen yritys ja maksamme kaikki veromme ja veroluontoiset kustannuksemme Suomeen. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt ONNIlle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta.

Laadukas palvelu

Laatu tarkoittaa oikean palvelun toteuttamista oikea-aikaisesti, turvallisesti ja vastuullisesti. Meillä on ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Olemme tukenasi arjessa ja elämän käänteissä.

Vastuullisuus

Tavoitteena on olla alamme vastuullisin yritys ja työnantaja. Haluamme yhdessä kehittää työpaikkaamme ja toimintaamme yhä paremmiksi. Edistämme yhdessä suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia.

Lue lisää

Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa
Lapsiperheen kotipalvelu / Kotiin vietävät palvelut / 30.5.2024

Oulun lapsiperhepalvelut mukana Kevättohinat -tapahtumassa

Onni laajentaa palveluvalikoimaansa lapsiperhepalveluihin ympäri Suomen. Oulun lapsiperhepalvelut olivat mukana Kevättoh...
Lue lisää ›
Onnin lapsiperhepalvelut laajenevat Satakunnan alueelle
Lapsiperheen kotipalvelu / 29.4.2024

Onnin lapsiperhepalvelut laajenevat Satakunnan alueelle

Onnin lapsiperhepalvelut ovat käytettävissä nyt myös Satakunnan alueella. Lapsiperhepalveluihin kuuluu lapsiperheiden ko...
Lue lisää ›
Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024
Henkilökohtainen apu / Kotihoito / Siivouspalvelu / Lapsiperheen kotipalvelu / Kotiin vietävät palvelut / Lastenhoito / 25.10.2023

Kotitalousvähennys pysyy 60 prosentissa myös vuonna 2024

Kahden vuoden kotitalousvähennys kokeilu saa jatkoa. Siivous-, hoito- ja hoivatyön kotitalousvähennys pysyy 60 prosentis...
Lue lisää ›