Olet tässä: ONNI blogi / Lähiesimiehen ammattitutkinto Onnilla

Tiimiesihenkilö Niina Lahti on työskennellyt ONNIlla avustajapalveluissa vuodesta 2020 lähtien ja suorittanut työn ohella lähiesimiehen ammattitutkinnon. Niinan päivittäiseen työnkuvaan kuuluu mm. akuuttien asioiden hoitaminen kuten vuoropaikkaus, palkkahyväksynnät, tikettien läpikäynti, sovitut palaverit ja tapaamiset. Niina arvostaa ONNIlla työskentelyssä avoimuutta ja kannustavaa työilmapiiriä, jossa kynnys olla yhteydessä eri tahoihin on matala. ONNIn arvot näkyvät Niinan päivittäisessä työssä.

 

Lähiesimiehen ammattitutkinto antoi vertaistukea ja uutta tietoutta 

Niina päätyi hakemaan työkaverin suosituksesta opiskelemaan ONNIn ammattitutkintoa, jonka voi suorittaa työn ohella. Lähiesimiehen ammattitutkinto on suunnattu esihenkilön tehtävissä toimiville henkilöille ja räätälöity yhteistyössä Suomen Diakoniaopiston kanssa ONNIn omille tiimiesihenkilöille. Koulutuksen tavoitteena on mahdollistaa kehittyminen esihenkilönä. Koulutus suoritetaan työn ohella.

Niina kertoi saaneensa koulutuksesta paljon. Lähiesimiehen ammattitutkinnosta sai vertaistukea kurssilla olevilta kollegoilta ja valmiuksia syventää omaa osaamista mm. haastavien tilanteiden käsittelyyn, sekä työhyvinvointiin ja sen kehittämiseen. 

”Vertaistuki oli äärettömän tärkeä henkireikä ja odotin koulupäiviä kurssien vuoksi, mutta myös siksi että saisi jakaa asioita, joita arjessa oli.” Niina suositteleekin koulutusta kaikille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta esihenkilön tehtävistä, sillä silloin koulutuksesta saa enemmän irti. Tehtävät pystyivät peilaamaan suoraan omaan arkeen ja työhön. Niina huomasi, että hänellä on nyt jo valtava tietotaito, vaikka ei ole toiminut esihenkilön tehtävässä vielä kauaa. 

Koulutus kesti vuoden ja koulupäivä oli kerran kuukaudessa. Niinan koulutus toteutettiin hybridimallina. Koulutukseen kuului yksi lähipäivä ja muut toteutettiin etänä verkossa koronatilanteen takia.  

Niina suosittelee lämpimästi kaikille kiinnostuneille koulutukseen hakeutumista.  “Työni tehostui, kun pystyi suunnittelemaan arkea ja osasin koulutuksen myötä priorisoida asioita entistä paremmin. Ja lopulta suurin oppiminen tapahtui oman itsensä kanssa.” 

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon uusista ONNI blogiartikkeleista ja tapahtumista?
Täytä lomake, niin saat jatkossa artikkelit kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi.