Olet tässä: ONNI blogi / Tekemistä kotikaranteeniin

Mitä tehdä, kun kotona aika alkaa käydä pitkäksi? ONNI hoivan klubilaiset vinkkaavat mukavaa puuhaa karanteenin ajaksi. Painamalla turkoosin tekstin päältä, pääset suoraan sivuistoille, jotka tarjoavat kyseistä tekemistä. 


Elä täysii -klubilaisten 10 vinkkiä kotikaranteeniin

 

1) Ota yhteyttä ystäviin ja tuttuihin. Pistäkää kavereiden tai perheen kanssa pystyyn etäkahvit tai illanistujaiset Skypessä. Varatkaa herkkuja ja vaihtakaa kuulumiset. 

2) Tarkista löytyykö lempibändisi keikka jo Youtubesta tai kuuntele Ylen livekeikkoja. Kaikki kotona livelähetykset Yle Areenassa ja TV2 perjantaista 20.3 lähtien. Etsi joku herkullinen resepti netistä ja kokeile leipoa jotain ihan uutta. 

3) Kokeile urheilla kotoa käsin vaikkapa Wii-pelin avulla niin saat vaikka keilahallin kotisohvallesi. Vietä kahvihetki parvekkeella, ihaile kevättä omalla pihallasi tai lähde lenkille lähiympäristöön.

 

Mies ajaa sähköpyörätuolilla pitkin puiston polkua.


4) Linnoittaudu sohvalle kuuntelemaan äänikirjoja, selaa lävitse suoratoistopalvelut, seuraa lempisarjaasi tai katsele elokuvia.

5) Hoida puhelimen ja tietokoneen kevätsiivous. Siisti ja järjestele kuvakansiot ja hoida varmuuskopiointi. Ota turhat apit pois käytöstä ja laita tiekoneella tiedostot järjestykseen. 

6) Onko kotonasi lemmikki? Ehkäpä karvakaveri kaipaa harjausta tai hamsteri häkkinsä kevätsiivouksen. Nyt on mahdollisuus ja aikaa opettaa vanhalle koiralle uusia temppuja! 

 

kaksi pientä koiraa nojaa tassujaan omistajan jalkaan ja odottaa herkkua.

7) Tee pizzaa tai kokeile jotain ihan uutta reseptiä.

8) Palaa menneisiin vuosiin kuuntelemalla läpi 2000-luvun kesähitit. Lähetä top 10 lista myös kaverille ja pistäkää biisit paremmuusjärjestykseen.  

9) Kaiva esiin aikuisten värityskirja tai piirrä juuri sitä, mitä mieleen juolahtaa. 
 

10) Yritä ratkaista jättimäinen palapeli, kaiva esiin Pokemon Go tai lautapelit.

Yritä nautiskella kotoilusta ja seuraa rauhallisin mielin uutisointia. 

 

Lue lisää pitkäaikaissairaille, liikuntaesteisille ja vammaisille suunnatusta Elä täysii -klubista. 

Lue lisää lämpimästä Ikäänny ilolla -yhteisöstä.

Lue ikäihmisten 10 vinkkiä koronakaranteeniin.

 

Rauhallista kotoilua ja hyviä vointeja sinulle toivottaa

Klubiemäntä Tessa ja ONNI hoivan väki

 

Med Group on kotimainen, nopeasti kasvava sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys, joka tunnetaan nimellä Onni. Yrityksemme omistaa suomalainen Tradeka-Yhtiöt Oy. Päätoimialamme ovat hoivapalvelut, ensihoito sekä hammaslääkäri- ja lääkäripalvelut julkiselle terveydenhuollolle. Työllistämme noin 4200 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista liikevaihtomme ollessa yli 70 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme, niin kuluttaja- kuin kunta-asiakkaitamme, suurella sydämellä. Missiomme on auttaa ihmisiä elämään omannäköistä, täyttä elämää. 


Liity ilmaiseksi Elä täysii! -klubiin ja tule mukaan tapahtumiimme!

Elä täysii! -klubin jäsenenä voit ilmoittautua monipuolisiin tapahtumiimme, pitää hauskaa ja tavata uusia ihmisiä. Jäsenyys on ilmainen ja liittyminen helppoa!

Tutustu Elä täysii! -klubiin ›

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.