Olet tässä: ONNI blogi / Kokemuksia hammaslääkärin työstä Onnilla
 

Hammaslääkäri Reetta Pesonen on työskennellyt ONNIlla nelisen vuotta. Mikä on pitänyt hänet töissä juuri ONNIlla ja miksi hän suosittelisi ONNIa muillekin hammaslääkäreille?  

Kesäkuussa 2021 hammaslääketieteen lisensiaatti Reetta Pesonen on työskennellyt ONNI terveydellä terveyskeskushammaslääkärinä lähes neljä vuotta. Pesosen työnkuvaan on kuulunut jononpurkua, perushammashoitoa ja päivystystä.  

Lisäksi Pesonen on toiminut ONNIn aluepäällikkönä vuodesta 2016. Tehtävässä hän hoitaa erilaisia rekrytointiin liittyviä käytännön asioita ONNIn hammaslääkäreiden kanssa, rekrytoi uusia suunterveyden ammattilaisia ja osallistuu kandi-iltoihin.

 

Hammaslääkärinä ympäri Suomen 

Alun perin Pesonen päätyi ONNIlle työhön sattumalta. Hänelle tarjottiin töitä Lappeenrannasta. Pesonen ei ollut asunut seudulla, ja lähti rohkeasti kohti tuntematonta. Seuraavaa työpaikkaa Pesonen haki poikaystävän opiskelukaupungin Kuopion läheisyydestä. Seuraavaksi ONNIn rekrytiimi etsi sopivan paikan Pesoselle ensin Kiteeltä ja myöhemmin Pielavedeltä.  

Vuosien varrella lista on kasvanut lukuisilla kaupungeilla, kuten Imatralla, Joensuulla, Kuopiolla ja Jyväskylällä. Työssään Pesonen on päässyt kokemaan monta suomalaista paikkakuntaa ja laajasti terveyskeskusten käytäntöjä. 29-vuotias Pesonen nauttii, kun työpaikka vaihtuu ja jokaisessa paikassa tapaa mukavia kollegoita ja asiakkaita.  

"Kannattaa kokeilla keikkatyötä ennakkoluulottomasti. Ei minullakaan valmistuessa ollut ajatusta lähteä keikkatyöuralle, mutta toisin kävi”, hän miettii.

Pesonen aloitti keikkatyöt vastavalmistuneena, mikä ei haitannut häntä ollenkaan. Vaihtelu on tuonut varmuutta ja rauhallisuutta Pesosen työotteeseen.

“Olen oppinut sopeutumaan erilaisiin työpaikkoihin ja tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Turhasta ei tule stressattua, sillä olen tottunut siihen, että tilanteet muuttuvat. Toisaalta olen oppinut, että työnkuva ja toimintatavat ovat lopulta aika samanlaisia paikkakunnasta riippumatta.”

 

Hammaslääkäri STH bloginosto 1200x628px3

 

 

ONNI on joustava ja luotettava työnantaja 

"ONNI on mielestäni työnantajana hyvin joustava ja työntekijää kuunnellaan. Paikkakuntatoiveet, työaikatoiveet ja lomat on aina pyritty toteuttamaan, toisinaan lyhyelläkin varoitusajalla. ONNIlla välitetään työntekijästä, kysellään miten työntekijä jaksaa ja onko jotain erityisiä toiveita. Niin lyhyemmät työviikot kuin pidemmät työpäivät ovat järjestyneet tilanteen mukaan", Pesonen kertoo työkokemuksestaan ONNIlla. 

"Sovitut asiat hoituvat kuten on luvattu. Jos haluat joustavuutta työelämään, rennot pomot ja kilpailukykyisen palkan, ONNI on loistava valinta", Pesonen kehuu.  

 

Mutkaton ja mukava työpaikka  

Pesonen kävi myös muissa alan yrityksissä haastatteluissa, mutta ONNI erottui edukseen. ONNIlla vieraillessaan hänelle tuli olo, että työntekijää kuunnellaan ja hänestä välitetään. 

"Olen kokenut itseni tärkeäksi työntekijäksi alusta saakka. Työkuviot pyritään järjestämään aina työntekijän parhaaksi. Kun työnantaja on joustava ja sovitut asiat hoituvat mutkattomasti, haluaa itsekin vastavuoroisesti pyrkiä samaan. Hyvien tyyppien kanssa on ilo tehdä töitä", Pesonen jatkaa. 

Pesonen on viihtynyt ONNIlla jo useamman vuoden. Urahaaveita kysyttäessä hän nostaa esiin monipuolisen työnkuvan ja joustavuuden. Pesonen on kiinnostunut tehtävästä, jossa yhdistyisivät kliininen työ ja hallinnolliset tehtävät. 

Toiseksi hän toivoo, että työajat olisivat jatkossakin joustavia. “Tekisin mielelläni esimerkiksi muutamia pidempiä työpäiviä ja sitten nauttisin hieman pidemmistä vapaista.”  

Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon blogin uusista sisällöistä?
Tilaa uusimmat blogisisällöt suoraan sähköpostiisi! Saat kerran kuukaudessa yhteenvedon uusimmista sisällöistä.